| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ekonomija Raspravljate o temi Kineski zmaj u Znanost forumu; Kinezi su zajahali najvećeg zmaja na svijetu. Čini se da im je svejedno da li će taj zmaj letjeti ili ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Nježni predator | Kineski zmaj Kinezi su zajahali najvećeg zmaja na svijetu. Čini se da im je svejedno da li će taj zmaj letjeti ili pasti. Kinezi grade nejveću hidroelektranu na svijetu. Kinezi prijete da će pruzeti i svoj dio svjetske nafte, ali namjeravaju najeftinijom strujom preuzeti i dobar dio svjetske industrije. Za sad su preuzeli textilnu industriju. Što je sljedeće?? |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Kinski zmaj Prvi puta sam kinesku četvrt vidio u Budimpešti prije deset godina. Kinezi su zauzeli stari industrijski ranžirni kolodvor. Bili su očajno siromašni. Napravili su mini grad tako što su kontejnere slagali jedan na drugi. Od donjeg bi napravili trgovinicu, a u gornjem bi stanovali. Bilo ih je tada oko 10 000. Već su počeli štampati i vlastite novine koje su se zvale Jao Pao, što je nama bilo jako smješno. Uglavnom su vozili trabante kojima su sjekli krov tako da su od njih pravili kamioniće. Prodavali su tektil očajne kvalitete, pa je bilo bez obzira na niske cijene od njih nešto kupiti. Ponovo sam zimus navratio u Charly Town, kako ga mađari zovu. Uglavnom je napušten, neke trgovine su se preselile u industriske hale i prodaju odjeću iznenađujuće dobre kvalitete. Čuveni Budimpeštanski butici su zbrisani s lica zemlje. Pojeli su ih Kinezi koji već imaju trgovine i u samom centru. Kad su mi Mađari počeli spominjati skin-hedse, potpuno sam shvatio što su time htjeli reći. Oni više ne voze trabante. Osnovno prevozno sredstvo Kineza je Merceds Vito, i to pretežno sa sjedalima. Zadnji Uredio Maslow : 24-05-06 u 00:46. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Kinski zmaj Ovo je bio plan, koji je i ispunjen za povećanje proizvodnje električne energije izgradnjom gorostasne brane visoke 150 metara. Na rijeci koja je plovna i za najveće prekooceanske brodove. Usporedbe radi teoretska snaga nuklearke u Krškom je 800 MW. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Kinski zmaj Poskupljenje nafte nije nastalo smanjenjem proizvodnje, jer su Amerikanci pokrenuli proizvodnju nafte u Iraku, čime se trebao pojaviti višak, ali Kina je trenutno najveći kupac nafte na slobodnom tržištu. Izazvala je nedostatak nafte, željeza, inoxa, aluminijuma i tko zna što nas još čeka. Adressa linka o najvećoj brani na svijetu. http://www.power-technology.com/projects/gorges/ Zadnji Uredio Maslow : 24-05-06 u 01:13. |
| | |
![]() |
| Tagovi: kineski, zmaj |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Zmaj | Magic Bob | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 0 | 01-02-06 11:42 |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:28.