| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ekonomija Raspravljate o temi Korporativni kriminal i država u Znanost forumu; S prethodnom porukom se u potpunosti slažem. Najveća opasnost i je to što ostajemo bez strateških vrijednosti, što ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Korporativni kriminal i država S prethodnom porukom se u potpunosti slažem. Najveća opasnost i je to što ostajemo bez strateških vrijednosti, što nam prijeti ekonomska ovisnost, a strategije ni u čemu nikakve. No ipak, promatrajući scenarij iz prve poruke u ovoj temi imam dojam da su se nacionalne države održale u puno jačem obliku nego su to globalisti planirali, odnosno da im čak i unutar organizacija kao što su EU, koje sami forsiraju, ne ide baš sve po planu. I same članice EU su se odrekle čvršćeg političkog konstitucionalnog oblika i time pokazale što im zapravo jest transnacionalna državnost (minimalni politički okvir kome su se nacionalne države prilagodile, a nisu se raspale kako to zagovornici globalnog gospodarstva priželjkuju). A što reći za nas, za Hrvatsku? Puno smo toga već olako izgubili i prokockali, na najboljem smo putu da postanemo podstanari u vlastitom stanu. Vidi li tko svjetlo na kraju tunela?
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #12 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 02-06-06 Lokacija: somewhere beyond nowhere Godina: 21
Poruka: 3,276
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Korporativni kriminal i država Ja se baš baš ne kužim nešto u to ko vi, ali mislim da će nam ulazak u EU više odmoći nego pomoći, jer će nas samo iskorištavati, a ove glavonje na vlasti boli ona stvar što će bit kad uđemo jer su se oni nabrali para da im i praunučad može 'ladit jaja i ništa ne radit i živit ko carevi Citat:
![]() Ja ne
__________________ ~Who dares, wins^Semper fi^ Croportal forum pokreće vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: drzava, korporacije, kriminal |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:47.