Stranica 3 od 13 PrvoPrvo 12345678 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 21 do 30 od 126

"Krizni namet" - Harač

Raspravljate o temi "Krizni namet" - Harač u Ekonomija forumu, dio Znanost foruma; Postao sam jedan tekst na ovu temu pod temom aktualna događanja u Hrvatskoj pa bi molio moderatora da ga prebaci ...

jaca amsterdam Avatar od korisnika branja
    Datum registracije
    13-01-07
    Starost
    32
    Poruka
    8,267
    Liked
    2 times

Re: "Krizni namet" - 8%

Postao sam jedan tekst na ovu temu pod temom aktualna događanja u Hrvatskoj pa bi molio moderatora da ga prebaci u ovu temu. Hvala.

Jučer sam bio poslovno u belom Zagreb gradu i kakve sam sreće naletim u restoranu kraj kaptol centra (mislim da je restoran u gliptoteci) na dvojicu "seljačina" Friščića i Pankretića kako jedu i piju
    Sirotinji i pas kurac pokazuje.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

ovo me podsjeća na feudalizam, kmetovi su i tamo uvijek naje..

država nema para. zar nije najlogičnije uzimat od onih koji ipak nešto rade i privređuju a i to da se dodatno oporezuju oni s prihodima od 3000kn je sramota!

ovima koji predlažu prosvjede poručujem da začepe. para nema, i nijedan prosvjed ih neće stvoriti. stavi baraka obamu u vladu, stavi koga god hoćeš i nećeš dobiti pametno rješenje. do ovog stadija smo putovali godinama.

ova država treba veliko pospremanje, inače odosmo svi kvragu.

Datum registracije
    13-01-07
    Starost
    32
    Poruka
    8,267
    Liked
    2 times

Kakav narod takva vlast, otrcano zvuči ali je istina.

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: Moneypenny Pogledaj Poruke
    ovima koji predlažu prosvjede poručujem da začepe. para nema, i nijedan prosvjed ih neće stvoriti. stavi baraka obamu u vladu, stavi koga god hoćeš i nećeš dobiti pametno rješenje. do ovog stadija smo putovali godinama.

ova država treba veliko pospremanje, inače odosmo svi kvragu.
    Ja sam za prosvjede i to iz razloga da se uzvišeni malo zamisle, te počnu raditi nešto na gospodarskom planu umjesto da uvode harače. Ovako dok raja šuti, oni rade što hoće, treba ih stisnuti da se zamisle i počnu provoditi mjere koje će rezultirati sa dugoročnim rezultatima. Znači prosvjed protivo ovakvih besmislenih vatrogasnih mjera!
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

Citat Pravi autor: branja Pogledaj Poruke
    Kakav narod takva vlast, otrcano zvuči ali je istina.
    pa ne znam baš. ja sebe ne vidim tako, a ima i drugih ljudi koji nisu rođeni da bi bili lopovi.
    sve je to počelo sa privatizacijom i receptom, ko je jamio - jamio. a sve velike hrvatine i domoljubi - narod glup, pa puši.

ovo kod nas, sada, je totalno rasulo. pardon, još nismo sigurni od devalvacije i inflacije.

Datum registracije
    13-01-07
    Starost
    32
    Poruka
    8,267
    Liked
    2 times

Raja šuti ovi rade šta ih je volja. Debeli Šuker jedno govori prije 15 dana. (država ima love za mirovine i plaće. plaće nisu kasnile..), a danas govori drugo. Pa bogamu imate li ikoga u državi da kaže dosta toj lopovskoj vlasti.

@moneypenny

Ne slažem se s tobom, mislim da se svi trebaju ustati i prosvjedovati jer dokle god šutite i zatvarate oči od problema dotle će vam biti još gore. Bar ja tako mislim.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

Citat Pravi autor: industrial Pogledaj Poruke
    Ja sam za prosvjede i to iz razloga da se uzvišeni malo zamisle, te počnu raditi nešto na gospodarskom planu umjesto da uvode harače.
    kakav gospodarski plan, di si ti?

gdje nam je proizvodnja, pa mi jedva preživljavamo od tog turizma - hvala ti Bože na moru, al ne daj nam i da to upropastimo.

samo mi nemoj gurat onog milanovića u vlast jer ću se zrigat. osnovna premisa oporbe je da laje na vlast, bez ikakvih idejao o tome zašto to radi.

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

kak su se samo sjetili odmah na osobne dohodke i mirovine sjesti???

recimo, uvjeren sam da u proračunu ima jošpodosta stavki koje se mogu promijeniti i iz kojih se novac može preusmijeriti tamo gdje treba!!

Recimo pusti milioni koji se izdvajaju za crkvu (onaj odvratno glupi ugovor s Vatikanom). Tako i ovako oni imaju i previše, a busaju se da su tu zbog ljudi!!

Znam da niti taj novac neće ništa promijeniti, država je godinama vođena u ovu propast i ne može kresanje jednogodišnjeg proračuna srediti stvar.
    Uništavani smo godinama, a oporavak će trajati dugo i biti će bolan, jako bolan!!

Prosvijedima se neće ništa riješiti, kao uostalom niti bilo kakvim postupcima ove Vlade!! To su gluposti.
    Država se iz temelja mora reorganizirati, s novim načinom gospodarenja i dugogodišnjim uštedama!! Sve drugo neće promijeniti ništa, kao recimo dolazak druge političke opcije, jer svi su oni bagra nesposobna, kojoj je jedini cilj vladati!!

Datum registracije
    13-01-07
    Starost
    32
    Poruka
    8,267
    Liked
    2 times

Pa Hrvatska ima ako se ne varam oko 400 općina. Pa u kojoj to državi ima, recite mi? Pa MMF je rekao Srbiji da skreše broj općina jer ih ima previše, mislim 170.

Pa svako selo ima svoga načelnika i pomoćnika. Treba pod hitno srezati broj općina i gradova kao i županija. Mislim da je to veći problem nego sama ministarsva i broj ljudi koje rade u njima. Sve dok se to ne napravi ne vidim izlaz iz ove situacije.

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: Moneypenny Pogledaj Poruke
    kakav gospodarski plan, di si ti?

gdje nam je proizvodnja, pa mi jedva preživljavamo od tog turizma - hvala ti Bože na moru, al ne daj nam i da to upropastimo.

samo mi nemoj gurat onog milanovića u vlast jer ću se zrigat. osnovna premisa oporbe je da laje na vlast, bez ikakvih idejao o tome zašto to radi.
    Neka stave EU na standby i zauzdaju uvoz za početak, treba se počet gurat domaća proizvodnja. Proizvodnja u Hrvatskoj je ono što treba puniti proračun! To nije proces koji se može ostvariti za 6 mj., ali negdje se treba početi.

Imamo hrpetnu općina, gradova (koji ne mogu samostalno funkcionirat), ureda, agencija, udruga gdje novci nestaju. Neka skrešu sve njihove plaće na državni prosjek i uzmu im 8% (il koliko već bude), pa ćemo vidjet kako će početi razmišljati. Međuostalim to će ovako i onako MMF napraviti jer ove naše guzonje nemaju muda, a niti znanja napraviti. Onda ćeš vidjeti kako će početi komešanje u HŽ-u, HEP-u, HAC-u i svim ostalim firmama gdje se ugužuje po političkoj liniji. (totalno svejedno što se stranke tiče)

Goni Milanovića, Jacu i sličnu ekipu u pm. Trebaju nam ekonomisti sa praktičnim znanjem, a ne teoretičari sa praznim naklapanjima.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Stranica 3 od 13 PrvoPrvo 12345678 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku