| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ekonomija Raspravljate o temi Kvaliteta zivljenja u Hrvatskoj u Znanost forumu; Hrvatska na 16. mjestu u svijetu prema kvaliteti života Prema godišnjoj listi International Living magazina Hrvatska se našla ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Administrator | Kvaliteta zivljenja u Hrvatskoj Hrvatska na 16. mjestu u svijetu prema kvaliteti života ![]() Prema godišnjoj listi International Living magazina Hrvatska se našla na 16. mjestu po kvaliteti življenja za 2007. godinu. Na prvom je mjestu već drugu godinu zaredom Francuska. Na listu mogu dospjeti sve zemlje svijeta, a ove godine broj zemalja je 193. Postoji devet kriterija na temelju kojih se određuje indeks kvalitete življenja u nekoj zemlji: Troškovi života, Kultura i slobodno vrijeme, Ekonomija, Okoliš, Sloboda, Zdravlje, Infrastruktura, Sigurnost i rizik, Klima. Hrvatska je službeno na šesnaestom mjestu, a to mjesto dijeli s Finskom, Maltom, Lihtenštajnom, Portugalom i Monakom. U odnosu na zemlje bivše Jugoslavije, Hrvatska zauzima daleko najbolje mjesto. Slovenija se nalazi na 32., Bosna i Hercegovina na 91. mjestu. Mjesto ispod Bosne zauzima na listi zemlja koja više ne postoji – Jugoslavija (očito - Srbija). U kategoriji 'slobode', zanimljivo je, Bosna i 'Jugoslavija' stoje prilično loše s 58, odnosno 75 'bodova', dok Hrvatska i Slovenija imaju svih 100. Konačan indeks Hrvatske iznosi 77, što je tek 10 'bodova' manje od vodeće Francuske. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| štovatelj amaterskih čokoladnih očiju | Re: Kvaliteta zivljenja u Hrvatskoj slazem se da je kvaliteta zivota u cro. odlicna..pitanje je opet kak za koga...zivel sam vani ...kvalitetno, ne gastarbajterski...... s dobrom placom....nisam bil outsider i imal sam veliko drusto...nije mi opce bilo lose....cak nisam ni nostalgiju imal..ali realno zivot u hrv je kvalitetniji...pocevsi od banalnih stvari ...jelo...pice...komadi...mentalitet..itd..zivot u cro je polaganiji...ljudi su povezaniji s familijama i prijateljima..s tim i humaniji i nisu pod svaku cijenu u utrci za lovom....manje je stressa...ali ga ima sve vise i vise., nazalost.....prekrasna zemlja sa snalazljivim ljudima kojima je i manje dovoljno da to mogu kvalitetno iskoristiti za razliku od nasih zapadnih susjeda....eu mislim....o tome vam mogu napisat svaki tjedan jednu kolumnu...hehehe
__________________ ho ho ho, ha ha ha , seljačina sam prava ja ![]() a |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 28-05-04 Lokacija: Zona B Godina: 30
Poruka: 1,359
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kvaliteta zivljenja u Hrvatskoj Citat:
__________________ Bolje tenis na posteru nego penis u tosteru. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: hrvatska, kvaliteta, zivot u hrvatskoj |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |