Citat:
Pravi autor: Kristijan možeš jer si otplatio već dosta leasing, prodaš auto i onaj drugi nastavlja plaćati leasing, sa sigurnošću znam da se može to napraviti
znam isto tako da je i jedan frend plaćao leasing za astru običnu i prodao ju je nakon godinu dana autokući i kupio astru gtc opet na leasing, sve ovisi od kakvog leasinga i kod koga |
pa to je prebacivanj leasinga na nekog drugog .. malo različito od prodaje auta pod leasingom. naravno da je to moguće, ali onda taj koji preuzima na sebe, mora ispunjavat uvjete za leasing ....
ovo drugo je normalna stvar kod leasinga, nije ju prodao natrag, nego je zamjenio za drugi auto .. to je i najveća prednost lesinga, kaj možeš radit takve stvari ... njima je svejedno, jer oni su vlasnici auta, ti njima ustvari plaćaš da koristiš auto i ako oćeš auto zamjenit, također možeš ....
leasing == najam
pitane je možda bilo malo usko postavljeno, pa sam tak i odgovorio - auto pod leasingom se ne može prodat, ali kao i kod svakog drugog najma, najam se može prenjeti na nkog drugog (pod određenim uvjetima) ili se može zamjeniti s nečim drugim .... pošto banke / leasing kuća ostaje vlasnik vozila, njima je apsolutno svejedno ko plaća najam dalje, u krajnjoj liniji, oni vozilo i mogu prodti ako žele, jer je njihovo ...