Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Ekonomija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ekonomija Raspravljate o temi Lidl Dućani u Znanost forumu; jep, isti dan će otvoriti sve...

Odgovor

Opcije Teme
Star 11-10-06, 19:49   #11 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,691
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Re: Lidl Dućani

jep, isti dan će otvoriti sve
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-10-06, 21:25   #12 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-02-06
Poruka: 212
peacock se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: eowyn Pogledaj Poruke
Esseker, to o maltletiranjima radnika ti je u svim trgovačkim centrima Imam jednu frendicu koja radi u Getrou i drugu koja radi u Kauflandu i ne znaš koja je jadna više najebala Bolje nemoj pričati kad ne znaš

A o Lidlu...nemam pojma Kažu da je Lidl u Njemačkoj jeftiniji od svih drugih trgovačkih centara Sad da li će tako biti kod nas, nemam pojma Ali definitivno, ako budu imali niske cijene i veliku ponudu artikala, ljudi će i ići tamo...tu se nema šta raspravljati... pogledajte Mercator....skup je ko sami vrag, ali ljudi lete u njega Kad ih pitam zašto idu tamo, kažu da jednostavno imaju veliku ponudu
jooj mala aj lupi se sama da te ne moram ja

prvo i prvo sta se ti nasla pametovati jer tvoje 2 frendice rade u trg. centrima??

pa JA radim u jednom trg.centru.

to kako je njima dvjema znam ja bolje od tebe

ali LIDL se spominje kao vrhunac svega, kap koja je prelila casu!
takve stvari kakve oni rade ne rade ostali
imas puno takvih primjera u Lidlu, npr. njihova pokretna traka je kraca nego u ostalim centrima. a jel znas zasto? zato sto onda na nju stane manje robe, i da se brze krece, sto onda pak tjera balagajnice da brze rade!

puno je takvih primjera, pa sindikat trgovaca Hrvatske je lijepo rekao u novinama da ih pozorno prate sta rade, u Njemackoj imas bijelu knjigu o tome kako Lidl izrabljuje radnike, opcenito robovlasnicki odnos je kod njih!!

i ti meni ides pametovati
idi bolje uciti jer su jos rokovi, da ne bi i ti pocela u Lidlu radit
peacock je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-10-06, 22:53   #13 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 16-01-06
Godina: 23
Poruka: 673
zagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku zagi_5 Pošalji poruku preko MSN-a korisniku zagi_5

jeftiniji bude samo zadnji šrot kaj budu dopelali k nama! mislim da su se Hrvati dovoljno osvijestili kaj se tiče kvalitete jeftinih uvoznih i ne puno skupljih hrvatskih proizvoda, budimo kroativni i sl.
Odgovori sa citatom
Star 12-10-06, 00:00   #14 (permalink)
Zlatni Član

Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,481
eowyn je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: esseker Pogledaj Poruke
jooj mala aj lupi se sama da te ne moram ja

prvo i prvo sta se ti nasla pametovati jer tvoje 2 frendice rade u trg. centrima??

pa JA radim u jednom trg.centru.

to kako je njima dvjema znam ja bolje od tebe

ali LIDL se spominje kao vrhunac svega, kap koja je prelila casu!
takve stvari kakve oni rade ne rade ostali
imas puno takvih primjera u Lidlu, npr. njihova pokretna traka je kraca nego u ostalim centrima. a jel znas zasto? zato sto onda na nju stane manje robe, i da se brze krece, sto onda pak tjera balagajnice da brze rade!

puno je takvih primjera, pa sindikat trgovaca Hrvatske je lijepo rekao u novinama da ih pozorno prate sta rade, u Njemackoj imas bijelu knjigu o tome kako Lidl izrabljuje radnike, opcenito robovlasnicki odnos je kod njih!!

i ti meni ides pametovati
idi bolje uciti jer su jos rokovi, da ne bi i ti pocela u Lidlu radit
Kao prvo: nisam ti pametovala Samo sam rekla da je i u svim drugim trgovačkim centrima odvratan odnos prema radnicima!!! Čista rigotina Uostalom ako radiš u nekom centru, onda i sam znaš....jedino ako nisi neki od poslovođa, pa i ti jebeš te jadne radnike u pamet Za Lidl sam rekla da nemam pojma kako je jer stvarno nemam pojma! Nisam rekla da oni nisu grozni prema radnicima, niti to da su bolji od ovih naših

Kao drugo: nisam ti ja mala i kad bi pustila da me jedan takav kao što si ti lupi ne znam gdje bih bila Što se tiče fakulteta, ako nisi znao moj je pri kraju i ako ti dođem u centar mogu ti doć samo kao nadređena Budi malo manje ironičan jer nemaš razloga za to
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-10-06, 14:32   #15 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-02-06
Poruka: 212
peacock se izdvaja iz mase

Citat:
Kao prvo: nisam ti pametovala Samo sam rekla da je i u svim drugim trgovačkim centrima odvratan odnos prema radnicima!!! Čista rigotina Uostalom ako radiš u nekom centru, onda i sam znaš....jedino ako nisi neki od poslovođa, pa i ti jebeš te jadne radnike u pamet Za Lidl sam rekla da nemam pojma kako je jer stvarno nemam pojma! Nisam rekla da oni nisu grozni prema radnicima, niti to da su bolji od ovih naših

Kao drugo: nisam ti ja mala i kad bi pustila da me jedan takav kao što si ti lupi ne znam gdje bih bila Što se tiče fakulteta, ako nisi znao moj je pri kraju i ako ti dođem u centar mogu ti doć samo kao nadređena Budi malo manje ironičan jer nemaš razloga za to
naravno da nije isto u svim centrima, ali nije bas u svima tako lose!
naravno da ima s*anja kao i svagdje, ali placa je uredna, + sve sto ide uz to, jedino sto priznajem da je mala placa, i gadno se ljudi narade za svoje novce! u detalje necu ici jer tko zna tko sve ovo cita!

drugo, ako si imas ispod 2 metra onda si za mene mala
a takvi kao ti nece doci u trgovinu kad zavrse faks...
prvo ces malo cekati na birou, ako nemas štelu :čekić

i da, pametovala si, rekla si gore da ne pricam o necemu o cemu nemam pojma, stoga se moram braniti, i da bi jos na kraju ispalo da si u ovu temu ti uletila samo zato sto imas 2 frendice koje ti rade u trg. centrima??
ts ts ts bolje se drzi http://www.croportal.net/forum/ljubav-erotika-sex/
peacock je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-10-06, 16:35   #16 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 28-05-04
Godina: 30
Poruka: 1,355
kreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz mase
Lidl je uz ALDI najveći njemački lanac Discountera. Znači nemaju sistem prodaje kao Plodine ili Konzum da je sve složeno u police nego se njihova roba nalazi u kutijama koje se opet složene na palete. Taj način rada im smanjuje troškove manipulacije robe.
Lild za razliku od ALDI-a ima vlastite (trgovačke) marke ali i marke od poznatih proizvođača (Müller, Haribo, Ferrero...). A te vlastite marke pune u biti također poznati proizvođači ali pod "falš" imenom jer im daju tu robu po jeftinijoj cijeni radi velikih količina.
Sada je pitanje ako će se taj način kupovanja Hrvatima svidjeti. Na početku će biti sigurno malo skepse jer su te Lidl i ALDI trgovine stvarno ružne, ali je činjenica da se u tim Discounterima dobije skoro duplo više robe za isti novac u odnosu na druge trgovine (Spar, Billa itd). Kvaliteta nije uopće lošija od drugih trgovina, dapače. Kao što rekoh oni su poznati po tome da uzimaju ogromne količine od najboljih proizvdođača, pa zato i dobiju jeftinu cijenu.
Tamo će te nači sve vrste prehrane (od voća do čokolade; od smrznute hrane do kruha; od obićne vode do alkohola). Ja znam da ću sigurno iči tamo jer se znatno osjeti razlika u cijenama.
Čak imaju na akciji i razne kućanske aparate (od mirkovalni do TV-a).

Vidite i procjenite, ali loši nisu sigurno.

ps: čak i Podravka isproučuje Ajvar u Lidl Njemačku pod "falš" imenom, nažalost se ne mogu sjetiti kako se zovu na tom tržištu

Citat:
U Zagrebu znam da se otvara u Vukovarskoj ulici preko puta Konzuma. A navodno će sve dućane u Hrvatskoj otvoriti istog dana.
Da, tako je. To je njihov sistem rada. Odluče se za jedno tržište i onda navale samo od jedan put.
Za nas finalne potrošače je svaka konkurencija dobro došla. Nek se kolju trgovački lanci međusobno za cijene, zarađuju oni ionako previše na nama obićnm smrtnicima.

Zadnji Uredio eowyn : 12-10-06 u 18:52.
kreky je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-10-06, 07:57   #17 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 17-01-06
Poruka: 267
bobby_1 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku bobby_1

mislim da se jedan otvara i na jankomiru u kompleksu kike...čuo sam za jeftinoću i to kako robu drže na paletama da nisu baš nekaj previše nalickani i uređeni i da su im radnici pravo roblje kao i u svim drugim velikim centrima...niš novo kaj se tiče radne snage...ali navodno da su im cijene najniže od svih centara i da prodaju robu malih proizvođača,bez velikih imena...
bobby_1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-10-06, 08:29   #18 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 5,344
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Lidl me zanimao kao potencijalni kupac mojih proizvoda.
Išao sam ih gledati u Mađu.
U većini trgovačkih lanaca glavni posao trgovkinja je slaganje robe na police.
U Lidlu to moraju raditi sami dobavljači.
Takovim pristupom su smanjili troškove pa mogu raditi s najmanjim maržama.
Roba se izlaže na paletama, nikad ne možete znati što će biti izloženo.
Zbog toga svaki iole zahtjevniji kupac ide u Lidl kad stvarno ima previše vremena i ne zna što bi drugo radio.
Ne vidim nikakovu opasnost za ostale trgovačke lance.
Voće i povrće je najjeftinije na zelenoj tržnici, pa ipak zelena tržnica ne može uništavati trgovačke lance.
Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-10-06, 11:15   #19 (permalink)
Mad
prof. Foruma

Datum registracije: 19-11-05
Godina: 22
Poruka: 1,386
Mad se izdvaja iz maseMad se izdvaja iz maseMad se izdvaja iz maseMad se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Mad

Citat:
Pravi autor: Kristijan Pogledaj Poruke
čitao sam da će ovaj lidl sjebati gotovo sve trgovačke centre, uključujući i konzum

da će imati najniže cijene u hrvatskoj, šta mislite da li će ga naši ljudi prihvatiti i da li će kupovati njihove proizvode
cuo sam isto ovo i da ce tisućicu ducana otvorit i to u istom danu... a ko da je nama vazno di kupujemo bitno da je jeftino
Odgovori sa citatom
Star 29-12-06, 14:27   #20 (permalink)
Banniran i glup

Datum registracije: 29-12-06
Godina: 21
Poruka: 174
VALSIM se izdvaja iz mase

kaufland je zakon
VALSIM je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ducani, lidl

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:10.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111