plaćaš kamate, i to dosta
Raspravljate o temi minus po tekućem u Ekonomija forumu, dio Znanost foruma; kakva je procedura kada minus po tekućem računu istekne, a minus se ne zatvori? dali banka to označi kao nedozvoljeni ...
jeb'o novi izgled foruma
plaćaš kamate, i to dosta
mislim da su kamate kao i na nedozvoljeni minus!
a zar se minus automatizmom ne produžava ( može se smanjiti ili povećati, ali nikako ne prekinuti) ??
di da otvorim tekuchi?? pbz,zagrebachka,hyppo?
imam jedan u zagrebackoj tj punomoc...
banke imaju sličnu politiku za tekuće račune i u većini banaka postoji automatizam koji na osnovu određenih parametara određuje iznos dozvoljenog minusa.
ukoliko odeš u nedozvoljeni minus kod slijedeće uplate na račun ćeš na raspolaganju imati toliko novca manje na raspolaganju
visina minusa ovisi od politike banke, negdje je to iznos recipročan tvojim mjesečnim primanjima, negdje je duplo toliko s tim da u većini banaka možeš tražiti povećanje tog iznosa zbog nekih izvanrednih okolnosti
banke imaju puno pravo ukinuti minus nekome ako su se za to stekli određeni uvjeti (neprestani boravak u "crvenom" ili npr. prestanak priliva sredstava), a isto tako mogu i blokirati nečiji račun
žiro računi su isti kao i tekući s tim da na njima nema minusa, odnosno raspolažeš samo lovom koja je na računu
minus na tekućem računu je najskuplji kredit
@Vuxs: u onoj banci koja ima bankomate gdje tebi trebaju, ostalo je dosta slično
Vuxs, upravo tako kako ti je Anthlon rekao, mada, moj ti je savijet da izbjegneš Zagrebačku. Najveće naknade ti imaju, a i kad trebaš jednog danan kredit ili neke druge usluge, dosta su kruti.
Recimo meni su i nakon 15 godina urednog poslovanja, bez i jednog dana nedozvoljenog minusa, ne plačene rate kredita ili bilo koje moje druge obveze, tražil da imam jamca za kredit od 50000 kuna, s pologom!!
Popizdio sam i otišao u Erste, gdje sam odmah po otvaranju tekućeg i potpisa da će mi primanja sjedati na njihov tekući dobio takav kredit, bez i jednog jamca, bez pologa i bez ikakvih problema!! O mjesečnim naknadama za vođenje tekućeg računa ne treba niti govoriti.
Eto moj ti je savijet, kod svih samo kod Zagrebačke ne!!
opet piramida, a ja išo čitat mislio nešto novo.
Što se tiče otvaranja računa i ja sam se našao u sličnoj nezgodnoj situaciji.
Ako ste izbosne onda mogu da kažem da ako imate račun u zg banki onda imate i bankomate u bih. Na cesti bugojno - mostar ima bankomat u širokom brijegu.
A što se tiče tu u hrvatskoj najviše i svugdje ima pošte, pa ako imate račun u poštanskoj banki nema problema za podić lovu.
Meni je bilo dobro što nemoram imati primanja nikakva i ništa me ne pitaju. Samo daj ličnu kartu i to je sve.
Iznenadio sam se i kada su me pitali oču kredit.
Eto ja bi preporučio poštansku banku.