ja sam taman poslijeja bi trebo 2045. ako je ono 45 godina staža i to...
![]()
Raspravljate o temi Mirovinska reforma u Ekonomija forumu, dio Znanost foruma; šta reći...osim katastrofa. i sad ti ne uplaćuj treći stup ili životno osiguranje Analizom mirovinske reforme došlo se do zaključka ...
![]()
"Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."
mislim da nije 45god staža...nego 35god staža i 65god starosti![]()
ja cu taman 2035 imat 35 godina staža![]()
Ovo o mirovinskim stupovima i fondovima je katastrofa
Moji su doma onda definitivno popušili što su prešli i u drugi stup jer imaju još 10-ak godina za raditi i neće dočekati dobru mirovinu iz tog stupa.
Treći stup je trenutno isto pušiona zbog ove globalne ekonomske krize jer i on sad sigurno neće neko vrijeme donositi prinos nego je u gubitku kao i drugi investicijski fondovi
Ja plaćam i drugi i treći mirovinski stup al se ponekad pitam zašto jer sve je više ljudi iz moje okoline i pogotovo tu kod mene na poslu koji ili ne dočekaju uopće odlazak u mirovinu ili ako i odu ne dočekaju prvu isplatu mirovine...
Kad još u međuvremenu podignu dobnu granicu za odlazak u mirovinu i pomaknu je na recimo 70 godina za muške malo nas će je uz ovakav tempo i način života uopće i dočekati![]()
.
Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga
Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...
Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja
ma jebu nas na svim frontama...glavno da rmbamo ko konji nekad na divljem zapadu dok ne otegnemo kopita, uplacujemo masu love svake godine u proracun, i na kraju ti onda jos vele da tek s 65 godina mos otic u miru "uzivat" u onom kaj ce ti eventualno ostat...
lako vladi, rade 50 dana u godini, ostatak se luftiguzaju, primaju fine placice, cak tolko fine da se kupuju stanovi za masu love, situirani ne oni neg generacije, i jos ak se odluce na mirovinu prijevremenu imaju po 8 soma kunica....ode na brijune i tam se vozi u titovom cadillacu ak trea godinu dana...
kad sam pomislim da cu kroz zivot vecinu vremena radit za jebeni profit nekog kamenjarskog pincleka, a za vrijeme mirovine cu skapavat, zeludac mi se okrece...
npr. ne izađeš jednu subotu van i eto ti 300 kuna za uplatu tog mjeseca