Pokazujem rezultate 1 do 5 od 5

Na Forexu izgubili 70 milijuna kuna

Raspravljate o temi Na Forexu izgubili 70 milijuna kuna u Ekonomija forumu, dio Znanost foruma; Na Forexu izgubili 70 milijuna kuna - tportal.hr /biznis/ Nekoliko stotina hrvatskih ulagača žrtve su nove varijante lanca sreće povezanog ...

Akademik Avatar od korisnika Kane
    Datum registracije
    09-12-07
    Poruka
    5,737
    Liked
    36 times

Na Forexu izgubili 70 milijuna kuna

Na Forexu izgubili 70 milijuna kuna - tportal.hr /biznis/

Nekoliko stotina hrvatskih ulagača žrtve su nove varijante lanca sreće povezanog s Forexom, svjetskim tržištem deviza. Uloživši iznose od 50 tisuća do nekoliko milijuna kuna, izgubili su oko 70 milijuna kuna
    Hrvatski ulagači nasjeli su na novu varijantu već dobro uhodane piramidalne sheme, koja je u začetku osuđena na krah, doznaje Lider. Iza svega stoji magična riječ Forex, odnosno tržište devizama na kojem vješti trgovci mogu, uz pomoć financijske poluge, zaraditi basnoslovne svote u samo nekoliko minuta. Naravno, isto su tako mogući gubici, o čemu najbolje svjedoči slučaj dilera Eduarda Nodila, koji je trgovanjem na Forexu upropastio Riječku banku.

Prevareni ulagači su, kao i obično, bili privučeni ekstremnim zaradama koje su im nudili posrednici fantomskih tvrtki. Ovisno o vrsti ugovora, zajamčena im je zarada između 100 i 150 posto na godinu.
    U središtu afere je Arcon grupa, koja je surađivala s nizom posredničkih tvrtki koje su u njeno ime sklapale ugovore s ulagačima. U priču su bili uključeni i akviziteri, za koje se poslije doznalo da nemaju nikakav poslovni odnos s Arconom.

Arcon grupa je navodno imala svoje devizne dilere u riznicama nekoliko banaka. Oni su posao obavljali 'ispod žita' i ostvarenu zaradu uplaćivali na račune Arcon grupe. Kola su krenula nizbrdo početkom ove godine, kada je Arcon obavijestio ulagače da u sljedećih nekoliko mjeseci neće biti isplata.

Konačni rasplet dogodio se u svibnju, kada su ulagači obaviješteni da je Arcon zapravo bio samo posrednik u trgovanju na Forexu koje su vršili dileri druge tvrtke pod nazivom Capys. Kada su im u Arconu ponudili raskid ugovora i sklapanje novog ugovora s Capysom, ulagači su shvatili da nešto nije u redu. Novim ugovorom im je, umjesto zarade, tvrtka Capys ponudila isplatu 75 posto početnog uloga.

Prema procjenama ulagača i tvrdnjama ljudi iz Arcona, riječ je o više od 400 ulagača i 70-ak milijuna kuna uloženih u jednu tvrtku, a zatim i u drugu. Ulagačima je zasad vraćen manji dio novca, kao navodna dobit na Forexu.

Čuvajte se i manite se ćorava posla, nema kruva bez motike!
    "ja sam papak uvijek mi težak kapak, party na forumu za mene gotov u jedan eh što sam bijedan...
    ma jebo ti forumske pice ode ja spavati i gole tete sanjati
    "
    by Mazda

prof. Foruma Avatar od korisnika daredevil
    Datum registracije
    10-05-07
    Starost
    34
    Poruka
    1,313
    Liked
    154 times

Re: Na Forexu izgubili 70 milijuna kuna

to u biti nije jedini slucaj takve naravi.
    stranci pokusavaju obradivati hrvatsko trziste na sve moguce nacine samo da izvuku novac iz dzepova gradana.

naime cest je slucaj da dobijete telefonski poziv nazovimo ju akviziterke, koja odmah upucuje na drugu osobu te prespaja na drugu telefonsku liniju. ta osoba poprica malo s vama i obecava vam da ce vas nazvati netko iz cak amerike.
    proci ce tjedan dva i onda ce vas uistinu nazvati ta bahata osoba iz amerike puna sebe... sa umjetnim smijehom, sa pravljenjem kako on ima pojma a ti nista neznas i tome slicne sheme. na kraju kada mu kazes da ti samo oduzima vrijeme onda se jos i uvrijedi i verbalno te napadne

pa da nepricam o faksovima i mailovima koji stizu iz afrike kako je u nekoj mambo jumbo drzavi izbila pobuna i kako je diktator svrgnut ali je njegov brat uspio spasiti dragulje.
    treba samo odredena svota novca kako bi se ti dragulji spasili... ma ko u igricama za pc

poanta je svega... misliti glavom i ne nasjedati na takve "mahere"... jer je drek isti, bio domaci ili strani

prof. Foruma Avatar od korisnika daredevil
    Datum registracije
    10-05-07
    Starost
    34
    Poruka
    1,313
    Liked
    154 times

evo prosli tjedan sam imao opet pozive iz japana
    pa nemos vjerovat, dosadni su ko j.svjedoci.
    na kraju cim cujem glas od te zene samo vicem da neradimo sa stranim firmama...ona bi pricala i dalje a ja opet ponovim par puta... i onda mi ljuta spusti slusalicu i kaze da se ne sekiram da mi taj poziv nece biti naplacen... a nemos vjerovat kojih krompira ima
    Citat Pravi autor: vesna75 Pogledaj Poruke
    kakvi su ovo slabašni prstići fbs? šta je bre ovo?

prof. Foruma Avatar od korisnika BEATMASTER
    Datum registracije
    05-03-09
    Starost
    2
    Poruka
    1,377
    Liked
    12 times

devil...to o čemu ti pišeš nema baš nikakve veze s forexom i trgovanjem valutama...
    činjenica je da forex tržište postoji i da funkcionira. e sad, kakva smo mi nacija i ljudi vidi se iz priložene prevare...ali to ne znači da je to sve crno i loše.

Regularni forumaš Avatar od korisnika mata17boy
    Datum registracije
    28-12-08
    Poruka
    428
    Liked
    0 times

Iskreno neznam kome se to dogodilo. Moj stari je u Finanzas Forex uložio 2100 dolara sad na računu ima 2500. Uložio je u 2 mjesecu 2009. Ima Forexovu kreditnu karticu. Ja sam sad neki mjesec uložio 500 dolara al još novac nije u opticaju na burzi pa se nevidi razlika.

Lajkaj nas na Facebooku