| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ekonomija Raspravljate o temi novac - valuta novaca i vrijednost novca na tržištu u Znanost forumu; ne pripremam nikakav rad nego me čisto zanima kako se određuje kada će padati kuna, euro ili dolar, što ako ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Administrator | novac - valuta novaca i vrijednost novca na tržištu ne pripremam nikakav rad nego me čisto zanima kako se određuje kada će padati kuna, euro ili dolar, što ako se dogodi neka nesreća, recimo uragan katrina koja je uništila cijeli grad, onda bi vrijednost novca trebala biti veća jer je dosta novaca uništeno, i kako se sada određuje kuna naspram eura, zakaj ne bi bilo 5 kuna, zašto se tu negdje kreće oko 7 uvijek |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Semi Profesional Go-Kart Racer | Re: novac - valuta novaca i vrijednost novca na tržištu Meni se čini da ima neke veze s odnosom ponude i potražnje... ![]() Valjda ce ti netko bolje objasnit, ja sam to učio na satovima Politike i Gospodarstva, ali san jebga zaboravio. Ulogu ti tu igra narodna banka određene države, u našem slučaju HNB, koja kontrolira količinu novca u optjecaju, kupujući ili prodavajući obveznice, zavisi o situaciji, tako da ne bi došlo do inflacije. ![]()
__________________ Zadnji Uredio Servant : Jučer popodne. Zadnji Uredio Servant : 30-08-06 u 14:50. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Administrator | Re: novac - valuta novaca i vrijednost novca na tržištu ne treba mi to ni za faks niti ništa nego sam počeo jučer navečer razmišljati malo o tome pa mi nije bilo jasno znam da hnb kontrolira novac, zakaj recimo hrvatska država ne bi tiskala milijardu kuna i to dala u opticaj ovako bezveze, onda bi kao vrijednost novca pala, e ja sada ne kužim zašto |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Semi Profesional Go-Kart Racer | Re: novac - valuta novaca i vrijednost novca na tržištu Profesor Radić bi me da sad vidi ovo...Mislin da znan, ali nisan bas siguran i neću riskirat da izvalin neku glupost, pa ću pričekat da netko stručnije objasni... ![]()
__________________ Zadnji Uredio Servant : Jučer popodne. Zadnji Uredio Servant : 30-08-06 u 19:46. |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 07-02-07
Poruka: 338
![]() | Re: novac - valuta novaca i vrijednost novca na tržištu Citat:
zato jer bi bilo puno love u opticaju kao 1988.i cjelo se tržište poremetilo povečane su plače tečaj je rasao love ko dreka i za šparanje a država tone jer ne vrijedi toliki novac jer država može vrijedit toliko kolko je u regiji procjene ostalo je kolaps propast države (laički komentar)NEK ME STRUČNJAK ISPRAVIi zbilja država propala jer ni imala šefa da djeli packe po dugoprstičima ![]() | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Banniran i glup Datum registracije: 29-12-06 Godina: 21
Poruka: 174
![]() | Re: novac - valuta novaca i vrijednost novca na tržištu Devizni tečaj se formira pod utjecajem ponude i potražnje na deviznom tržištu.Devizno tržište je tržište na kojem se trguje valutama različitih zemalja i određuje njihova cijena.Devizni tečaj će se formirati u onoj točki gdje se ponuda i potražnja stranih sredstava plaćanja nalazi u ravnoteži.Njegova će se visina mijenjati isto onako kao što se pod utjecajem promjena ponude i potražnje mijenjaju cijene roba i usluga na tržištima roba i usluga.Smanji li se potražnja neke valute ili se poveća njena ponuda, devizni tečaj će pasti,a ako je obrnuto onda će porasti. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 28-05-04 Lokacija: Zona B Godina: 30
Poruka: 1,359
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: novac - valuta novaca i vrijednost novca na tržištu Treba navesti da je kuna totalno precijenjena. To možeš vidjeti kada promjeniš npr. 100,--€ u kune i usporediš šta možeš kupiti kod nas za taj novac i npr. vani (u Mađarskoj ili Sloveniji, nije bitno). Kuna bi realno trebala biti 1 € = 10 Kuna uz postojeće cijene, onda bi nam bilo vjerojatno malo bolje što se kupovne moć tiče.
__________________ Bolje tenis na posteru nego penis u tosteru. |
| | |
![]() |
| Tagovi: novac, novaca, novca, trzis tu, valuta, vrijednost |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Mujo i ekipa | Gogy | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 3 | 02-05-08 19:05 |
| Kolekcija viceva | RubberDuck | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 24-07-07 22:37 |
| Programi za Siemens S25 i S35 | Kristijan | Mobiteli | 0 | 26-10-05 23:28 |
| Kolekcija Viceva 2 | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 0 | 05-05-04 19:38 |
| 100 viceva o plavušama | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 2 | 25-04-04 17:42 |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:29.

da sad vidi ovo...