| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ekonomija Raspravljate o temi oligopol,monopolistička konkurencija i maksimiziranje profita u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: aaancica monopol INA ne kužiš se ti baš... nema monopola u hrvatskoj... iako ima firmi koje ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 3,234
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: oligopol,monopolistička konkurencija i maksimiziranje profita ne kužiš se ti baš... nema monopola u hrvatskoj... iako ima firmi koje imaju preveliku koncentracijski koeficijent, a tu spada INA
__________________ Ja sam privatizirao vaše džepove |
| | |
| | #13 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 3,234
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: oligopol,monopolistička konkurencija i maksimiziranje profita Citat:
u americi je bio primjer takve kupnje prirodnih energenata kad je lik pokrivao strujom cijeli jedan dio SAD-a i nakon bankrota njegove firme naravno isključena je struja pa je došlo do problema... od tada je to tamo zabranjeno monopoli su uostalom zabranjeni i zato se i kod nas promiču određene firme kako bi konkurirale ovim jačima samo da se ne javi monopol
__________________ Ja sam privatizirao vaše džepove | |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Član | Re: oligopol,monopolistička konkurencija i maksimiziranje profita Koliko ja znam to je prirodni monopol. Dolazi do njega zbog limitiranosti količie dobra s kojim se raspolaže. Država je vlasnik, i ona onemogućava ulazak u tu granu, ali isto tako i regulira cijene tog dobra
__________________ Dont Vori, Igor Vori |
| | |
![]() |
| Tagovi: konkurencija, maksimiziranje, monopolisticka, oligopol, profita |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 09:20.