Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Ekonomija > Dionice
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Dionice Raspravljate o temi pad cijena dionica na zagrebačkoj burzi u Ekonomija forumu; Pa ne ovisi rast o izborima baš doslovno ,ovisi i o stanju u regiji te šire,al da nema i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 09-12-07, 20:14   #21 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 07-02-07
Poruka: 339
gollum007 se izdvaja iz mase
Re: pad cijena dionica na zagrebačkoj burzi

Pa ne ovisi rast o izborima baš doslovno ,ovisi i o stanju u regiji te šire,al da nema i u tomu nešto ponekad ima!!!

ZAUSTAVITE ZEMLJU-SILAZIM
gollum007 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 10-12-07, 13:57   #22 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 781
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan

Ajmo probat unijeti malo vedrine u tmurno nebo.
Ne jednom forumu sam naletio na topic baš vezano za dionice... link
Obratiti pažnju na datume
Citat:
18.04.2004., 00:52
Zagreb burza, izvještaj za posljednji mjesec (http://www.zse.hr/reports/zse-m-2004-03.html)

KOEI-R-A, vjerojatno je to to. Prosječna cijena 75kn/dionici.

75*55=4125kn.

Deseci tisuća kuna, kažeš? Wow, čari kapitralizma.

Nudim ti 600kn cash za svih 55
Ona se još nije udala.
I nije prodala dionice.
KOEI trenutno vrijedi 1130,00 što bi danas bilo 20,5 puta veća cijena....

Što bi se reklo - strpljen -> spašen

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!

Zadnji Uredio Iochannes : 10-12-07 u 13:59.
Iochannes je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-12-07, 19:02   #23 (permalink)
LPK
prof. Foruma

Datum registracije: 23-08-07
Poruka: 1,222
LPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz mase

Sad je pametno kupovat , tko nije naravno, jer će vam se isplatit a na proljeće će te vidjet rezultate.
LPK je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-12-07, 11:07   #24 (permalink)
Uvaženi forumas

Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan

Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-01-08, 12:30   #25 (permalink)
Uvaženi forumas

Pad cijena koji je obilježio i protekli tjedan na domaćem tržištu donio je dodatni promet na Zagrebačku burzu jer investitori, čini se, počinju vjerovati kako je tržište stiglo u svoju 'donju točku' te žele iskoristiti priliku kupovine dionica po niskim cijenama. Ukupno je prošlog tjedna protrgovano više od 1,11 milijuna dionica što je 42% više nego tjedan dana ranije. Promet dionicama porastao je za 28% na 800,7 milijuna kuna, a ukupno zabilježeni promet je, zahvaljujući 1,1 mlrd kuna zabilježenih u trgovini obveznicama, skočio sa 981,1 milijuna na više od 1,9 mlrd kuna prošlog tjedna.
Crobex indeks je kraj tjedna dočekao na razini od 4.513,08 bodova što je 6,9% manje nego sedam dana ranije i njegova je vrijednost trenutno gotovo 14% niža nego početkom godine.
Gotovo sve najlikvidnije dionice i dalje bilježe pad cijene, a u najvišoj kotaciji ugodno je iznenađenje bila jedino dionica Podravke kojoj je cijena prošlog tjedna porasla za 2,5% na 485 kuna. Dionice HT-a i INA-e zabilježile su gotovo 6%-tni pad prošlog tjedna što je bilo u skladu s tržišnim kretanjima, Magme (-7,2%) i dionice Vira (-9,4%), a ništa bolje nisu prošli niti investitori u povlaštene dionice Adris Grupe koje su prošlog tjedna izgubile 9,7% svoje vrijednosti, Atlantske plovidbe (-8,5%), Dalekovoda (-9,5%), Ericssona NT (-6,8%) ili IGH (-7%).....

Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-02-08, 19:29   #26 (permalink)
Uvaženi forumas

Ja sam sada u grupi rezigniranih. Vjerovao sam u Sanadera, vjerovao sam u Tadića, vjerujem i u mirni rasplet kosovske krize, ali ne vjerujem da će to išta promijeniti.

Ljubo Jurčić sada može biti posve zadovoljan svojim mjestom profesora na ekonomskom fakultetu. Više nije kriv za pad (slom?) burze. Sjećate se, dok je sa SDP-om bio u utrci za premijersku fotelju, strah od moguće pobjede i uvođenja poreza na kapitalnu dobit, natjerao je investitore da počnu sa rasprodajom dionica. Tako je to tumačila investicijska zajednica okupljena na Internetu. Pa su svi navijali za pobjedu Ive Sanadera i HDZ-a.

HDZ je pobijedio, ali zbog toga neko veliko sunce na burzi nije osvanulo. Krivac je pronađen u fond menadžerima otvorenih investicijskih fondova koji su nakon uspješne 2007-me, navodno htjeli spustit letvicu za niži start u 2008.

Nakon što su u JDD kotaciju pripušteni mirovinci, Crobex je ponovo uzletio do 5.300 bodova, do razine na kojoj je bio početkom rujna. Probijanje 5.500 bodova se činilo samo pitanje dana. No, tada se Crobex preplašio moguće pobjede radikala Tomislava Nikolića na srbijanskim predsjedničkim izborima. Pa je ponovno krenuo pad. Demokrat Boris Tadić hrvatskim je dioničarima postao najpoželjniji Srbin u povijesti. Vjerojatno ni njegova majka nije toliko navijala za njegovu pobjedu kao zabrinuti vlasnici HR-R-A.

I Tadić je pobijedio, ali sunce ponovno nije granulo. Pedro je ponovno pronađen u fond menadžerima koji su navodno nešto muljali s cijenama dionica da bi ih mogli kasnije jeftino kupiti. Kad je postalo jasno da nemaju s čime kupiti jer je došlo do povlačenja ulagača, bijes se okrenuo na menadžere mirovinskih fondova, koji nisu željeli dobiti dionice po tako jeftinim cijenama.

Kad se ispostavilo da se i oni samo ponašaju logično, jer cijena uvijek može biti niža, sad je problem u Kosovu i premijeru Tačiju.

Jedni se boje 4. balkanskoga rata, drugi se boje trećeg svjetskog rata, a treći prvog nuklearnog… Oni optimističniji tvrde da nikakvoga rata neće biti i da će nakon par dana galame tržište krenuti gore.

Ja sam sada u grupi rezigniranih. Vjerovao sam u Sanadera, vjerovao sam u Tadića, vjerujem i u mirni rasplet kosovske krize, ali ne vjerujem da će to išta promijeniti. Postigao sam viši transcendentalni nivo. Nešto kao zen-budizam. „Shit happens

Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-02-08, 14:44   #27 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-03-07
Godina: 28
Poruka: 442
maxie se izdvaja iz masemaxie se izdvaja iz mase

Ja sam svoje dionice pepustio profesionalnim fond managerima. I to mi se sada definitvno čini kao pametan potez.

Neka se oni bakću sa padom i rastom cijena. Ja za to nemam živaca niti znanja.
Što se mene tiče, što veći pad danas, znači tim veći potencijalni rast sutra. Samo je pitanje dobrog tajminga. A oni su plaćeni da to pogode. Barem bi trebali.

Vidjet ćemo na kraju godine kad se podvuče crta...
ponestalo perja.
maxie je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-02-08, 08:32   #28 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-02-06
Poruka: 1,134
selo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz mase

ht preso 3 glave
Odgovori sa citatom
Star 23-02-08, 08:09   #29 (permalink)
Uvaženi forumas

Iz perspektive zastrašenoga malog investitora sa Zagrebačke burze, u Srbiji je poprilično nemirno. Možda sve to ostane na razini neselektivne paleži, selektivne pljačke, komične diverzantske akcije i jedne tragične smrti. Ali s odcjepljenjem Kosova plašili su nas kao s nuklearnim ratom. Kad bi se mogle mjeriti sve silnice koje utječu na Crobex, onda bi vjerojatno ispalo da najmanje 50 posto pada „dugujemo“ Kosovu.

A čemu ćemo onda u tako burnom srpsko-kosovskom danu zahvaliti rast veći od od 3 posto? Jer u četvrtak ujutro u 10, kad su u Beograd počeli stizati autobusi i vlakovi s demonstrantima iz cijele Srbije, Crobex je po logici najavljivanog sudnjeg dana valjda trebao početi padati. Dok se situacija ne razbistri. Ali ne, naš Crobex, koji je inače tako osjetljiv na zbivanja u regiji, odmah na otvaranju snažno je povukao gore. I tako do zatvaranja. Dnevna trgovina od 96 milijuna bila je u burzovnome prosjeku.

Dakle, tragamo za događajem koji je oraspoložio investitore i doveo do jučerašnjeg rasta. I koji nema veze s Kosovom i Srbijom. Evo čitam naslove vijesti i tražim najbolju.

„Zoran Milanović izgubio mjesto šefa Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU.“ - Investitore je obradovalo što je otklonjena opasnost da se u tom važnom odboru svi međusobno posvađaju i dovedu do zastoja pregovora.

„Vijeće za elektroničke medije opomenulo Novu TV zbog repriziranja“ - Poznato je kako reprize nerviraju investitore pa je otklonjena opasnost nervoznih reakcija na burzi.

„Državna revizija pronašla malverzacije kod više od 80 posto državnih institucija i javnih poduzeća“ - Investitore raduje da se država bavi malverzacijama jer to znači da se i oni mogu baviti malverzacijama.

„Pijan vozio miješalicu za beton u suprotnome smjeru“ – empirijski dokaz teorije da dionice treba kupovati kada ih svi prodaju. Ali samo ako ste pijani.

Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:26.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114