Ako si u Hrvatskoj ne možeš primate uplate, samo plaćati...![]()
Raspravljate o temi PayPal u Ekonomija forumu, dio Znanost foruma; Pozdrav! Zanima me nesto u vezi PayPala. Ukoliko ja nesto prodam (tocnije virtualnu stvar za prave novce) i primim uplatu ...
Ako si u Hrvatskoj ne možeš primate uplate, samo plaćati...![]()
Što se tiče paypal-a, moguće je i primati uplate pomoću par trikova, od kojih je najpoznatiji onaj sa registracijom sa adresom rođaka iz EU. Još jedna od metoda je kupovanje US bankovnog računa i registracija paypal business accounta povezanog s tim računom.
Moneybookers - da, možeš primat uplate, do nedavno je čak i Erste banka bila povezana s njima, ali raskinuli su ugovor zbog par prijevara od strane MB-a. U većini slučajeva su pouzdani, ali često znaju praviti korisniku probleme ili zamrznuti račun.
Ako se radi o većoj uplati, predložio bih ti WU (Western Union). Kompatibilnu poslovnicu imaš u više-manje svakom mjestu gdje postoji poslovnica hrv. pošte. Novci stignu u roku od 2-3 dana u većini slučajeva, i podižeš ih sa autentifikacijskim kodom transakcije, i sa podatcima pošiljaoca. Loša stvar kod WU je provizija na njihove usluge - ja sam nedavno na 1200 kn platio oko 250kn provizije.
Ako si u e-commerce domeni, najbolje rješenje je 2CO; prihvaćaju kartične metode plaćanja, paypal, transfere, itd., ali ne isplate se za manje iznose; uzimaju lijep postotak od iznosa.
Alertpay je još jedna od opcija; kreiran je kao alternativa Paypal-u, ali još su dosta novi u poslu, i ne bih ih još preporučio ukoliko postoje druge opcije.
Moneybookers je najjednostavnija opcija za sada.
Kuolema tekee taiteilijan
Imam jos jedno pitanje...
Znaci sad na moneybookers accountu imam 132kn i u sljedecih par dana bih se to trebalo popet na iznos od nekih 1000kn. Uglavnom, sada me zanima, kako ja te novce mogu stavit na racun ?
Tamo ima opcija "Withdraw" te mogu izabrati hocu li povuci na bank account (pretpostavljam da je to ziro-racun, jel ? ) te na kreditnu karticu (jedino na Visu :/ ). Sada, jeli to opcija "Withdraw" prebacuje novce na moj bankovni racun posto to mislim odabrat ?
Možeš povući novce na tekući devizni ili žiro račun. Kako to ide, koliko traje, kolike su provizije kod MB-a, to ne znam budući da najviše volim čekove i WU; banke često izbjegavam.
Kuolema tekee taiteilijan
PayPal mi ne prihvaca Visa electron karticu od PBZ deviznog racuna..probao sam sto puta i svaki put izbaci ovo:
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.
U cemu je problem,kartica vrijedi do 2013.godine
Nemam pojma. Ja isto imam kod PBZ-a i radi ok.
Btw. Moci ce se i primat love preko Paypala u HR od iduce godine.