Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Ekonomija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ekonomija Raspravljate o temi PDV u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: zeljonar Ja bi volio da je Smradnader stavio na 20%, mislim da je to realno, a i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 14-05-07, 08:49   #11 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Re: PDV

Citat:
Pravi autor: zeljonar Pogledaj Poruke
Ja bi volio da je Smradnader stavio na 20%, mislim da je to realno, a i napamet bi mogli računati koliki je PDV
20% za većinu + 0% za neke osnovne stvari (da se pomogne najugroženijima)
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 14-05-07, 23:10   #12 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,914
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

22% je za opremu za bebe, za dječju hranu, pelene, kruh, mlijeko .....

0% je za drogu, sexualne usluge ....

Sad ozbiljno - pošteno bi bilo uvesti tri stope poreza na dodanu vrijednost.

0% proizvodi za popravak demografske slike, poticanje nataliteta
10% osnovne životne potrebe, potrošačka košarica i sl.
20% ostalo

No tko će napraviti i realizirati tako mršav državni proračun????

Ali sad će krenuti obećanja u tom smjeru jer je još samo pola godine do izbora i promjene vlasti rekao bih.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-05-07, 21:25   #13 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 25-02-06
Poruka: 231
keky_98 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku keky_98

PDV uz trošarine najviše pridonosi državnom proračunu. da pdv nije visok koliko je visok, država bi taj novac morala dobiti na neki drugi način a to znači da bi neki drugi porezi narasli i opet bi svakoga od nas udrili po džepu. zato nema smisla plakati da je previsok jer je je potreban. ja bi ga ostavija na 22% a na luksuzna dobra bi ga diga na 25%
Odgovori sa citatom
Star 16-05-07, 22:36   #14 (permalink)
Moderator Foruma

anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Citat:
Pravi autor: keky_98 Pogledaj Poruke
PDV uz trošarine najviše pridonosi državnom proračunu. da pdv nije visok koliko je visok, država bi taj novac morala dobiti na neki drugi način a to znači da bi neki drugi porezi narasli i opet bi svakoga od nas udrili po džepu. zato nema smisla plakati da je previsok jer je je potreban. ja bi ga ostavija na 22% a na luksuzna dobra bi ga diga na 25%
a da država proba manje trošit, pa će joj trebat manje novaca?????????

I ja bih htio trošiti novce na svašta, al si ne mogu dekretom povećati primanja, pa stoga trošim samo za ono što je primjereno mojim prihodima!
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 01:30   #15 (permalink)
Regularni forumas

da manje troše??

znači da učiteljima, profesorima, doktorima, medicinskim sestrama, odgajateljima, itd, itd, smanje plaće?? (koje su već manje-više mizerne)...ili možda da smanje penzije??ili da prestanu gradit ceste, ulagat u malo poduzetništvo, davat poticaje za poljoprivredu i ribarstvo???

jedino mogu sami sebi smanjiti plaće a i sam znaš da to neće učiniti....
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 10:28   #16 (permalink)
Moderator Foruma

Priznajem, nema se gdje uštedjeti. Sve de troši racionalno i strogo namjenski!

Sad tek vidim da PDV treba podići na 100%, a možda i više.

Hvala ti što si mi otvorio oči.
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 10:49   #17 (permalink)
Regularni forumas

sarkazam umjesto argumenata....to mi dosta govori....
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 10:52   #18 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: keky_98 Pogledaj Poruke
da manje troše??

znači da učiteljima, profesorima, doktorima, medicinskim sestrama, odgajateljima, itd, itd, smanje plaće?? (koje su već manje-više mizerne)...ili možda da smanje penzije??ili da prestanu gradit ceste, ulagat u malo poduzetništvo, davat poticaje za poljoprivredu i ribarstvo???

jedino mogu sami sebi smanjiti plaće a i sam znaš da to neće učiniti....
a da smanje državnu administraciju? navodno su zaposlili 10000 dodatnih službenika tokom mandata ... kaj misliš kolko oni koštaju ...

ulažu u malo poduzetništvo? ma di?
čak su i ukinuli programe koje je prošla vlast počela (znam to jako dobro jer samo bio u jednom od tih programa i gadno najebo kad je HDZ odrezo to).

poticaje?
ti poticaji su tolko jadni da je smješno pričat o njima ...

da ne pričamo kako to sve kasni ...

pazi ovu ludu ideju ... smanje carine, trošarine i PDV na stvari potrebne za razvoj poljoprivrede i seljaci lakše dišu i mogu sami kupovat kaj im treba, umjesto da hodaju po hodnicima, ispunjavaju debilne formulare i čekaju mjesecima da dobiju tu neku bjedu dok ih banke stišću s kamatama?

ili recimo ovo ....
smanji obavezne doprinose, pa poduzetnik može zapoliti više ljudi za iste novce i tako se smanji nezaposlenost?

a? ludilo ...

jebem ti ja sustav koji izmuze svaku lipu i onda se pravi da pomaže (sa zakašnjenjem) davajući natrag crkotine, nakon kaj moraš obilazit miljon ureda (u kojima rade neki od onih 10000 ljenih majmuna), umjesto da se odtereti gospodarstvo i pokrene proizvodnja i investicije ...

jebo ja više tu komunističku logiku da država nešto daje, daje KURAC .. jer svaka lipa koju ona "daje" je UZETA od obrtnika, radnika, poduzetnika ... ljudi koji nešto čak i RADE za razliku od gamadi u vladi ....
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-07, 15:01   #19 (permalink)
Moderator Foruma

Hvala Silence na ovom odgovoru. Ja baš čekao kad ću imati više vremena da napišem koju o ovome, al kad bolje razmislim MALI JE INTERNET da bi se sve napisalo, ne bi stalo sve.

Naravno da tu ima još toga ali i ovo je više nego dovoljno.
Odgovori sa citatom
Star 18-05-07, 11:16   #20 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
a da smanje državnu administraciju? navodno su zaposlili 10000 dodatnih službenika tokom mandata ... kaj misliš kolko oni koštaju ...

ulažu u malo poduzetništvo? ma di?
čak su i ukinuli programe koje je prošla vlast počela (znam to jako dobro jer samo bio u jednom od tih programa i gadno najebo kad je HDZ odrezo to).

poticaje?
ti poticaji su tolko jadni da je smješno pričat o njima ...

da ne pričamo kako to sve kasni ...

pazi ovu ludu ideju ... smanje carine, trošarine i PDV na stvari potrebne za razvoj poljoprivrede i seljaci lakše dišu i mogu sami kupovat kaj im treba, umjesto da hodaju po hodnicima, ispunjavaju debilne formulare i čekaju mjesecima da dobiju tu neku bjedu dok ih banke stišću s kamatama?

ili recimo ovo ....
smanji obavezne doprinose, pa poduzetnik može zapoliti više ljudi za iste novce i tako se smanji nezaposlenost?

a? ludilo ...

jebem ti ja sustav koji izmuze svaku lipu i onda se pravi da pomaže (sa zakašnjenjem) davajući natrag crkotine, nakon kaj moraš obilazit miljon ureda (u kojima rade neki od onih 10000 ljenih majmuna), umjesto da se odtereti gospodarstvo i pokrene proizvodnja i investicije ...

jebo ja više tu komunističku logiku da država nešto daje, daje KURAC .. jer svaka lipa koju ona "daje" je UZETA od obrtnika, radnika, poduzetnika ... ljudi koji nešto čak i RADE za razliku od gamadi u vladi ....
wow....upravo si prepolovio drzavni proracun, povecao vanjski dug i vratio nas u 1999.

morate zapamtiti jednu stvar...hrvatska se nalazi u fazi konsolidacije gospodarstva...država mora (ako nisan dovoljno dobro naglasija, MORA) stvarati novac...više se nesmije zaduživati vani...u toj fazi narod pati jer država novac dobija (ili uzima) novac od naroda...ali to je jedini način...budemo li slijedili primjer jedne irske, kroz nekih 10-ak god bi mogli skroz smanjiti aili čak otplatiti vanjski dug.....a tek tada država može razmisliti o smanjenju PDV i ostalih preza...tada će ti vjerojatno PDV i pasti na nekih 16-ak %

ali zasad je PDV nužno zlo i nemožemo ništa protiv toga.....

ali svaka čast na ideji....jednog dana kad nam gospodarstvo bude na nekom višem nivou, možda i zaživi...ko zna...
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: pdv

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:41.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114