| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ekonomija Raspravljate o temi PDV u Znanost forumu; probat ću pristojno odgovoriti ... Citat: država mora (ako nisan dovoljno dobro naglasija, MORA) stvarati novac država NE STVARA ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) | |
| Banned | Re: PDV probat ću pristojno odgovoriti ... Citat:
država GUŠI poduzeća porezima i nametima. uostalom šta će državi te pare? kaj plaća s njima? ADMINISTRACIJU? ako uzmeš X para od poljoprivrednika i onda im daješ poticaje, kaj nije jednostavnije smanjit trošarine za ukupni iznos poticaja? o čemu ti pričaš????? halo???? jel tebi jasno da država preljeva iz šupljeg u prazno i da je upravo zbog takvog načina razmišljanja Hrvatska u ovakvim govnima? zašto bi neko trebao obijat vrata po državnim uredima da dobije nešto što mu se može dati na drugi način? država je najgori gospodar novca, jer NIŠTA ne proizvodi, NIŠTA ne radi, samo hrani ljenu gamad po uredima .... naravno da treba za neke stvari ... od obrane, do gradnje potrebne infrastrukture, ali KOJI KURAC treba zapošljavat 10000 novih ljenih majmuna???? bah ... vidim da tebi neke stvari nisu jasne .... | |
| | |
| | #22 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: PDV HDZ je na početku ovog mandata obećao smanjenje PDV-a na 20%. Sad im je definitivno kraj mandata između ostalog i zbog toga što nisu ništa napravili na tom polju, što nisu pokrenuli Hrvatsku kako su obećali. Meni je dosta konsolidacije države preko mojih leđa. Slušam kako mi je dobro kao da ja to ne bih znao da je tako. Dok oni konsolidiraju držvu moj život prođe! .... a vjerovatno i moje djece. Vodeći političari su obični lažovi i lopovi i k tome nemoralni nesposobnjakovići. Irska! Kakva Irska? Miljama smo mi daleko od puta kojim je Irska išla i s ovakvim političarima nikada ju nećemo dostići. Već smo na forumu spominjali ovaj svijetli primjer. Političari su na pozicijama da mogu i trebaju stvoriti preduvjete za gospodarski napredak - kod nas toga nema ni u tragovima. Irski uspjeh temelji se na napuštanju tradicionalne poljoprivredne proizvodnje kao temeljne i okretanje proizvodnji i izvozu unosnijih proizvoda, u prvom redu računala i računalne opreme te programa za njih. Kod nas je proizvodnja niska, toliko niska da u nekim granama nemamo ni strateški minimum proizvoda, a samim tim nema se od čega država financirati.Forsira se samo uvoz jer odabrani pojedinci od toga imaju korist, to je putem carina i poreza najbrži način punjenja proračuna - ali kratkoročan i nezdrav način. Nemamo strategiju, država se vodi stihijski od izbora do izbora. Od obećanja se ne živi! O razumnoj potrošnji novaca naše vlade možeš kao primjer pogledati temu "kako sprčiti i opravdati prčenje 186 000kn". Ima ih na forumu još, a u praksi bezbroj. Mi smo država sa 4,5 milijona stanovnika. Imamo sad po najnovijoj podjeli tri regije, imamo dvadeset županija, svako malo veće selo je i općinsko središte, pa milion mjesnih zajednica. Dakle osim državnih poltičara tu je vojska lokalnih župana, gradonačelnika, načelnika ... sa svom neophodnom logističkom potporom, sa svojim zamjenicima, savjetnicima, tajnicima i tajnicama, dostavljačima i spremačicama, sa uredima i službenim automobilima. Kome sve to treba? Zar se to ne bi moglo bar prepoloviti, a da se nikud ne vraćemo? Cestarinu plaćamo pri registraciji vozila, cestarinu plaćamo u svakoj natočenoj litri goriva, cestarinu plaćamo kad se vozimo cestama, mostovima i tunelima! A ceste gradimo zadužujući se! To posebno masno plaćamo! Misliš li da je tu sve u redu? Davanja za mirovine su oko 3o% veća od prihoda. Najmanje novca iz mirovinskog fonda iskoristi onaj tko u njega najviše uplati. Čovijek koji radi 40 godina i 40 godina uplaćuje sredstva u mirovinski fond primi nekoliko mizernih mirovina i ode pod ledinu, a onaj tko ima malo ili nema ni malo radnog staža tj uplata u mirovinski fond prima u pravilu veliku mirovinu četrdesetak godina. Možda bi se moglo i tu nešto napraviti? I neću se natezati oko ovoga ni sa kim jer jako dobro znam o čemu pričam. Profesori u prvom redu su potplaćeni i samim tim poniženi i treba im kao i nekim drugima koje si nabrojao povećati plaće i može se i ima se od kuda samo treba postaviti prioritete, imati viziju, strategiju, moral, poštenje! Možda bi političari (Šuker prvi) pokazati malo dobre volje i stegnuti svoj pojas pa onda meni pričati o stabilizaciji (u prošlom sistemu) i konsolidaciji (u ovom). P.S. Sad tek vidjeh da je i Silence napisao o dgovor - nema veze.
__________________ Morao sam promijeniti potpis. Zadnji Uredio anthlon : 18-05-07 u 15:29. |
| | |
| | #23 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: PDV momci, ja vas apsolutno razumijem...vi pričate iz srca i to se triba cijeniti u svakom slučaju....ali hladna realnost je nešto sasvim drugo... silence, kad bi država slušala tvoj prijedlog, poljoprivrednici i mali poduzetnici bi dobijali novac bez taj isti novac prođe kroz državnu kasu, a novac u ovoj fazi razvoja gospodarstva TREBA prolaziti kroz nju....to je jednostavno tako određeno ekonomskim zakonima...lipo od tebe što imaš pozitivne prijedloge, ali oni kroz dogledno vrime neće moći biti ispunjeni.... athlon, cestarinu plaćaš samo na naplatnim kućicama....pri registraciji vozila plaćaš neku vrstu poreza na prijevoz...pri tankanju goriva plaćaš baš to----GORIVO (a država ubire porez na to gorivo...)...a što se tiče lokalne samouprave, tu se apsolutno slažemo...treba skresati broj upravnih središta (što će se i učiniti po naputcima EU) i tu će se uštediti velika količina novca...ali opet ne dovoljno da bi PDV pao na nekih 15-ak % kako su ljudi govorili kroz ovaj thread.... bilo bi lipo kad bi se država mogla vodit po vašim prijedlozima, ali to je u ovim trenutcima nemoguće....čuvajte te ideje za neka bolja vrimena i ko zna...možda nešto i bude od toga....
__________________ My mother was like a sister to me, only we didn't have sex quite so often - Emo Philips |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: PDV Pogledaj ovu tablicu pa ćeš shvatiti što sam pričao. A pri registraciji vozila plaćam tehnički pregled, obavezno osiguranje i godišnju naknadu za ceste koja je od prije nekoliko godina lokalna pristojba i visina joj ovisi o kubikaži vozila a ne o snazi kao kod osiguranja.
__________________ Morao sam promijeniti potpis. |
| | |
| | #26 (permalink) | |
| Banned | Re: PDV Citat:
država sisa novac iz zdravih poduzeća i guši ih ... ne govorim ja ih srca, nego iz iskustva ko mali poduzetnik koji je imao i previše loših iskustava sa državom i načinom kako država radi i gospodari novcem ... | |
| | |
| | #27 (permalink) | |
| Radost Europe | Re: PDV Citat:
I tako detalj po detalj...
__________________ Show love with no remorse | |
| | |
| | #28 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 86
![]() | Re: PDV Nema prikrivene izvozne premije i prikrivene uvozne carine kao kod jednofaznog poreza na promet. u odnosu na vanjskotrgovinsku razmjenu → jer ne djeluje na domaću proizvodnju i potrošnju Ja mislim da-vrijednost PDV-a plaćenog na inpute se oduzima od vrijednosti PDV-a kojeg treba platiti na vrijednost prodaje → smatra se najboljom metodom |
| | |
| | #29 (permalink) |
| o®iđiđi Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,399
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: PDV neka idioti u vladi uvedu nultu stopu PDV-a na osnovne namirnice - kruh, mlijeko, meso - a ne da osnivaju povjerenstvo koje će filozofirati o poskupljenju hrane..
__________________ |
| | |
| | #30 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 27-10-06 Lokacija: Friedrichdorf
Poruka: 781
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: PDV Citat:
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! | |
| | |
![]() |
| Tagovi: pdv |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:36.