Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 16

Povecanje kamata na kredite

Raspravljate o temi Povecanje kamata na kredite u Ekonomija forumu, dio Znanost foruma; Kao sto je vecina cula ZABA dize kamate na sve kredite od 1.7. ove godine. Ako je netko digao kredit ...

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

Povecanje kamata na kredite

Kao sto je vecina cula ZABA dize kamate na sve kredite od 1.7. ove godine.

Ako je netko digao kredit od 70000 eura (u svicarcima) i otplata je na 20 godina mjesecna rata ce mu skociti za cca. 150kuna. Medjutim, kako je 93% svih stambenih kredita u ZABI vece od ovog iznosa, korisnici kredita mogu ocekivati povecanje od prosjecno 300 kuna.

Sta reci nego da je ovo samo pocetak dizanja kredita i drugih banaka.
    Mene interesira nesto drugo. Naime mnogo zemalja u Europi spusta kamate da bi privukle ljude na potrosnju a kod nas se dizu. Jos nesto, oni kazu da povecavaju kamate jer je izvor novca poskupio. Mislim halo malo, boli mene ona stvar sto je novac poskupio SAD a ljudi dizali i dobili kredite prije 5-7 godina, dizi kamate onima koji SAD uzimaju kredite, djubrad fasisticka.

U mom slucaju ako mi dignu ratu nema problema, ja tomogu podnijeti bez vecih problema ali razmisljam o ljudima koji imaju 4000-5000 kuna place a rata kredita im je 3000-3500 tisuce.

A ovom nacistu (slika ispod) bi za pocetak pocupao sve nokte onako lagano, nakon toga bi mu spalio sve dlake na tijelu a nakon toga bi mu stavio stakora na trbuh, pokrio ga kantom i onda grijao kantu sa let-lampom

vise na Net.hr

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Re: Povecanje kamata na kredite

Jaooo sve čula neki dan kad me frendica u panici nazvala i počela se plakati.
    Jedva ju smirila, a mora još blagih 24 godine otplaćivati kredu za stan. Nisam joj baš htjela reći da će završiti na ulici ako ovakva politika nastavi, ali to sam mislila (tj. mislim).

Još je ona zaposlena u banci i ima 4 % kamata (koje će joj skočiti), ali uzela je milijun kuna, pa joj je rata već sad 5200. Hebada!
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

E frendica ti je super napravila...uzela milijun kuna (135000eura), rata joj 5200 a kolika joj je placa...6000-7000kuna, i to ako je tolika uopce?

jbg, treba na buducnost misliti. i ja sam mogao uzeti toliko s obzirom na moju kred. sposobnost ali nisam htio da mi rata bude veca od 1/3 place...zato sam sad nesto mirniji

reMember A Worm`s Life Champion, Zombie Storm Champion Avatar od korisnika raven
    Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,079
    Liked
    313 times

katastrofa! a najžalosnije je što država ne može (a vjerojatno ni ne želi) učiniti ništa.

sad se ona opcija podstanarstva sa štednjom što je predložio Gajba Pive čini još privlačnijom.
    He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.

Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

mozda...ali jos tocnije je da su ljudima oci gladnije (jedite oci gladne) tj,. da uzimaju ono sto im ne treba. jebe se banci hoce li ona dati 70 ili 170 tisuca kredita, njoj je svejedno

Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Citat Pravi autor: fat_boy_slim Pogledaj Poruke
    E frendica ti je super napravila...uzela milijun kuna (135000eura), rata joj 5200 a kolika joj je placa...6000-7000kuna, i to ako je tolika uopce?
    Muž joj ima oko 6000, a njoj je tako nekakva plaća isto. Međutim kad im klinka napuni pola godine onda će biti veselje.

Nisam joj ni htjela reći da nije normalna s tolikim kreditom.

U biti rekla sam joj, ali nije slušala.

jbg, treba na buducnost misliti. i ja sam mogao uzeti toliko s obzirom na moju kred. sposobnost ali nisam htio da mi rata bude veca od 1/3 place...zato sam sad nesto mirniji
    Ako mene ikad trebao kredit onda će to izgledati isto tako.
    Trećina moje plaće, eventualno pola (naravno kad se udam)
    Mogla sam već odavno kupiti auto i dići si kredit, ali neee... nisam ja za takve egzibicije. Volim ja tuđe aute i svoju slobodu trošenja.
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

ma trecina...jer ti rezije i hrana pojede vise od druge trecine..a gdje je roba, izlasci itd. itd.

ljudi su jednostavno nezajazljivi...hocu ja voziti golfa 6 a placa mi relano dozvoljava Punto 1.2. 65KS, rucno otvaranjem prozora i bez centralne brave naravno

Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Ne dolazi u obzir nikakav kredit, ma čak ni ove American, Diners i ine kartice. Ja sve plaćam gotovinom, ako nemam jbs mala, ne možeš si to priuštiti, jest da dođem nekad u iskušenje provući "nešto na rate", ali svaki put kad sam to napravila samo sam se usosila.

Meni nije jasno kako netko može razmišljati "ja to mogu ako..." ili "malo ću se stisnuti" i sl., pa sutra da ostaneš bez posla jebada živa. Pogotovo kod takvih 15, 20,25, 30 godina kredita.
    Još ja radim u državnoj ustanovi....

Akademik Foruma Avatar od korisnika tzukius
    Datum registracije
    11-10-05
    Poruka
    4,991
    Liked
    4 times

ma trecina...jer ti rezije i hrana pojede vise od druge trecine..a gdje je roba, izlasci itd. itd.

ljudi su jednostavno nezajazljivi...hocu ja voziti golfa 6 a placa mi relano dozvoljava Punto 1.2. 65KS, rucno otvaranjem prozora i bez centralne brave naravno
    dobro zboriš... kod nas će ljudi dić enormne kredite i onda krivit druge kad ga ne mogu otplaćivat

ako misliš na duži rok, uzmeš kredit 1/3 sadašnje plaće i istodobno moraš računat na mogućnost otkaza u budućem razdoblju i na taj način izračunati ratu koju bi i u tom slučaju mogao otplatiti

a uostalom... stambeni kredit se uzima za rješavanje stambenog pitanja a ne za kupnju vile... postupno dakle, prvo manji stan pa kad se otplati ta kreda onda se zaradi malo za učešće pa se kupi malo veći stan i slični scenariji
    Bolje desnica nego prknenica!

irm
    irm je offline
    V.I.P. Član Avatar od korisnika irm
    Datum registracije
    16-01-08
    Starost
    32
    Poruka
    12,113
    Liked
    263 times

pa se ti odbij od "mamine sise" i odi sam živit

ja se samom bogu zahvaljujem što nisam kupio stan/kuću prošle godine kak sam i planirao.....

a sad kak sam skužio su cijene nekretnina pale i to je*ački.... pa sad da ga i uzmem s takvom kamatom bi bilo ok, s obzirom na cijenu nektetnina.... no čekanje je majka...
    "Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku