Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 14

Prijedlog izlaska iz krize....

Raspravljate o temi Prijedlog izlaska iz krize.... u Ekonomija forumu, dio Znanost foruma; Evo moga prijedloga. ...i nije zajebancija: Skupljali smo za Anu rukavinu, Etiopiju, nezbrinutu djecu, Ljudi, mi smo zbrinuli nekoliko stotina ...

Regularni forumas Avatar od korisnika sedeslav
    Datum registracije
    03-12-08
    Poruka
    113
    Liked
    0 times

Prijedlog izlaska iz krize....

Evo moga prijedloga. ...i nije zajebancija:

Skupljali smo za Anu rukavinu, Etiopiju, nezbrinutu djecu, Ljudi, mi smo zbrinuli nekoliko stotina tisuća izbjeglica u jeku ratu i malo poslije njega kad je kriza bila stvarna i očajna.....Hajduka smo spasili za tri dana!!!!!!
    Ajmo nagovoriti Ministra Šukera neka otvori Domovinski račun za pomoć Hrvatskoj pa da vidimo kako će se puniti .

Lova odmah Rohatinskom jer mu svi vjeruju i izvješća svakih 15 dana. Kad je Kerum mogao dati milijunsku cifru za Hajdukove dionice i neki dan za dvanaest lokala u Zagrebu sigurno bi nešto sitno skupio i za svoju voljenu domovinu., ili Mamić za Kovača koji više ne vrijedi ni pola lule duhana. Mudrinić, Nadan Vidošević, Todorić, Kutle Ivanišević, braća Kovač, Rađa mogu izdvojiti i veće sume od prosječnih građana.
    Napraviti spot na engleskom i Hrvatskom sa Johnom Malkovichem i Nenadom Bachom kao u ratu gdje njih dvojica recitiraju „ Lijepu našu“.
    Napraviti dobrotvornu utakmicu KAUBOJA sa nekim : sav prihod u fond
    Napraviti dobrotvornu utakmicu "Vatrenih" s nekim- opet lova u fond
    Potpisivanje dresova i lopti 10 Kn - sve u fond
    Dobrotvorne aukcije slika ili antikviteta - lova opet u fond.
    Koncerti Tompsona "U boj za narod svoj!" - sav prihod u fond.
    Maraton "Zagrebe volim te!" na čelu s Bandićem - opet lova u fond
    Prvomajski grah za sirotinju u Maksimiru od SDP- 10 Kn- lova opet u fond.
    Na graničnim prijelazima "Posebna naknada" - 5 KN (kad mogu Slovenci uzimati ljudima desetke eura nizašto i vodovod naplaćivati stavku „posebna naknada – 10 Kn“ bez objašnjenja) ovo ni jednom strancu ne bi bio problem- pogađate: lova u fond.
    Pišanje: s dvije kune na 4! – nema pišat 'nako. 
    Nadan Vidošević se prije mene dosjetio ali vrlo konstruktivno: Trošarine na telefoniju 10 lipa! Nova milijarda godišnje u fond. Ipak mi malo previše telefoniramo!
    još jedan od prijedloga je da pokupimo sve sekundarne sirovine koje možemo naći papir, željezo, plastiku, aluminij i predajemo organizirano.
    to ne košta ništa osim malo truda a u ukupnoj masi čini značajan doprinos.

Počnimo konačno doživljavati Hrvatsku kao svoj jedini dom i svoju vlastitu kuću, a ne firmu koju vodi Sanader . Zaboravite sanadera i političare.....

Kaže Kenedy : "Ne pitaj što domovina može učiniti za tebe nego pitaj što ti možeš učiniti za domovinu!"

Zamislite oca obitelji u kojeg svi ukućani gledaju a on stalno govori:" Joj dužni smo, joj propašćemo, joj odosmo u ponor, joj već smo u ponoru!...." pa što možete očekivati od djece u toj obitelji?
    Da ga roknu tarabom da se ne muči ili da od njega vrišteći pobjegnu glavom bez obzira. Ili da mu kažu: "Sorry stari ,više nisi sposoban brinuti se o obitelji sad ćemo to napraviti mi."

Starter
    Datum registracije
    20-07-08
    Starost
    44
    Poruka
    62
    Liked
    0 times

1.000.000 Kava Za Predsjednika

Nova avantura na Facebook-u: 1.000.000 Kava Za Predsjednika

Reci mi šta se događa, šta se dešava sa našim svijetom?

Dragi prijatelju, dopusti mi da ti kažem dvije stvari: dug je rat, rat je dug i ti upravo svjedočiš planetarnom bankrotu.
    Najvjerovatnije nisi znao, ali mediji za mase širom svijeta su u rukama samo par ljudi.
    Upravo zbog toga ti u ratu vidiš mir, u diktaturi prepoznaješ demokraciju, u ropstvu vidiš slobodu, a umjestu dugova vidiš vrijednosti.
    Nitko te ne sili, ali priznaj sam sebi, što prije to bolje:
    - tvoja realnost je virtualnost
    - politički, ti si zombi
    - ekonomski, ti si rob
    - uništavaš svoje prirodno stanište
    - uništavaš samog sebe, i druge

Ne nalaziš li ništa čudno u tome da se danas, kada se spašavanja u vrijednostima od triliona dolara izvode jednostavnim klikom mausa, nitko više ne sjeća Afrike?
    Tvoj problem nije novac.
    Nikada u povijesti na svijetu nije bilo toliko novca kao danas.
    Nikada u povijesti nije stvoreno toliko puno novaca iz ničega, u tako kratkom vremenskom periodu.
    Nikada u povijesti nije toliko puno ljudi, toliko puno dalo toliko malom broju ljudi.

Za živjeti dobar život, trebaš proizvesti 10, ali si prisiljen proizvoditi 100.
    90 od toga je smeće koje nikome nije potrebno.
    Pa zašto onda cijeli svoj život trošiš na proizvodnju smeća koje nitko ne treba?
    Odgovor je jednostavan, zbog novca za preživljavanje.
    Ima nešto veoma pogrešno i sumnjivo u tome.
    Dizajnirano prirodom, ljudski rod treba novu robu i usluge u racionalnim proporcijama.
    Veći dug zahtjeva više novca za isplatu samog duga i još kamata.
    Više novca zahtjeva više posla i rada. Neprirodno, više posla i rada znači više nepotrebnih roba i usluga.
    Za razmjenu više roba i usluga, trebamo još više novca.
    Čisto, kratko i jasno, žalosno ali istinito, što više proizvodimo i što više novca stvaramo, manje vrijednosti i više duga posjedujemo.
    Centralna banka je privatna institucija koja ima monopol nad stvaranjem i izdavanjem novca.
    Upravo gledaš kako je lako stvoriti trilione novih dolara iz ničega, i ostvariti privatnu zaradu na javnim interesima.
    Trošiti cijeli svoj život na proizvodnju smeća koje nikome nije potrebno, u utrci za papirom kojega zovu "novac" u kojoj ne možeš pobijediti, je pravi apsurd.
    Danas smo svi kapitalisti.
    Danas svi živimo u svijetu slobodnog tržišta, svijetu tržišnog natjecanja i konkurencije.
    Zašto je onda kriza globalna?
    Zašto svi osjećamo bol, i "nitko" ne profitira na mukama onog drugoga?
    Zašto kapitalizam postaje komunizam, dojučerašnji monstrum?
    Evo nas dakle kod tvog glavnog problema, sve se vrti oko njega, tvog vremena.
    Ako cijeli život trošiš na proizvodnju beskorisnih stvari, ako se novac stvara iz ničega kroz privatni i javni dug ostvarujući na taj način privatni profit, onda je valjda jasno da netko od tebe radi ovcu.
    Iako je sa druge strane raj, ne misliš li da je čudno što nitko ne želi umrijeti da bi živio vječno?
    To je samo zbog toga što je vrijeme najveća dragocjenost svakome od nas.
    Oni žele vrijeme, svačije vrijeme, žele da tračiš svoje vrijeme.
    Vrijeme koje je neophodan faktor, vrijeme koje trebaš za svoju edukaciju, da postaneš financijski neovisan i shvatiš da su te lagali.

Znam da imaš svoj san.
    Loše vijesti, evo od čega je sastavljen raj:
    spojimo skupa nepokrivene obveze zdravstvenog i socijalnog osiguranja Sjedinjenih Američki Država, pa se njihov javni dug penje na cifru od 99.2 triliona dolara do beskonačnosti.
    Društveni Bruto Proizvod (BDP) Sjedinjenih Američkih Država je samo oko 13 triliona dolara i predstavlja samo 0.013% financijskih obveza.
    Trgovanje financijskim instrumentima derivatima je nedavno premašilo cifru od 1 kvadriliona dolara.
    Kula od karata se srušila i otkrila dužničku rupu baziranu na derivatima koja se ne može začepiti svim novcem ovog svijeta, a kamoli sa "par triliona" koje vlade svijeta frenetično bacaju u nju.

Noćas sam sanjao

- Automobil: "Pierce Arrow", godina 1931, modificiran od Nikole Tesle
    - Mjesto: Sweet home Alabama
    - Osoba: Predsjednik Barack Obama
    - Cesta: U.S. Route 66
    - Restoran
    - Jukebox
    - Pjesma: Vrijeme je na našoj strani
    - Kava
    - Račun: Plaćen u cromovima

Svaki član registracijskog tipa "Građanin" i "Građanin penzioner" prima svakog mjeseca 730 cromova od Crom Time Banke.
    Time im je pružena monetarna suverenost.
    U novom softwerskom riješenju "Javni Referendum" koje uskoro stiže, kroz Crom Time Banku koja pripada svim ljudima svijeta, osigurat će se direktna demokracija.
    Superman i Batman zajedno nisu u stanju riješiti probleme ovog društva baziranog na dugu.
    Spašavanje od dugova novim dugovima je kao gašenje vatre benzinom.
    Sa 1.000.000 članova, crom će postati direktno konvertibilan za oficijalne valute.

Pomozimo Obami da pomogne nama!
    Promijenimo ovaj svijet na bolje.

Priključi se: http://cromland.cromalternativemoney.org
    Počasti predsjednika kavom i sa tvog mobilnog telefona:
    http://cromland.cromalternativemoney.org/mobile

On te čeka, čeka 1.000.000 nas.

Ako predsjednik odbije 1.000.000 kava, prikupljeni novac ćemo donirati Unicef-u.
    Specijalna nota: za sada, obama je virtualni član na čekanju.

Regularni forumas Avatar od korisnika Kobi
    Datum registracije
    07-02-09
    Starost
    24
    Poruka
    141
    Liked
    0 times

Re: 1.000.000 Kava Za Predsjednika

Citat Pravi autor: duric Pogledaj Poruke
    On te čeka, čeka 1.000.000 nas.

Ako predsjednik odbije 1.000.000 kava, prikupljeni novac ćemo donirati Unicef-u.
    Specijalna nota: za sada, obama je virtualni član na čekanju.

"Za sada je Obama virtuelni član na čekanju"
    Things happen, people change, life sucks, what a shame..

Regularni forumas Avatar od korisnika sedeslav
    Datum registracije
    03-12-08
    Poruka
    113
    Liked
    0 times

Re: 1.000.000 Kava Za Predsjednika

Iskreno, jebe mi se za preplanulog hipokrita. Uopće nije važan.

Brine me moje dvorište i moja ulica i moj grad i moja Slavonija i moja Hrvatska. Brinu me moja djeca, moja braća, moji roditelji, moji prijatelji, moji suborci, moja rodbina, moji suradnici, moji sugrađani, moji sunarodnjaci.

Ako malo bolje pobrojiš među njima nema Havajca.
    jebe mi se za havajca

Regularni forumas Avatar od korisnika Supremeus
    Datum registracije
    04-06-08
    Starost
    21
    Poruka
    219
    Liked
    0 times

Re: Prijedlog izlaska iz krize....

Sve smo mi to kolega prošli, možeš ti predlagati
    i tražiti koliko i šta hoćeš, ali živiš u svijetu gdje svi misle na sebe, tako da ti nikakve koristi od ovog posta...
    Per sempre bianconero!
    La vita è dura in ogni significato!

Regularni forumas Avatar od korisnika Kobi
    Datum registracije
    07-02-09
    Starost
    24
    Poruka
    141
    Liked
    0 times

Po meni riješenje se može naći u zaduživanju za spasavanje privrede. Zašto npr. ne bi uzeli 2 miliona od MMF-a, ako nam je stvarno potrebno ? Mislim.. privreda stagnira u svijetu, što je očigledno, ali uzimanje povoljnih kredita nikome ne škodi.Ako želimo da napravimo dobar društveni bruto proizvod, smanjimo inflaciju i deflaciju i pokušamo akcizama da povećamo sam budžet.
    Things happen, people change, life sucks, what a shame..

prof. Foruma Avatar od korisnika zaneti.m
    Datum registracije
    15-10-08
    Poruka
    1,046
    Liked
    5 times

Citat Pravi autor: Kobi Pogledaj Poruke
    Po meni riješenje se može naći u zaduživanju za spasavanje privrede. Zašto npr. ne bi uzeli 2 miliona od MMF-a, ako nam je stvarno potrebno ? Mislim.. privreda stagnira u svijetu, što je očigledno, ali uzimanje povoljnih kredita nikome ne škodi.Ako želimo da napravimo dobar društveni bruto proizvod, smanjimo inflaciju i deflaciju i pokušamo akcizama da povećamo sam budžet.
    Zaduživanjem države se ne izlazi iz ekonomske krize. Zaduživanjem se upropaštava država, a to je cilj MMF-a i svetske banke za razvoj.

Koji dva miliona da se uzme od MMF-a, do sad je hrvatska uzela desetine milijardi dolara, pa što nije izišla iz ekonomske krize, isto važi i za srbiju.

Daću ti primer Argentine. Argentina dok nije bila član MMF-a bila je jedna od najrazvijenijih država u svetu, a pogledaj gde je danas. MMF je upropastio Argentinu i danas je jedna od najzaduženijih država u svetu, privreda im je u kolapsu, imaju ogroman broj nezaposlenih.....itd.

Srećne su države koje nisu članice MMF-a. I nema povoljnih kredita......
    Ljubavnica je ultra mega ribetina koju nekim čudom muškarci nikad ne biraju za ženu. Žena im je u većini slučajeva čista suprotnost, pa onda šta će moraju da nadoknade.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

I Beograd i Zagreb imaju velikee stadione.

E na te stadione zatvoriti sve političare i ljude koji na bilo koji način utiču na život pojedica, kolektiva i same države.
    Pretpostavka nevinosti ne postoji.Pustiti samo one koji dokažu da su zaista nevini i pod uslovom da se nikad više ne bave javnim životom.
    Na njihova mesta dovesti stručne, obrazovane i moralno neukaljane ljude.

ps.Da li to iko može napraviti.Na žalost NE.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Starter
    Datum registracije
    20-07-08
    Starost
    44
    Poruka
    62
    Liked
    0 times

Kako Se Izvući Iz Finacijske Krize?

Što god da se dogodilio, što god nas snašlo, postoje samo 4 važna pravila koja moraš znati i upotrijebiti: trebaš novac za proizvodnju, trebaš novac za preživjeti, trebaš potrošače koji imaju novac za kupnju tvojih proivoda i usluga, moraš sačuvati tvoje prirodno stanište prije nego što bude kasno.

Dakle kako ćeš primjeniti ova 4 jednostavna pravila?
    Kako i gdje ćeš naći ove 4 zlatne vrijednosti?

Ekonomska Kriza - Spasi Sebe, Radno Mjesto, Posao I Biznis

Akademik Avatar od korisnika Kane
    Datum registracije
    09-12-07
    Poruka
    5,737
    Liked
    36 times

Citat Pravi autor: Kobi Pogledaj Poruke
    Suradnja sa MMF-om, odnosno kreditiranje od strane istih vodi u dužničko ropstvo. Prvo prodaš banke strancima, zatim od njih posuđuješ novac i na kraju te stjeraju u kut i skidaj gaće. Više nisi gospodar u svojoj vlastitioj državi (gore je kolega naveo primjer Argentine). Ali izgleda da druge nema...

P.S.
    Navodno je to sve opisano u knjizi Stoljeće rata.
    To bih morao pročitati

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku