Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Ekonomija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ekonomija Raspravljate o temi rad na crno u Znanost forumu; cjenjena mišljenja.. jeste radili na crno, iskustva i otalo......

Odgovor

Opcije Teme
Star 13-04-06, 21:19   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,661
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
rad na crno

cjenjena mišljenja.. jeste radili na crno, iskustva i otalo...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-04-06, 21:23   #2 (permalink)
Zlatni Član

Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,481
eowyn je zabranio reputaciju
Re: rad na crno

otkad sam se rodila radim na crno....nit me plaćaju nit sam prijavljena
eowyn je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-04-06, 21:37   #3 (permalink)
Banned

silence

pa ti si prava crnkinja onda... mmm ...

šalim se, nije baš za zajebanciju, ali nažalost, država ti prečesto ne daje izbora...

kolko od vas zna da se na ugovor o djelu plaća 130% davanja...
dakle ja napravim web za 5000,00 kuna, a onaj ko ga plaća mora dati 5000,00 meni + 6500,00 državi....

jel to ima pameti?... naravno da ću radit za keš.... jer onaj ko mi da poso nije lud dati 130% na moju cijenu, a sa time ni ja se ne mogu natjecat...

idioti..
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-04-06, 21:33   #4 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 07-04-06
Godina: 30
Poruka: 735
saan se izdvaja iz masesaan se izdvaja iz mase

Radila sam na crno, na moru, sezonac. Plaća mala (2300 kuna), na kraju mjeseca dobiješ samo pola plaće, a ostatak kad ideš doma(ali moraš ostat do kraja sezone jer se inače možeš pozdravit s lovom), na kraju odustaješ jer ti je muka svega i dobiješ batina od šefice jer si tražio drugi dio plaće. Ne možeš ništa dokazat jer kao da i nisi bio tamo. Ne zezam se stvarno je tako bilo.
Odgovori sa citatom
Star 27-04-06, 21:54   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 14-02-06
Godina: 45
Poruka: 816
MATILDA će uskoro biti poznatMATILDA će uskoro biti poznatMATILDA će uskoro biti poznatMATILDA će uskoro biti poznatMATILDA će uskoro biti poznatMATILDA će uskoro biti poznatMATILDA će uskoro biti poznatMATILDA će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku MATILDA

Citat:
Pravi autor: saan
Radila sam na crno, na moru, sezonac. Plaća mala (2300 kuna), na kraju mjeseca dobiješ samo pola plaće, a ostatak kad ideš doma(ali moraš ostat do kraja sezone jer se inače možeš pozdravit s lovom), na kraju odustaješ jer ti je muka svega i dobiješ batina od šefice jer si tražio drugi dio plaće. Ne možeš ništa dokazat jer kao da i nisi bio tamo. Ne zezam se stvarno je tako bilo.
Pa nisi valjda bila u Crnoj Gori. Šalim se. Plaće na moru nisu tako male ni van sezone. Daj priznaj što si to radila. Ja znam konobarice koje više zarade na moru za 4 mjeseca nego u Slavoniji za cijelu godinu?? Pretpostavljam da na crno rade Bosanci koji pristaju na male plaće??? Oni fakat traže 2 KM po satu?? Pa onda ne otimaj posao Bosancima.
Odgovori sa citatom
Star 27-04-06, 22:52   #6 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 15-04-06
Godina: 28
Poruka: 352
Kezo se izdvaja iz mase

Ne podržavam to,al za to stanje ne krivim radnike nego državu.
Baš zbog ovakvih izrabljivanja ljudi.
Država malim poduzetnicima uzima previše love a s druge strane šalje pun kufer računa,a ne riješava problem nezaposlenosti tak da ljudi nemaju izbora.

Bolje 5 somova na crno neg 2 i pol prijavljen.Kad pogledaš malo životne troškove..........ne mislim živjet na vodi i zelju.

No opet,imam sreće,imam dobar posao.
Kezo je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-04-06, 18:25   #7 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 07-04-06
Godina: 30
Poruka: 735
saan se izdvaja iz masesaan se izdvaja iz mase

Prodavala sam pekarske proizvode u buksi na plaži u Makarskoj. Svi rade na crno kad moraju, pristaješ na sve kad nemaš drugih mogućnosti, a zna se kak je kod nas s poslovima. I istina da konobarice zarade puno, al one se narade i po 12 sati na dan, ja sam radila 8, pa je to bio izgovor za malu plaću.
Odgovori sa citatom
Star 09-03-07, 12:51   #8 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-02-07
Poruka: 338
gollum007 se izdvaja iz mase

što godine dalje odmiču u ovaj naš sistem ulazi neki novi svijet na koji se mladi navikavaju ko vol na jaram i trpe oni i trpe svi jer ko da smo si takav sistem poželjeli a nove generacije stižu i od sramote glavu ne dižu dostojanstvo im se svelo na malo kuna od kojih preživljavaju od dana do dana il više al u nadanju je spas svaki dan se susreču s nadom i to ih jedino drži.......
gollum007 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-03-07, 14:39   #9 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: saan Pogledaj Poruke
odeš na inspkciju rada i prijaviš ... sve se može prijavit. a ako te neko tuko, trebala si ići na policiju prvo ... pa da dobije još jednu prijavu ...

poslodavci se jako boje inspekcija, samo kaj to skrivaju ... nađu nekog da odradi za sitne pare i još ga jebu u mozak jer na taj način zaplaše osobu, pa kad ju prevare, onda se osoba boji bilo šta poduzet ... kazne se JAKO visoke za takva sranja.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-03-07, 14:40   #10 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 21-12-06
Poruka: 666
himalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono neštohimalajka ima ono nešto

Ja volim samo na bijelo....
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: crno, rad

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Ogame Bacva Igre 98 09-04-08 10:57
Kolekcija viceva RubberDuck Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 24-07-07 22:37
Neke stvari o mišićima Kristijan Rekreacija 17 10-07-07 21:42
Tips & Tricks za Siemens Gigaset Kristijan Mobiteli 1 17-05-07 13:16
Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 7 16-08-06 04:09

Trenutno vrijeme na forumu: 11:17.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103