| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ekonomija Raspravljate o temi U što je najbolje uložiti novac? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Maslow Ti evidentno nisi polagao lovu u banku zbog kamata. Kamate su premale da bi se na ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 3,257
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U što je najbolje uložiti novac? Citat:
i možeš živit od kamata
__________________ Ja sam privatizirao vaše džepove | |
| | |
| | #22 (permalink) |
| Veteran | Re: U što je najbolje uložiti novac? Pa i možeš samo tu je prinos najmanji. Bankovne kamate su jedva dovoljne pa pokriju pad realne kupovne vrijednosti novca tako da na kraju vrlo malo, ako uopće išta zaradiš. Gledano samo kroz brojke, znači na početku imaš 100000, kamata je recimo 5% u najboljem slučaju, na kraju godine imaš 105000, znači "zaradio" si 5000 na kamatama. Sad je jedino pitanje jel tih 105000 kn stvarno vrijedi toliko više nego onih 100000 godinu dana prije računajući sve moguće inflacije i poskupljena koja su se tokom godine desila ![]() Vjerovatno vrijedi malo više i nisi na gubitku ali nisi sigurno niti na velikom dobitku. Ulaganje novaca u banke je za one koji ne žele ništa riskirati i zadovoljavaju se vrlo malim dobitkom ali oni koji imaju veliku lovu sigurno žele da se ta lova povećava i onda ulažu u poslove i stvari koje imaju veću dobit ali je i rizik veći. Ne postoji bez razloga ona poslovica "Tko ne riskira ne profitira" ![]()
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #23 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 08-12-05
Poruka: 1,541
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U što je najbolje uložiti novac? Citat:
__________________ Ferrari no.1 | |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Veteran | Re: U što je najbolje uložiti novac? Stambena štednja je isto dobar način ulaganja novaca ![]() Ja sam prošle godine uplatio zadnju ratu, plačao sam 5 godina, i podigao novce. Za uplačenih 5000 kn godišnje dobivao sam 1250kn državnih poticaja , isto jako lijepa kamata ![]() Sad su poticaje malo smanjili, mislim da su 750 kn za uplaćenih 5000kn godišnje. Ali to nije baš najbolji način za ulaganje velike svote novaca jer su poticaji isti uplatio ti 5000kn godišnje(na tu svotu su največi poticaji) ili 500000kn
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #25 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: U što je najbolje uložiti novac? Citat:
Naime jedan na sebe drugi na ženu, treći na sina itd.. Kamata je 6%, dok je eskontna stopa (čitaj svijetska inflacija)oko 5%. Znači da se ostvaruje dobit od 1%. Poticaj države od 25% ne može biti veći od 1250 kn. | |
| | |
| | #26 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 28-05-04 Lokacija: Zona B Godina: 30
Poruka: 1,355
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: U što je najbolje uložiti novac? [ Kamata je 6%, dok je eskontna stopa (čitaj svijetska inflacija)oko 5%. Znači da se ostvaruje dobit od 1%. Poticaj države od 25% ne može biti veći od 1250 kn.[/quote] Čak su ga sad smanjili na 750 kn ili tako nešto. Osjetio sam na vlastitoj koži!! Prve 4 godine sam dobivao 1.250 kn,a sada u zadnjoj godini štednje su mi smanjili na 750,00kn. Cigani cigani!!
__________________ Bolje tenis na posteru nego penis u tosteru. |
| | |
![]() |
| Tagovi: najbolje, novac, uloziti |
« Gorivo poskupljuje "opet"
|
- »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| smiješni grafiti | HornedRapid | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 19 | 23-06-08 18:27 |
| Ogame | Bacva | Igre | 98 | 09-04-08 10:57 |
| Inkvizicija | anunaki | Filozofija i religija | 24 | 05-01-08 15:05 |
| Vicevi - Mujo i Suljo (Huso i Haso) | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 7 | 16-08-06 04:09 |
| Quote bez granica | CH1 | Igre bez granica | 111 | 05-06-05 23:03 |
Trenutno vrijeme na forumu: 18:11.