Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Ekonomija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ekonomija Raspravljate o temi Ukidaju se građevinske dozvole u Znanost forumu; Net.hr Citat: Za kuće manje od 400 kvadrata i poljoprivredne zgrade do 600 više neće biti potrebne lokacijske ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 10-05-07, 10:22   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,661
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Ukidaju se građevinske dozvole

Net.hr
Citat:
Za kuće manje od 400 kvadrata i poljoprivredne zgrade do 600 više neće biti potrebne lokacijske i građevinske dozvole. Za gradnju će trebati samo idejni projekt i rješenje o uvjetima građenja.

ZAGREB - Građani za gradnju obiteljskih kuća do bruto površine do 400 četvornih metara, kao i poljoprivrednici za poljoprivredne zgrade do 600 četvornih metara, više neće trebati lokacijsku i građevinsku dozvolu, već će im za gradnju biti dovoljno rješenje o uvjetima građenja, a za to će trebati priložiti samo idejni projekt.
wow ... ko bi reko da naša vlast može smisliti nešto pametno, logično i korisno ...
možda ipak nismo osuđeni na propast?

ovo je fala bogu korak u pravom smjeru ... naravno, pod uvjetom da se zakon odradi na kvalitetan način, a ne da postane isprika za lov u mutnom ...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 10-05-07, 10:27   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 27
Poruka: 3,463
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima
Re: Ukidaju se građevinske dozvole

Joooj, nadam se da ce to zaživjeti
godine me tjeraju da se okućim, a nikako da se natjeram zbog trošenja enormnih para na raznorazne dozvole. A gdje je još gubitak vremena i zivaca u borbi sa birokracijom. Jebenti, one seronje (zenske i muske) na šalterima treba sve u plinsku komoru ili na prisilni rad u rudnike. Pa da onda vidim koliku ćeš pauzu imati i mrgudno lice kad pitam gluposti.
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 10-05-07, 10:36   #3 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
Joooj, nadam se da ce to zaživjeti
godine me tjeraju da se okućim, a nikako da se natjeram zbog trošenja enormnih para na raznorazne dozvole. A gdje je još gubitak vremena i zivaca u borbi sa birokracijom. Jebenti, one seronje (zenske i muske) na šalterima treba sve u plinsku komoru ili na prisilni rad u rudnike. Pa da onda vidim koliku ćeš pauzu imati i mrgudno lice kad pitam gluposti.
ja popizdim kad dođem u neku državnu službu ... jedan šalter radi, ostali piju kavu i čitaju novine ... i onda bi jo kao ja trebo bit zahvalan kaj me uopće prime u radnom vremenu (koje je smješno) ...

a plaću dobivaju od toga kaj ja radim i plačam faking poreze ... točno to, mjesec dana za šalterom, pa kolko primjedbi dobije, tolko mjeseci u radnik, pa onda opet za šalter, pa ako bude primjedbi tokom mjesec dana, natrag u rudnik .. pa da vidimo jel bi se ubrzali i pijuckali kave, jbmmjamtr neradničku ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-05-07, 13:18   #4 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 16-01-06
Godina: 22
Poruka: 670
zagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono neštozagi_5 ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku zagi_5 Pošalji poruku preko MSN-a korisniku zagi_5

...ovo je jedan od tipičnih zakona prije izborne kampanje.
Kladim se da opet neće funkcionirati kak treba i da će biti pun "rupa" a potom i posljedica raznih zavrzlama!
To nije mala stvar kak se čini i ima dosta posla i sitnica koja su jako bitne.
Vidjet ćemo kad stupi na snagu kak će biti.
Odgovori sa citatom
Star 10-05-07, 14:37   #5 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: zagi_5 Pogledaj Poruke
...ovo je jedan od tipičnih zakona prije izborne kampanje.
Kladim se da opet neće funkcionirati kak treba i da će biti pun "rupa" a potom i posljedica raznih zavrzlama!
To nije mala stvar kak se čini i ima dosta posla i sitnica koja su jako bitne.
Vidjet ćemo kad stupi na snagu kak će biti.
slažem se da je "predizborni" zakon, ali da je potez na pravom putu, je ...
nadajmo se da zbog izbora neće biti previše rupa ..
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-05-07, 15:03   #6 (permalink)
banned

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 4,588
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

Za gradnju će trebati samo idejni projekt i rješenje o uvjetima građenja.

ok, sad ko ima iskustva nek pojasni gdje se to vadi i kak izgleda i koliko to košta, još pitanje, što je zgradama oko kuće, garaže, kuhinje neznam i sl.

"Always look on the Dark Side of life, tu ru, tu ru tu ru tu ru"
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-05-07, 15:21   #7 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Poruka: 12,100
damfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavandamfisk je slavan

Idejni projekt - to ti radi arhitekt ili projektant ili izvođač radova... to je onaj "nacrt". Koliko košta - koliko se dogovoriš sa projektantom.

Rješenje o uvjetima građenja - to se vadi na istom mjestu gdje su se do sada vadile građevinske dozvole, samo šta je procedura jednostavnija i brža. Koliko košta - pa mislim da samo plaćaš pristojbe (takse)
Odgovori sa citatom
Star 10-05-07, 16:57   #8 (permalink)
Banned

silence

znači, u osnovi je pametan i koristan zakon, samo kaj nas je strah da će po dobrom starom običaju to ... zajebat ...

ajde, nek i ova vlada napravi nešto korisno .. bilo bi i vrijeme ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-05-07, 17:21   #9 (permalink)
banned

Datum registracije: 10-06-05
Poruka: 4,588
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

hvala na pojašnjenju za nas djecu, općenito sam za te stvari papirologije u državnoj upravi tukac totalni, ni u bolnici se neznam snać.

"Always look on the Dark Side of life, tu ru, tu ru tu ru tu ru"
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-05-07, 17:57   #10 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,883
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

Citat:
Pravi autor: pharaoh Pogledaj Poruke
hvala na pojašnjenju za nas djecu, općenito sam za te stvari papirologije u državnoj upravi tukac totalni, ni u bolnici se neznam snać.
ja isto
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: dozvole, gradjevinske, ukidaju

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 12:08.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103