Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Ekonomija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ekonomija Raspravljate o temi Višak love i ulaganje u Znanost forumu; ništa... osnivamo brokersku kuću ''Jebeki Invest'' i ulagat ćemo tuđi novac u dionice.... Oggy, jel ti paše? zasad ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 16-12-07, 11:34   #11 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 2,950
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi
Re: Višak love i ulaganje

ništa... osnivamo brokersku kuću ''Jebeki Invest'' i ulagat ćemo tuđi novac u dionice.... Oggy, jel ti paše? zasad su brokeri u JI ševa, dajđa i ja
Odgovori sa citatom
Star 16-12-07, 11:43   #12 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 3,678
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Kulll, samo nesto moje love troje ljudi oće mešetariti
I na kraju kad treba raspodijeliti dobit ja ostanem praznih ruku jer si vi morate nadoknaditi svoje provozije
ah, ta hrvatska posla
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-12-07, 12:35   #13 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,061
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

pa to ti je kao da si jedan hrvatski nogometni talent pa kad se masno prodaš, trojica tvojih menadžera uzmu proviziju.
ševa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-12-07, 12:39   #14 (permalink)
pure

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 9,022
Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima

klada poker i duplaj
Odgovori sa citatom
Star 16-12-07, 14:35   #15 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 769
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Iochannes

Na raspolaganju ti ostaju i dalje fondovi - novčani imaju prinos između 3 i 4% što ti je otprilike na razini oročene štednje samo što ti ovdje novac nije vezan ugovorom nego ga možeš uvijek povući bez naknade.
S druge strane - stambena štednja - recimo vas više članova obitelji - svako otvori svoj ugovor i svi se povežete - uzmete DPS (uz napomenu - paziti da ti kod sklapanja ugovora ne zaračunaju naknadu za podizanje kredita što im se inače često omakne) s tim da si ovdje vezan na 5 god.
Za sve ostalo pričekaj još malo dok se tržište stabilizira. Inače od dionica najperspektivnije bi trebali biti dionice prehrambenih tvrtki - IPKO, VIRO, ZDNK... jer je trend poskupljenja hrane tek počeo. Krajem zime bi trebalo doći do npr. značajnijeg poskupljenja mesa (~40%) uslijed povećane potražnje i manjkova u proizvodnji.
Građevinske dionice trenutno miruju jer je sezona gotova ali nakon što se formira nova vlada i krene nova sezona trebala bi se ponoviti lanjska priča - IGH, THNK, VDKT, DLKV...
Naravno - kod svega toga moraš uzeti u obzir i stanje na svjetskom tržištu te kreditni rejting Hrvatske -> ako ga D&B snize to će imati posljedica po cijelo tržište.
Hrvatsko tržište je premalo a ima puno igrača i onda cjelokupni rast nije generiran kroz snagu gospodarstva već isključivo kroz (pre)prodavanje dionica i tu se vrtimo u krugu dok malim igračima cijena ne postane previsoka - onda oni lagano (ali brzopleto) izađu i veliki kupuju kao na rasprodaji.

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!
Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-12-07, 18:15   #16 (permalink)
Akademik Foruma

Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

E ostali, jel vidite sta je kvalitetan odgovor?
Mislis da od dionicarskih fondova smo vidjeli sta smo vidjeli i dalje je neiplativo ulaganje?
Mislim da cu se prebaciti na novcarske i amen. Stambena mi je na predugi niz, nije mi trenutno u interesu biti sputan kojekakvim rokovima.
a sto se tiče dionica - znaci sad kupiti dionice građevinaca i čekati jesen da ih se proda?
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-12-07, 12:58   #17 (permalink)
Uvaženi forumas

Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan

Citat:
Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
a sto se tiče dionica - znaci sad kupiti dionice građevinaca i čekati jesen da ih se proda?
Ne baš odmah sad. sve će to još malo potonuti.
Pričekaj rasplet cijele priče oko nove Vlade i prati vijesti. Dok počnu stizati financijska izvješća pa usput pogledaj najave o dividendi...
i uz to sve - nemoj se puno bazirati na raznorazne savjete sa strane - kad napraviš svoj plan onda ga se drži bez obzira na to što drugi govorili - poslušaj ali uzmi s rezervom.

Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-12-07, 08:25   #18 (permalink)
Uvaženi forumas

Citat:
Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
E ovako, imam nesto pinke sa strane pa bi ju htio uloziti. Nije nista veliko radi se o par tisuća eura. Isto tako, mjesecno sam u mogućnosti odvajati po 500 eura u nesto.
Šta je najbolje?
Ovo bi bio Cinin savjet za ulaganje
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg investiranje.jpg (69.2 KB, 19 pogleda)

Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-12-07, 08:31   #19 (permalink)
Akademik Foruma

hehehe I moram priznati dosta dobar savjet
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-12-07, 06:49   #20 (permalink)
Uvaženi forumas

Za većinu od nekoliko stotina tisuća građana u Hrvatskoj koji su u posljednjih godinu dana prvi put investirali u dionice prvo iskustvo bilo je odlično. Prvo Ina, nakon toga HT, bili su više nego uspješni sa svojim IPO-ima, no tržište ima i svoje loše trenutke.

Josip Galinec, direktor tvrtke TO ONE kazao je u četvrtak na predstavljanju publikacije Javna dionička društva kako će
Citat:
...hrvatsko dioničko tržište ispit zrelosti položiti kad 20% godišnje bude tretirano kao veliki uspjeh
To bi trebao biti pristojan godišnji povrat na ulaganje u IPO. Poruka je dobro poznata – investitori moraju smanjiti apetite.

Citat:
U sljedećoj godini građevinski sektor definitivno ostaje jedan od najatraktivnijih na tržištu dionica
kazao je Hrvoje Stojić, glavni ekonomist Hypo Alpe-Adria banke. Dodao je kako će zbog intenzivnijih investicija u željezničku infrastrukturu, u elektroprivredu i u trgovačku logistiku i te djelatnosti dobiti na popularnosti.

Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ulaganje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:39.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111