| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ekonomija Raspravljate o temi Višak love i ulaganje u Znanost forumu; ništa... osnivamo brokersku kuću ''Jebeki Invest'' i ulagat ćemo tuđi novac u dionice.... Oggy, jel ti paše? zasad ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 2,950
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Višak love i ulaganje ništa... osnivamo brokersku kuću ''Jebeki Invest'' i ulagat ćemo tuđi novac u dionice.... Oggy, jel ti paše? zasad su brokeri u JI ševa, dajđa i ja
__________________ Ovo ljeto nudim 100 kn osobi koja fotografira Tanju Tomić u toplessu (za bikini 50 kn). Slika mora biti pristojne kvalitete i rezolucije |
| | |
| | #12 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
Poruka: 3,678
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Višak love i ulaganje Kulll, samo nesto moje love troje ljudi oće mešetariti ![]() I na kraju kad treba raspodijeliti dobit ja ostanem praznih ruku jer si vi morate nadoknaditi svoje provozije ![]() ah, ta hrvatska posla ![]()
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #15 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Višak love i ulaganje Na raspolaganju ti ostaju i dalje fondovi - novčani imaju prinos između 3 i 4% što ti je otprilike na razini oročene štednje samo što ti ovdje novac nije vezan ugovorom nego ga možeš uvijek povući bez naknade. S druge strane - stambena štednja - recimo vas više članova obitelji - svako otvori svoj ugovor i svi se povežete - uzmete DPS (uz napomenu - paziti da ti kod sklapanja ugovora ne zaračunaju naknadu za podizanje kredita što im se inače često omakne) s tim da si ovdje vezan na 5 god. Za sve ostalo pričekaj još malo dok se tržište stabilizira. Inače od dionica najperspektivnije bi trebali biti dionice prehrambenih tvrtki - IPKO, VIRO, ZDNK... jer je trend poskupljenja hrane tek počeo. Krajem zime bi trebalo doći do npr. značajnijeg poskupljenja mesa (~40%) uslijed povećane potražnje i manjkova u proizvodnji. Građevinske dionice trenutno miruju jer je sezona gotova ali nakon što se formira nova vlada i krene nova sezona trebala bi se ponoviti lanjska priča - IGH, THNK, VDKT, DLKV... Naravno - kod svega toga moraš uzeti u obzir i stanje na svjetskom tržištu te kreditni rejting Hrvatske -> ako ga D&B snize to će imati posljedica po cijelo tržište. Hrvatsko tržište je premalo a ima puno igrača i onda cjelokupni rast nije generiran kroz snagu gospodarstva već isključivo kroz (pre)prodavanje dionica i tu se vrtimo u krugu dok malim igračima cijena ne postane previsoka - onda oni lagano (ali brzopleto) izađu i veliki kupuju kao na rasprodaji.
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! |
| | |
| | #16 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 28
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Višak love i ulaganje E ostali, jel vidite sta je kvalitetan odgovor? ![]() Mislis da od dionicarskih fondova smo vidjeli sta smo vidjeli i dalje je neiplativo ulaganje? Mislim da cu se prebaciti na novcarske i amen. Stambena mi je na predugi niz, nije mi trenutno u interesu biti sputan kojekakvim rokovima. a sto se tiče dionica - znaci sad kupiti dionice građevinaca i čekati jesen da ih se proda?
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #17 (permalink) | |
| Uvaženi forumas | Re: Višak love i ulaganje Citat:
Pričekaj rasplet cijele priče oko nove Vlade i prati vijesti. Dok počnu stizati financijska izvješća pa usput pogledaj najave o dividendi... i uz to sve - nemoj se puno bazirati na raznorazne savjete sa strane - kad napraviš svoj plan onda ga se drži bez obzira na to što drugi govorili - poslušaj ali uzmi s rezervom.
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! | |
| | |
| | #18 (permalink) | |
| Uvaženi forumas | Re: Višak love i ulaganje Citat:
![]()
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! | |
| | |
| | #19 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Višak love i ulaganje hehehe I moram priznati dosta dobar savjet ![]()
| | |
| | #20 (permalink) | ||
| Uvaženi forumas | Re: Višak love i ulaganje Za većinu od nekoliko stotina tisuća građana u Hrvatskoj koji su u posljednjih godinu dana prvi put investirali u dionice prvo iskustvo bilo je odlično. Prvo Ina, nakon toga HT, bili su više nego uspješni sa svojim IPO-ima, no tržište ima i svoje loše trenutke. Josip Galinec, direktor tvrtke TO ONE kazao je u četvrtak na predstavljanju publikacije Javna dionička društva kako će Citat:
Citat:
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! | ||
| | |
![]() |
| Tagovi: ulaganje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:39.