Pokazujem rezultate 1 do 6 od 6

B:Net - Digitalna TV - pitanje/problem

Raspravljate o temi B:Net - Digitalna TV - pitanje/problem u Elektronika i Elektrotehnika forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; Dobio sam danas digitalnu tv od B.neta, pa imam jedno pitanje u vezi samog signala odnosno slike. Svako malo mi ...

Regularni forumas Avatar od korisnika laki47
    Datum registracije
    27-08-06
    Poruka
    254
    Liked
    1 times

B:Net - Digitalna TV - pitanje/problem

Dobio sam danas digitalnu tv od B.neta, pa imam jedno pitanje u vezi samog signala odnosno slike. Svako malo mi se na ekranu pojavljuje u pozadini neakva "smetnja" - kao da se druga slika umjesa unutra. To je poput neakvog ghost-a koji se mogao dosta cesto susretati na starim analognim antenama kada se signal preklapao (u pozadini se vidi slika drugog programa i to kako prelazi preko zaslona s jedne strane na drugu). E sada mene zanima kako je to moguce dozivjeti na digitalnoj kabelskoj? Sto joj sve moze zasmetati? Valja spomenuti da imam obican tv od 55cm ali ne znam koliko to igra ulogu u samom signalu...

Hvala

Početnik
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    33
    Poruka
    7
    Liked
    0 times

Re: B:Net - Digitalna TV - pitanje/problem

Imam isti problem i mislim da je razlog tome što sam ostavio analogni signal uz digitalni (barem mislim). Isto imam CRT monitor.

Nešto slično mi se dešava dok spojim DVD na scart i imam ga upaljenog.

A možda je problem i u samom scartu, lošoj kvaliteti kabla ?

Starter Avatar od korisnika RobertN
    Datum registracije
    03-02-07
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: laki47 Pogledaj Poruke
    Dobio sam danas digitalnu tv od B.neta, pa imam jedno pitanje u vezi samog signala odnosno slike. Svako malo mi se na ekranu pojavljuje u pozadini neakva "smetnja" - kao da se druga slika umjesa unutra. To je poput neakvog ghost-a koji se mogao dosta cesto susretati na starim analognim antenama kada se signal preklapao (u pozadini se vidi slika drugog programa i to kako prelazi preko zaslona s jedne strane na drugu). E sada mene zanima kako je to moguce dozivjeti na digitalnoj kabelskoj? Sto joj sve moze zasmetati? Valja spomenuti da imam obican tv od 55cm ali ne znam koliko to igra ulogu u samom signalu...

Hvala
    Zamjeni scart kabel sa nekim kvalitetnijim jer ovaj koji dođe sa njihovim uređajem je katastrofa .

Veteran par excellence Alchol Test Champion, Penguinoids Champion, Cannon Ball Champion, Ice Age 2 - The Meltdown Champion, Reach For The Sky Champion, Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Starost
    34
    Poruka
    14,150
    Liked
    495 times

Meni se nešto slično dešava kad spojim DVD snimač sa digitalnim prijemnikom preko onog drugog skart izlaza na njemu koji kao služi za spajanje dvd/video rekordera
    Zato ga niti nisam spojio nego mi u dvd ide samo analogni signal
    .
    Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
    sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga

Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Da li prijem digitalnog signala podrazumeva da TV ima digitalni tjuner ili je prijem signal moguć i kod običnih TV prijemnika.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Starter Avatar od korisnika Johnny83
    Datum registracije
    02-06-08
    Poruka
    23
    Liked
    0 times

Digitalni signal kod Bnet-a se isključivo prima preko set top box-a ili digitalnog prijemnika koji funkcionira preko smart kartice i scart kabla. Istina, scart kabel koji dolazi uz taj prijemnik je dosta nekvalitetan i ne bi bilo loše zamijeniti ga sa drugim. Pogledajte u postavkava prijemnika koja je jačina signala na pojedinom programu, može biti da je potrebna korekcija signala od strane servisera.

Lajkaj nas na Facebooku