| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Elektronika i Elektrotehnika Raspravljate o temi Digitalna elektronika za 3. razred + zadatak u Tehnologija i Tehnika forumu; Neznam di bi stavio ovo pa evo ovdje: Treba mi hitno sve sto se uci u 3. razredu smjer racunalstvo ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 02-12-06 Godina: 23
Poruka: 18
![]() | Digitalna elektronika za 3. razred + zadatak Neznam di bi stavio ovo pa evo ovdje: Treba mi hitno sve sto se uci u 3. razredu smjer racunalstvo iz digitalne elektronike. Znaci od osnovnih logickih sklopova ( I, ILI, EX-ILI, EX-NILI, NI) pa sve do ADC-a i DAC-a. Najbolje bi bilo ako netko ima iz rudjera kod Kovacica da je radio... Molim vas ako netko ima da mi sto prije to posalje jako hitno je. Hvala unaprijed. Jos mi treba ako netko zna rijesit ovaj zadatak: ![]() Imate tranzistor sa oznacenim naponon na kolektoru i sad trebam izracunat pojedine napone na svim elektrodama i sve razlike potencijala. Molim vas pomozite jako hitno je!!! |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Gazim kupus, povoljno | Re: Digitalna elektronika za 3. razred + zadatak Pretpostavljam da tranzistor radi u normalnom aktivnom podrucju pa je napon Ube = Ub jednak naponu propusno polarizirane diode = 0.7 V (0.6 V). Potencijal emitera jednak je 0 (uzemljen na masu) --> Uce = -4 V. Dalje, Ucb = - - 0.7 = -4.7 V. Mislim da je to to.
__________________ Pojest', popit', pojebst' i na kraju se potuć' Kad popijem litru-dve, litru-dve, lijepe su mi žene sve, žene sve |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() | Re: Digitalna elektronika za 3. razred + zadatak cafe.mobil.hr???? Daj mi molim te posalji to na black_hawk@email.t-com.hr! I treba mi jos nesto ako netko zna: 1.Koje pojacalo ima naponsko-paralelnu negativnu povratnu vezu??? 2.Usporedi karakteristiku idealne i Silicijske diode! Sta tu treba pisat???? |
| | |
| | #7 (permalink) |
| made in china Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 7,333
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Digitalna elektronika za 3. razred + zadatak 2. idealna je ona bez gubitaka.. a ova otpor vodića,otpor materijala,toplina itd. RapidShare: 1-Click Webhosting |
| | |
| | #8 (permalink) | |
![]() | Re: Digitalna elektronika za 3. razred + zadatak Citat:
Ima dosta toga sto mi treba.... Ajde ako netko ima jos sta nek posalje molim vas.... | |
| | |
![]() |
| Tagovi: digitalna, elektronika, razred, zadatak |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 18:28.