Ja ti mogu pomoći oko ovoga, javi se na PM...![]()
Raspravljate o temi Elektromotor, reduktor, frekventni regulator - molim pomoć u Elektronika i Elektrotehnika forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; Pozdrav svima...prvi put pišem ovdje Trebao bi pomoć oko odabira gore navedenih komponenti jer namjeravam izraditi jednu malu roll maschinu. ...
Ja ti mogu pomoći oko ovoga, javi se na PM...![]()
"ja sam papak uvijek mi težak kapak, party na forumu za mene gotov u jedan eh što sam bijedan...
ma jebo ti forumske pice ode ja spavati i gole tete sanjati"
by Mazda
Ovako...
1-jednofazni motor? Ne znam kakav je to... uzmeš asinhroni motor od Končara
2-pretvarač frekvencije ima jednofazni ulaz 220V, a motoru daje na izlazu trofazni napon.
Ne znam zašto bi naručivao izvana kada možeš i kod nas kupiti pretvarače povoljno. Končar KN50 mislim da< bi ti bio dobar za onih 0,37 kW što si mi napisao...Pravi autor: kreso_zg
P.S. linkovi na slike što si mi dao ti ne rade...
"ja sam papak uvijek mi težak kapak, party na forumu za mene gotov u jedan eh što sam bijedan...
by Mazda
Hvala Kane,
evo pogledaj link od videa:
http://www.youtube.com/watch?v=LQGaVWnx7wI&NR=1
molim te kolika je cijena ccaa tog KN50?
Zadnji Uredio kreso_zg : 27-09-09 u 22:36 Razlog: .
a evo kako izgleda jedna njemačka mašina:
http://images.google.hr/imgres?imgur...%3D18%26um%3D1
ova sa debelim valjcima je najbolja šta imaju
Sad mi je jasnije o čemu se radi.
Pretpostavljam da želiš to napravit što jeftinije. Imaš li neki budžet, barem okvirno?
KN50 snage 750W je najmanji, a mislim da je on negdje do 1000kn. E sad od drugih proizvođača mislim da ih ima i snage ispod 500W, a ti su i jeftiniji.
E sad o reduktorima ne znam puno. Ja bi to rješio sa dva motora i dva pretvarača (za svaki valjak po jedan), ali to nije ekonomično i vjerojatno se može rješit na bolji način...
by Mazda
pa nemem točan budžet, računao sam da su valjci najskuplji dio...kod nas 2000kn a srbija 1500kn, ma oni su mi i najveći problem. Moraju biti izrađeni savršeno i izbalansirani...toga se bojim. Vani ja regulator dobijem za cca 500kn...zato sam mislio vani uzeti.
Sve ove mašine su riješene sa jednim motorom, možeš vidjeti na fotkama da je na drugoj strani napravljen prijenos sa remenom...
samo me glava boli od valjaka
Može se i kod nas nabavit za 500tinjak kn...
Vidio sam, ali nije mi jasno kako to radi ako se valjci vrte u suprotnim smjerovima. Nisam dobar sa mehanikom...Sve ove mašine su riješene sa jednim motorom, možeš vidjeti na fotkama da je na drugoj strani napravljen prijenos sa remenom...
Znam, teško je mehaničke dijelove kod nas dobit precizno, a povoljno.samo me glava boli od valjaka
by Mazda
ajde dobro ako ću ga nabavljat javim ti se pa mi pomogneš gdje da ga nađem...
ma mislim da ovo sa prijenosom ne bi trebako pretstavljati problem, imam hrpu strojara oko sebe pa neka riješavaju
idem ja u potragu za tim valjcima, da vidm kako njih riješiti
Kako napreduje?
by Mazda