Pokazujem rezultate 1 do 2 od 2

frizider problem

Raspravljate o temi frizider problem u Elektronika i Elektrotehnika forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; pozdrav imam problem sa friziderom pa se nadam da ce mi neko pomoci. neznam tocno koje je marke frizider, star ...

Početnik
    Datum registracije
    03-01-07
    Starost
    23
    Poruka
    6
    Liked
    0 times

frizider problem

pozdrav
    imam problem sa friziderom pa se nadam da ce mi neko pomoci. neznam tocno koje je marke frizider, star je 15-20 godina i do sad je radio ko vurica. istina da je termostat riknul i da je cijelo vrijeme radil, ali nije smrzaval i taman je ohladil kolko treba. inace ima i gore malu skrinju koja radi super. sad problem je u tome da je prestal hladiti... skrinja radi, a frizider ne. odlucil sam pogledati u cemu je problem i kad sam ga okrenul sam videl da iz kompresora visi santa leda, ma ubiti da je pol frizidera smrznuto odostraga, i termostat i kompresor i cijevi one... razbil sam taj led i ukljucil frizider u nadi da ce to rjesiti problem jer sam pretpostavil da psoto je termostat zaleđeni da frizider misli da je vani tolko hladno da uopce ne mora hladiti, ali svejedno nece hladiti. kompresor radi ali ne hladi. pretpostavljam da negdje pusta pa je zato iza bila ta santa leda... inace taj frizider mi nije od zivotne vaznosti nego je to frizider u podrumu gdje se hladi nesto za piti i tako. zna mozda neko u cmeu je problem?
    zahvaljujem unaprijed

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Re: frizider problem

Negde na spoju ili cevi imaš pukotininu ili finu rupicu koja nije dovoljna da ti freon iscuri ali ti se tu stvara led.
    Može ti to neki majstor zalemiti i dopuniti freon po potrebi.Termostat ti nije skup pa to zameni jer ti ovako kompresor radi non stop i verovatno je i to uzrok te je negde napravio neko malo neprimetno curenje.Odledi frižider pa ćeš odmah primetiti gde ti vlaži i ledi.Čini mi se da na tržištu ima i neki lepak (kao tečni metal,dvokomponenti pa možda možeš i sam odraditi.Ali termostat zameno obavezno.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Lajkaj nas na Facebooku