Pokazujem rezultate 1 do 4 od 4

ground loop problem

Raspravljate o temi ground loop problem u Elektronika i Elektrotehnika forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; može li mi netko pomoći sa problemom? naime, imam sistem komp-receiver-zučnici i zbog nemogućnosti drukčijeg razmještaja sobe, primoran sam koristit ...

Starter Avatar od korisnika svenche
    Datum registracije
    06-04-08
    Poruka
    12
    Liked
    0 times

ground loop problem

može li mi netko pomoći sa problemom? naime, imam sistem komp-receiver-zučnici i zbog nemogućnosti drukčijeg razmještaja sobe, primoran sam koristit audio kabl od kompa do receivera od 10m duljine, i kad pojačam receiver javlja mi se jaki šum, ono baš BZZZZZZZZZZZZZZZZZ ako kužite i to me strašno nervira pošto sve picajzliram da bude optimalno. čitao sam na netu da je to tzv ground loop problem tj da kabl predug i da djeluje kao antena i prima kojejekakve signale.prvo sam imao neki žnj jefta kabl koji sam kupio prije 100 god pa sam mislio da je u tome problem a onda sam kupio bandrige-ov ali javljao se isti problem... pošto sam student i ne raspolažem s velikim novcima a ne postoji s/pdif kabl meni potrebne duljine, molio bih vas da predložite ako imate neku pristupačniju soluciju...čak i ako znate kako napravit ground loop izolator, napišite pa ću probat napravit, čitao sam tutoriale na engleskom i manje više sam shvatio ali bih utvrdio sa 100% sigurnošću da ne idem nauštrb voljenog sistema za kojeg sam dugo štedio i radio...hvala unaprijed svima ))

prof. Foruma Avatar od korisnika Ineluki
    Datum registracije
    10-01-08
    Starost
    26
    Poruka
    1,104
    Liked
    3 times

Re: ground loop problem

Starter Avatar od korisnika svenche
    Datum registracije
    06-04-08
    Poruka
    12
    Liked
    0 times

loooool jesam retard, tražio sam samo na engleskom, nebi se konj sjetio potražit na hrvackom...ahahaha, hvala majstore

prof. Foruma Avatar od korisnika Ineluki
    Datum registracije
    10-01-08
    Starost
    26
    Poruka
    1,104
    Liked
    3 times

Nema problema... I mi Hrvati smo pametni... Samo kaj ne iskorištavamo svoj potencijal.. Zato i jesmo u banani...

Lajkaj nas na Facebooku