Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 30

Ima li tko iskustva s Philips LCD-ovima?

Raspravljate o temi Ima li tko iskustva s Philips LCD-ovima? u Elektronika i Elektrotehnika forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; Zanima me ima li itko iskustva sa TV Philips 42 PFL7403H. Tehničke spec. su mi ok (osim kontrasta): 107 cm ...

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika jUST_uSER
    Datum registracije
    04-04-07
    Starost
    4
    Poruka
    2,629
    Liked
    96 times

Ima li tko iskustva s Philips LCD-ovima?

Zanima me ima li itko iskustva sa TV Philips 42 PFL7403H.

Tehničke spec. su mi ok (osim kontrasta):

107 cm
    LCD
    FULL HD
    1920x1080
    DVB-T/C
    MPEG4
    Pixel Plus 3 (kaj mu ovo znači?)
    Svjetlina 500 cd / m2
    Vidljivi kut H/V: 176 °/ 176 °
    Kontrast 30000:1 (Dynamic / Max)
    Picture-in-picture (PIP)
    Vrijeme odziva: 3 ms (BEW)
    Technology 100 Hz
    Progressive Scan 1 in single pass

.... košta 9699,00 kuna.

Što bi vi kupili za 10 keka kuna?
    NE DAM MAMIĆA NITI ZA ABRAMOVIĆA

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Re: Ima li tko iskustva s Philips LCD-ovima?

Ne znam, ali to mi izgleda skupo!!

Upravo sam se vratio iz Peveca, i vidio sam LCD, Telefunken, mislim da je 86cm, Full HD, cijena 4.200 kuna!!
    Tako da mi taj tvoj Philips izgleda nekako skupo!!

prof. Foruma Jockey Shots Champion, Bubble Run 2 Champion Avatar od korisnika negatron
    Datum registracije
    02-08-06
    Poruka
    1,592
    Liked
    15 times

Po mom skromnom mišljenju, Philips trenutačno ima najbolju LCD tehnologiju, i monitori i televizori im imaju najprirodniju sliku, najrealnije boje i kontrast, tako da bi moja preporuka bila upravo taj model koji si i naveo.
    Za tu veličinu ekrana, i full HD, to je neka realna cijena.
    Nije bogat onaj koji mnogo ima, već onaj kome malo treba.

Datum registracije
    04-04-07
    Starost
    4
    Poruka
    2,629
    Liked
    96 times

...ma kupujem novi tv... i gledao sam sve kaj se nudi na našem tržišu... ovaj model mi "zvuči" dobro... prvo sam mislio kupiti nešto do 6000 kn, ali kada sam počeo zbrajati i oduzimati sve ono što meni treba kreće se od 8999 kn na više... više od 10000 ne dam...

...zapela mi je za oko i jedna plazama TV Panasonic TH-42PZ85EA, Plasma, 107 cm, FULL HD, 1920x1080, DVB-T, 100Hz, vrijeme odziva: 0001 ms.... ali nema MPEG4... 8990 kn....

...ovaj Philips sam vidio uživo i jako mi se svidio - istina na njemu se vrtio prezentacijski HD DVD i slika je fenomenalna... znam da će tv izgledati lošije...

...dark_zg znam da danas ima i puno jeftinijih Tv-a, ali obzirom da ću spojiti uskoro satelitsku (sada imam kablovsku) i komp treba mi baš nešto kao ovaj Philips...

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Citat Pravi autor: jUST_uSER Pogledaj Poruke
    ...ma kupujem novi tv... i gledao sam sve kaj se nudi na našem tržišu... ovaj model mi "zvuči" dobro... prvo sam mislio kupiti nešto do 6000 kn, ali kada sam počeo zbrajati i oduzimati sve ono što meni treba kreće se od 8999 kn na više... više od 10000 ne dam...

...zapela mi je za oko i jedna plazama TV Panasonic TH-42PZ85EA, Plasma, 107 cm, FULL HD, 1920x1080, DVB-T, 100Hz, vrijeme odziva: 0001 ms.... ali nema MPEG4... 8990 kn....

...ovaj Philips sam vidio uživo i jako mi se svidio - istina na njemu se vrtio prezentacijski HD DVD i slika je fenomenalna... znam da će tv izgledati lošije...

...dark_zg znam da danas ima i puno jeftinijih Tv-a, ali obzirom da ću spojiti uskoro satelitsku (sada imam kablovsku) i komp treba mi baš nešto kao ovaj Philips...
    OK, nema frke, samo sam ti htio ukazati da za puno manje novca možeš imati FullHD telkać, samo malo manjih dimezija!!

U kvalitetu Philipsa kao i drugih LCD telkaća se ne razumijem! Samo sam ti htio pokazati i drugu opciju!!

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika tonini
    Datum registracije
    26-02-07
    Starost
    60
    Poruka
    2,349
    Liked
    2 times

Ja bi ti preporučio od 82 cm, jer je idealna površina za oko, i to bilo koji, to je tvoj izbor, Ja imam od 82 cm a prijatelj mislim takav neki priko 100 cm. Oko se gubi ne može se dobro gledati pa on stalno smanjuje površinu gledanja. Tako da mi je glupo davati tolike šolde za nešto što nije dobro za oko. Mislim da je i dark u pravu.
    Ove veličine od 82, 84 cm su idealne a ima ih full hd. I posebno pazi koliko ima HDMI ulaza, da te ne zajebu pa da ima samo jedan.
    SAMO MORU VIRUJEM!

Regularni forumaš Avatar od korisnika klostrobuster
    Datum registracije
    07-11-07
    Starost
    28
    Poruka
    254
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: dark_zg Pogledaj Poruke
    Ne znam, ali to mi izgleda skupo!!

Upravo sam se vratio iz Peveca, i vidio sam LCD, Telefunken, mislim da je 86cm, Full HD, cijena 4.200 kuna!!
    Tako da mi taj tvoj Philips izgleda nekako skupo!!
    oprosti al moram

Datum registracije
    04-04-07
    Starost
    4
    Poruka
    2,629
    Liked
    96 times

...e već sam glup sam sebi... odem u jedan dućan i prodavač-"stručnjak" me uvjerava sat vremena da je bolje uzeti plazmu... odem u drugi i prodavač-"stručnjak" me uvjerava da je bolje uzeti lcd... u trećem me uvjerava da ne vidim razliku između 60 i 100 herza... četvrti kaže da mi je 107 cm previše... peti kaže Philips je srnje... šesti kaže uzmi Panasonic... frajer u Samsungu kaže naši su najbolji... jedan kaže da se plazme kvare nakon dvije godine... osamdesetideveti mi kaže kaj si lud uzmi Pioneer Kuro xxx model (10600, 00 kn) plazmu kao to je vrh... dođem u dućan i lik mi kaže pa to je stari model više ga ne drže...... prijavim se na forum koji se time bavi opet zuja... svako kaže drugačije... jebo te pa lakše kupim auto nego tv...

...btw inaće nisam neka picajzla, ali glupo mi je pljunuti 10 somova sam tak...

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

imala sam prilike gledati zemaljski prijem slike na oba televizora koja spominješ i panasonic plazma mi ima daleko bolju sliku u tim uvjetima nego philips.

philips ima ljepši dizajn, al slika je ono zbog čeg se kupuje televizor.

tak da bi se ja osobno odlučila za tu plazmu, al..tvoji su novci pa sam odluči.

osobno mislim da je 10 000kn za tv previše dati. osobito za ovu tehnologiju gdje nema još full hd-a, i slika je zrnata. ak ti nije hića pričekaj malo da se cijene sruše i da taj hd malo življe zaživi.

Regularni forumaš Avatar od korisnika klostrobuster
    Datum registracije
    07-11-07
    Starost
    28
    Poruka
    254
    Liked
    0 times

plazme imaju bolju sliku na analogiji, a tu vrh čini panasonic.
    kod lcd-a bog i batina su philips i sharp, ašto se tiče HD signala to kod nas nebu 100 godina kak mi se čini jer još ni s digitalijom se nije pokrila cijela rvacka nam draga.

pitanje se nameće kakva je prostorija di bi ti bio tv-osvjetljena tamnija? što bi najviše gledao? bi li bio spojen tv na komp....
    uostalom:
    LCD/PLAZMA TV POJMOVNIK

Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku