Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 37

LCD 82cm do 3500kn, preporuke?

Raspravljate o temi LCD 82cm do 3500kn, preporuke? u Elektronika i Elektrotehnika forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; Pozdrav ekipi! Kao sto sama tema kaze, zanimaju me vasa iskustva oko LCD televizora od 82cm. Ne raspolazem bas sa ...

Starter Avatar od korisnika Sinkezg
    Datum registracije
    31-01-09
    Starost
    25
    Poruka
    48
    Liked
    0 times

Question LCD 82cm do 3500kn, preporuke?

Pozdrav ekipi!

Kao sto sama tema kaze, zanimaju me vasa iskustva oko LCD televizora od 82cm.

Ne raspolazem bas sa nekim ogromnim svotama novaca tako da one "musketire" od 10.000kn mogu zaboravit .

Uglavnom, bazirao sam se na neku cijenu do 3500kn sto mislim da je sasvim dovoljno za jedan prosjecan LCD televizor koji moze zadovoljiti potrebe kucne upotrebe (gledanje filmova, blu-raya, utakmica,...).

Malo sam citao i tu i na drugim forumima i kao sto vidim svi preporucuju Philips LCD jer je najkristalnija i najcisca slika?! Moze mi netko malo to komentirati ko je imao priliku koristiti Philips LCD da li je to tocno?

Naravno bilo bi dobro kad bi taj LCD imao HD Full, mada cisto sumnjam da cu takvog za tu cijenu naci. Zato bi bilo najbolje da podrzava sto veci HD signal.

Meni je upalo u oko nesto ovako:

TV Philips 32 PFL 5522D 82cm LCD HD Ready DVB-T 1366x768p Pixel Plus HD 2xHDMI

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Re: LCD 82cm do 3500kn, preporuke?

Imaš ih u Mercatoneu, u Stupniku, nekoliko različitih modela, te veličine, a neli su ti i ispod 3000 kuna!!

U Pevecu imaš Telefunken 82 cm HD rady za 3200 kuna, a na poklon još dobiješ i navigaciju za auto vrijednu 1000 kuna!!

Ma sad ima tih telki kakvih hoćeš, sam se treba odlučiti koju da uzmeš!

E da , vidim da bi volio da je HDfull. Također u Pevecu imaš isti Telefunken, kao ovaj gore kaj sam naveo samo je HD Full, za 4200 kuna!

Datum registracije
    31-01-09
    Starost
    25
    Poruka
    48
    Liked
    0 times

Kakvi su inace ti Telefunken televizori, kao marka i kvaliteta?

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

To je nekad bila poznata i cijenjena marka! Kakva im je sad kvaliteta, iskreno, nemam pojma!

Ali i ovako i onako, svi elektronički sklopovi i dijelovi u skoro svim TV- ima su ti od Philipsa, pa nemreš baš puno pogriješiti!! Tak sam barem čuo!
    Ak nije tak, neka me netko ispravi i čovjeku da stručniju analizu!

Nježni predator Avatar od korisnika Maslow
    Datum registracije
    08-04-06
    Starost
    49
    Poruka
    7,275
    Liked
    5 times

Premda bi LCD trebala biti naprednija tehnologija, u području budget cijena plazma ipak nudi više.
    Poseban problem su smrznuti pikseli ili čak cijele crte u žutoj ili crvenij boji, koje se iznenada znaju pojaviti,
    ali i same od sebe nestati. Uzrokuje ih statički elektricitet.
    Pojedinačni mrtvi piksel zapravo uopće nije problem jer ga se ni ne vidi.
    Poseban problem je vrlo uzak kut gledanja, pa i zasićenje boja, zamućivanje dinamične slike jer je odziv LCD-a sporiji nego kod plazme..

Telefunken, Phillips, Schneider su pouzdane EU firme, premda se komponente u pravilu proizvode izvan EU.
    Zadnji Uredio Maslow : 07-03-09 u 20:03
    Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati.
    Jerzy Kosinski

Datum registracije
    08-04-06
    Starost
    49
    Poruka
    7,275
    Liked
    5 times

U tvom rasponu cijena za tu veličinu ekrana, ja bi radje uzeo Samsunga ili Panasonica.
    Potraži ih po netu u online prodaji ih ima nevjerojatno mnogo.
    Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati.
    Jerzy Kosinski

reMember A Worm`s Life Champion, Zombie Storm Champion Avatar od korisnika raven
    Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,079
    Liked
    314 times

LCD tehnologija prvotno je namijena PC monitorima i kao takva samo je prenešena na televizore i dodatno usavršavana, međutim još uvijek nije dosegla stupanj kvalitete koji nudi plazma. Problem kod nas je što kruže glupi mitovi o plazmama kao lošijim tehnologijama, kao imaju problem s plino (iscuri ) i slične priče. 90% prodavača uopće nema pojma što prodaje, a kamoli da nešto pametno preporuče.

Moj savjet ti je plazma, iako je problem što trenutačno na našem tržištu ima samo jedna tih dimenzija koje ti tražiš (32"-82cm), LG-PG6000.
    Ako baš želiš LCD, moj savjet ti je Sony, Phillips ili Panasonic. Bježi od Grundiga.

E da, nemoj uopće gledat Full HD, to je standard koji se planira uvest tek za par godina na kodiranim kanalima (što će vrlo vjerojatno i HRT napravit), a podiže cijenu TV-u i do 800 kn!
    Nadam se da sam pomogao. Ako imaš još nekih pitanja, pucaj
    He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.

Datum registracije
    31-01-09
    Starost
    25
    Poruka
    48
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: raven21 Pogledaj Poruke
    LCD tehnologija prvotno je namijena PC monitorima i kao takva samo je prenešena na televizore i dodatno usavršavana, međutim još uvijek nije dosegla stupanj kvalitete koji nudi plazma. Problem kod nas je što kruže glupi mitovi o plazmama kao lošijim tehnologijama, kao imaju problem s plino (iscuri ) i slične priče. 90% prodavača uopće nema pojma što prodaje, a kamoli da nešto pametno preporuče.

Moj savjet ti je plazma, iako je problem što trenutačno na našem tržištu ima samo jedna tih dimenzija koje ti tražiš (32"-82cm), LG-PG6000.
    Ako baš želiš LCD, moj savjet ti je Sony, Phillips ili Panasonic. Bježi od Grundiga.

E da, nemoj uopće gledat Full HD, to je standard koji se planira uvest tek za par godina na kodiranim kanalima (što će vrlo vjerojatno i HRT napravit), a podiže cijenu TV-u i do 800 kn!
    Nadam se da sam pomogao. Ako imaš još nekih pitanja, pucaj
    E hvala ti na odogovru, kao i svima vama prije!

Uglavnom, cijeli dan sam na kompu citam, gledam i usporedjujem (puno se moze naucit u kratkom roku ).

Kao prvo to sto kazes za Full HD je vjerojatno istina, samo kad sam pricao o tome nisam ni razmisljao o TV kanalima nego samo o Blu-ray filmovima koji nam kucaju na vrata. Citao sam malo oko HD-a i zakljucio da bas nema neke ogromne razlike jer ovi sa HD ready se mogu jako efikasno "prilagoditi" toj rezoluciji.

Iskreno, dao si mi jako dobru ideju sa ovim LG plazma televizorom! Nije znatno skuplji od LCD-a u svojoj klasi a karakteristike su mu odlicne:
    TV LG 32PG6000, plazma, 82 cm, 1024x720, DVB-T, Dual XD Engine, 100Hz

Ima tko da je vidio uzivo ovaj televizor i gdje se moze pogledati? U Ve-milu ga imaju medjutim nedostupan je u ZG, ima ga jos koji ducan?
    Zadnji Uredio Sinkezg : 07-03-09 u 23:45

Datum registracije
    08-04-06
    Starost
    49
    Poruka
    7,275
    Liked
    5 times

Možda sam ja bio totalni baksuz, pa su mi dosad riknile 2 LG-jeve klime.
    Znam da klima nema puno veze s televizorima, ali ima veze sa servisom.
    Prvoj je pregorila elektronika, popravljali su ju 3 mjeseca.
    Premda je bilo za očekivati da mi stave novu, oni su mjenjali transformator i diode na pločici.

Drugoj se raspala elisa ventilatora u proljeće na početku sezone.
    Bio sam uvjeren kako imam sreće jer je klima još pod garancijom,
    ali sad je prošlo već dvije godine, a ja još uvijek čekam elisu.
    Na pitanje da bi mi trebali vratiti novac ili dati novu klimu samo su se slatko nasmijali i
    rekli da sam klimu kupio u Metrou na akciji, da to kao nije njihov problem.

Zaključak, oni u LG servisu uopće nemaju rezervne dijelove.

Eto toliko o LG-u.
    Jerzy Kosinski

Datum registracije
    31-01-09
    Starost
    25
    Poruka
    48
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
    Možda sam ja bio totalni baksuz, pa su mi dosad riknile 2 LG-jeve klime.
    Znam da klima nema puno veze s televizorima, ali ima veze sa servisom.
    Prvoj je pregorila elektronika, popravljali su ju 3 mjeseca.
    Premda je bilo za očekivati da mi stave novu, oni su mjenjali transformator i diode na pločici.

Drugoj se raspala elisa ventilatora u proljeće na početku sezone.
    Bio sam uvjeren kako imam sreće jer je klima još pod garancijom,
    ali sad je prošlo već dvije godine, a ja još uvijek čekam elisu.
    Na pitanje da bi mi trebali vratiti novac ili dati novu klimu samo su se slatko nasmijali i
    rekli da sam klimu kupio u Metrou na akciji, da to kao nije njihov problem.

Zaključak, oni u LG servisu uopće nemaju rezervne dijelove.

Eto toliko o LG-u.
    Heh. Ma svi su servisi za te vece proizvodjace isti. Garanciju ce ti dok kupujes proizvod dati ako treba i 10 godina al kad je popravak u pitanju tu ces se morat zivcirat i zahebavat sa njima upravo tako kako si i rekao .

Ja osobno nisam imao nikad problema sa LG tehnikom, mada nisam nista posebno ni imao (Monitor i DVD-ROM), tako da za njih direktno ne mogu nista komentirat.

Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku