| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Elektronika i Elektrotehnika Raspravljate o temi Led rasvjeta u Tehnologija i Tehnika forumu; ma jok, sve je ok sa prekidačima, probat ću frenda nagovorit da mi napravi nešto na pločici sa elektronikom, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| 4nick8or | Re: Led rasvjeta ma jok, sve je ok sa prekidačima, probat ću frenda nagovorit da mi napravi nešto na pločici sa elektronikom, da kad prekinem na prekidaču da mi na pločici ful do kraja prekine strujni krug.
__________________ ....oooO............... .....(....)...Oooo.... ......)../.....(....)... .....(_/.......)../.... ...............(_/...... おとわるいなー |
| | |
| | #12 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 26-07-07
Poruka: 15
![]() | Re: Led rasvjeta Možda je ovo samo spam A možda je problem u indukciji odnosno samo indukciji . Jer ako je potrbna jako mala struja a neke druge žice prolaze vrlo blizu ili po istoj cijevi u zidu ,vrlo moguče. Probaj izvadit sve iz zida pa probaj spojit na stolu |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 21-08-07 Godina: 28
Poruka: 1
![]() | Re: Led rasvjeta Treba imati u vidu da se ovdje radi o izmjeničnoj struji koja postaje istosmjerna tek na samim LED(vjerovatno u "grlu" ima dodatne komponente jer svaka LED=2V, a s obzirom na broj LED u ovakvoj "žarulji" radi se o =50V). E sada,za izmjeničnu struju i kapacitet je otpor ali vodi... Kada prekineš fazu na prekidaču, nula je još uvijek priključena, kapacitet zemlje(između nule i zemlje(uzemljenja) je dovoljan da LED svijetli. Sličan(NE I ISTI) primjer za ovo je princip rada faznog ispitivača. Riješenje rekidač treba prekinuti i fazu i nulu.Znam, za neke situacije(vodovi provučeni) prekomplicirano... |
| | |
| | #17 (permalink) |
| 4nick8or | Re: Led rasvjeta budem probao prekinut i nulu na prekidaču, jer očito je prekidač problem, naime kad full iskopčam iz struje taj vod, ledice ne svijetle, kad ukopčam, ledice tinjaju, i kad uključim na prekidaču svijetle normalno
__________________ ....oooO............... .....(....)...Oooo.... ......)../.....(....)... .....(_/.......)../.... ...............(_/...... おとわるいなー |
| | |
![]() |
| Tagovi: led, rasvjeta |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:11.

rekidač treba prekinuti i fazu i nulu.