Pokazujem rezultate 1 do 4 od 4

Molim za pomoć oko elektriciteta

Raspravljate o temi Molim za pomoć oko elektriciteta u Elektronika i Elektrotehnika forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; Pozdrav iz Slavonije, naime došao sam na ideju kako zaraditi malo novaca. Živim u mjestu koje je na relativno niskom ...

Starter Avatar od korisnika tonyboy
    Datum registracije
    09-01-08
    Poruka
    20
    Liked
    0 times

Molim za pomoć oko elektriciteta

Pozdrav iz Slavonije, naime došao sam na ideju kako zaraditi malo novaca. Živim u mjestu koje je na relativno niskom terenu i gdje ima mnogo kanala koji preko ljeta presuše, e u tim kanalima se nalaze durbaheri i velike crne " ritske gliste " koje u ljetnim mjesecima postižu cijenu od 3-4kn kom. u ribičkim trgovinama. Molim Vas ako netko zna kako da spojim akumulator od auta i neki ( koji ? ) trafo da dobijem slabiju struju pomoću koje ću potencijalne mamce istjerati na površinu, a da me ne udari struja ( čuo sam da se to tako radi, samo ne znam kako )
    Svaki prijedlog je dobrodošao, ja sam student i svaka kuna mi je potrebna.

Unaprijed hvala

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Re: Molim za pomoć oko elektriciteta

Uzmi ašov (lopatu), zabij u zemlju i pomeraj levo-desno. Gliste zbog vibracija misle da ide krtica i beže na površinu. Efikasno je za obične, verovatno će biti i za te specijal. Možda je potreban duži postupak (10 min na jednom mestu) ali bi trebalo biti efikasno.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Akademik Foruma Avatar od korisnika saban sajnovic
    Datum registracije
    14-12-07
    Starost
    51
    Poruka
    5,862
    Liked
    1 times

ja sam cuo od jednog drugara za to, ali on je spojio 220 V na šipku u đubar iza kuce i onda su gliste izlazile same van. Toliko se zaneo da je zaboravio iskljucit struju pa je prvo išao da izvadi gliste. kada je stao u lokvu vode opalila ga struja. Nebi ti savetovao to. Što se tiče uz pomoc akomulatora auta onda češ morati da imaš pretvarač sa istosmerne struje na izmeničnu pa da šokiraš gujavice ispod zemlje. Skupo bi te to sve koštalo. Prvo pretvarač istosmerni u izmenični pa onda transformator koji bi pretvarao iz nižeg u viši napon. Najbolje ti je ovo što ti drug Sava predložio. Lopato pa mičeš levo-desno , a gujavice izlaze. Ja sam to radio sa vilama

Starter
    Datum registracije
    24-07-10
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

evo vam jedan video o glistama http://www.youtube.com/watch?v=FK-Oo7NwPiQ

Lajkaj nas na Facebooku