Pokazujem rezultate 1 do 2 od 2

paljenje i gasenje lifta za invalide

Raspravljate o temi paljenje i gasenje lifta za invalide u Elektronika i Elektrotehnika forumu, dio Tehnologija i Tehnika foruma; pozz trebao bih shemu za ukljucivanje lifta pomocu tipkala, ili da mi netko objasni. znaci: dolje se klikne tipkalo lifte ...

Starter
    Datum registracije
    23-06-09
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

Exclamation paljenje i gasenje lifta za invalide

pozz
    trebao bih shemu za ukljucivanje lifta pomocu tipkala, ili da mi netko objasni.
    znaci: dolje se klikne tipkalo lifte ode na kat i stane s pomocu krajnje sklopke (tako su mi rekli da se zove, ona sklopka s malom antenicom koja se ukljuci kad se dotakne) i onda se s gornjim tipkalom lift se spusta dolje i opet staje pomocu te sklopke.
    motor i konstrukcija su tu. sta mi jos treba? releji za izmjenjivanje smjera motora?? tipkalo, krajnja sklopka...
    molio bih za pomoc. hvala

Početnik Avatar od korisnika The Spamer
    Datum registracije
    22-07-08
    Starost
    27
    Poruka
    9
    Liked
    0 times

Re: paljenje i gasenje lifta za invalide

moja preporuka ti je da za krajnje prekidace stavis magnetne prekidace, vizualno ce ljepse izgledati, a i trajniji su od antena. Stavi gore i dolje dva tipkala, tako da mozes i zvati lift ako nije na istom katu kao i ti.... za lift bi ti takodjer bilo pozeljno da ima dvije brzine, da ne staje naglo, obicno liftovi imaju po dvije brzine.... relejom neces promjeniti smjer, ali ces staviti dva releja i jedna tipka ce ti paliti jedan smjer, druga tipka drugi...
    Starije tete su dolazile do mene na vjencanjima, gledale ispod oka i kokodakale, govoreci mi: “Ti si sljedeci!"
    Prestale su kada sam im poceo raditi istu stvar na sprovodima!

Lajkaj nas na Facebooku