| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Elektronika i Elektrotehnika Raspravljate o temi problem kod samogradnje zvucnika u Tehnologija i Tehnika forumu; napravio sam zvucnik 17 cm (cisto iz zabave, ne oceukjuem nista posebno) zavojnica ima sada oko 200 namotaja, i radi, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 10-12-05 Lokacija: Johhanesburg Godina: 18
Poruka: 250
![]() | problem kod samogradnje zvucnika napravio sam zvucnik 17 cm (cisto iz zabave, ne oceukjuem nista posebno) zavojnica ima sada oko 200 namotaja, i radi, cak se dosta pristojno cuje zvuk, ali dok ga spojim na liniju cije pojacalo podrzava 4 A izlaz (pri 20 V) ako pojacam tako da struja ide do 2 A izbaci nakon nekog kratkog vremena temperaturna zastita. posto u ovom slucaju napon ne ovisi o zvucniku, zanima me dali bi netko ovo mogo objasnit i/ili imat koji korisni prijedlog kako da to rijesim, jer pojacalo je 80 W, ovo se cuje ko 10 W i previse je za pojacalo. Cijenim svaku pomoc.
__________________ Molim da mi na PM netko objasni kako da tu postavim potpis. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 10-12-05 Lokacija: Johhanesburg Godina: 18
Poruka: 250
![]() | Re: problem kod samogradnje zvucnika da i na to sam mislio, ali nemoze biti prevelika jer sto je veca zagrijavanje je manje (i linije i zvucnika). kad odspojis zvucnik ohmaza je beskonacna (citaj pun k velika) pa mozes navit do kraja na tjedan dana i nece se nis dogodit. fakat neznam nema smisla to sa tim svim. jadino da mi je ampermetar neispravan pa da vuce vise struje nego sto on pokazuje hvala svejedno na pokusaju ![]()
__________________ Molim da mi na PM netko objasni kako da tu postavim potpis. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 23-07-07 Godina: 22
Poruka: 2
![]() | Re: problem kod samogradnje zvucnika tako je...zajebo sam se malo ...imaš pravo-sa smanjenjem otpora zvučnika povećava se zagrijavanje pojačala(u tvom slučaju linije)...neznam u kakvom si novčanom stanju, ali ja bi se (da sam na tvom mjestu) ostavio eksperimentiranja i samogradnje i složio bi si nešto (pojačalo i 2 zvučnika ili neki 5.1 sistem)![]() |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 14:24.

...imaš pravo-sa smanjenjem otpora zvučnika povećava se zagrijavanje pojačala(u tvom slučaju linije)...neznam u kakvom si novčanom stanju, ali ja bi se (da sam na tvom mjestu) ostavio eksperimentiranja i samogradnje i složio bi si nešto (pojačalo i 2 zvučnika ili neki 5.1 sistem)