| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Elektronika i Elektrotehnika Raspravljate o temi TV-scheme-za popravak tv-a u Tehnologija i Tehnika forumu; jel zna netko nekakvu stranicu gdje bi se mogle nači TV - scheme, za popravak televizora.Stari mi je tv mehaničar ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #2 (permalink) | |
| Starter | Re: TV-scheme-za popravak tv-a Citat:
Zanimljivo je kako na nasim forumima ima vrlo malo takvih informacija. Sebicni smo...ne zelimo nikom pomoci....ili ne znam sto vec to je. Ima dosta toga i ovdije Service Manual free download,schematics,datasheets,eeprom bins,pcb,repair info for test equipment and electronics Ima i ovdije puno o tome i u glavnom sve se moze nabaviti . [es] - Elektronika :: TV uređaji Pozdrav i nadam se da ces naci ono sto trebas. Pozdrav Tati Zadnji Uredio Kazov : 10-12-07 u 09:58. | |
| | |
| | #3 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 07-11-06 Godina: 20
Poruka: 1,032
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: TV-scheme-za popravak tv-a evo, da ne otvaram novu temu, jel možda zna netko šta bi bilo sa televizorom da prikazuje sve crveno, znači ne koristi sve boje, nego crnu, bijelu i crvenu i plavu, mislim da mu zelena fali. jel to nešto veliki kvar ili se da lako popraviti? kad je npr tekma na televiziji meni je travnjak crveni ![]() dobro da to nije jedini tv u kući |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Starter | Re: TV-scheme-za popravak tv-a Citat:
Dakle, ako mislis da ti fali zelena, i to je zaista tako, moze biti vise stvari u pitanju. 1 Hladni spoj na u izlaznom stupnju RGB-a ( sto bi bilo naj ljepse) 2 Zavisno od toga kako je rijesen RGB, kvar chipa ili tranzistora u izlazu 3 Ekran ![]() ....a mozda ga samo treba demagnetizirati ![]() Ostali kvarovi boje su moguci ali ovo je naj cesce u pitanju. Pozdrav i javi koji je model u pitanju da bi ti mogao pomoci. Zadnji Uredio Kazov : 10-12-07 u 18:18. | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Starter | Re: TV-scheme-za popravak tv-a Nije da mi je to bas nesto jako pomoglo, ali ajde ![]() Pogledaj ipak na poklopcu ima negdije model pa napisi da potrazim semu. Inace da li je nestalo boje odjednom ili je postepeno nestala? Probaj ugasiti TV na glavnom prekidacu i nakon dvadesetak minuta ponovo upali. I da... Zelis li sam "kopati" po njemu ili te samo informativno zanima sta je sa TVom? Da te ne zatrpavam bespotrebnim detaljima ![]() Pozdrav Zadnji Uredio Kazov : 11-12-07 u 16:45. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Starter | Re: TV-scheme-za popravak tv-a Evo danas sam imao priliku pogledati Sony, otprilike godiste kao sto si napisao, mozda nesto mljdji, sa istim kvarom, samo kod njega je ekran bio skroz zelen. U glavnom, u pitanju je EKRAN. Regenerirao sam ga i sad radi ok. Ovo je prilicno cesta greska kod Sonyevih Tv-a, sto znaci da Sony ima zapravo lose ekrane. Pozdrav |
| | |
![]() |
« osciloskop
|
Pomoc o kameri!!! »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 18:15.