Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Ex-Yugoslavia
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Bosna i Hercegovina - trajno riješenje? u Politika forumu; Citat: Pravi autor: Savana Maslow ti kad ne bi bio protiv ne bi živ ostao. Naravno da je politička stabilnost ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 02-09-08, 15:41   #11 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 46
Poruka: 6,624
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow
Re: Bosna i Hercegovina - trajno riješenje?

Citat:
Pravi autor: Savana Pogledaj Poruke
Maslow ti kad ne bi bio protiv ne bi živ ostao. Naravno da je politička stabilnost preduslov. Ali to u dražavama poput Srbije i Hrvatske. Hrvatska je ispred, Srbija kaska.
Ali Bosna nije samostalna i neće biti dok se ne stvore pre svega ekonomski uslovi koji bi mogli promeniti pre svega srpske zablude. Da li ti mene pokušavaš razumeti ili će naši nesporazumi poprimiti pataloški karakter.
O kakvoj ti patologiji pričaš?
Gdje piše da ja moram djeliti tvoje mišljenje?

U Bosni je nemoguća parlamentarna demokracija.
Treba svakom kantonu dati mogućnost da sam razvija svoju ekonomiju.
Vladu bi trebao formirati jedan premijer, a ne trojica.
Da li je to u Bosni moguće? Nije.
Da li mogu sva 3 entiteta postati jedan? Nemogu.

Maslow je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-09-08, 15:51   #12 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-07-08
Godina: 57
Poruka: 900
Savana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono nešto

Dorina više hleba će se najesti od knaufa nego od policije.Ne samo U Sloveniji nego u celoj Evropi.Nije lako ali je isplativije.Imao sam prilike saradjivat i radit sa slovencima i veruj mi na reč da nisu ni oni baš tako organizovani i idealni kako ih mi zamišljamo.Samo su malo drugačiji i imaju bolje političare.
A po mom misljenju i Slovenci koji su zadržali neki nivo standarda ne mogu tek tako oprati ruke od bivše države.Ne moraju poklanjati ali mogu pomoći.I opet ću ponoviti , Bosna je specifična , nije samostalna a pre svega srpska svest se neće promeniti dok ne vide jasnu strategiju za boljitak.Neće jer ih truju političkim parolama i navodnim patriotizmom.Ludilo.

ps.Nisam znao da imaju tri zastave.
Odgovori sa citatom
Star 02-09-08, 15:58   #13 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,388
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

jedinstvena bosna (danas) je po meni utopija.
nema jedinstvenosti bez decentralizacije. isto tako jedinstvenost ne vodi ravnopravnosti
ravnopravnost ne postoji nigdi u životu pa zašto bi i u bosni.
istina je šta je rečeno da tribaju generacije proć da se neke stvari rješe.

mislin da je najbolji švicarski model.
znači kantoni, koji bi bili razgraničeni po nacionalnoj osnovi iako ne isključivo. ti kantoni ne moraju biti u teritorijalno jedinstveni. ni švicarski kantoni nisu. granice su samo administrativne pa ne mora biti teritorijalni integritet.
naravno ukidaju se federacija i republika srpska i značajne ovlasti se prebacuju na kantone.
parlament je jedan sa sustavom jedan građanin jedan glas.
predsjedništvo kolektivno da osigura jednaku zastupljenost sva tri naroda.

ako je mogla švicarska uspit zašto ne bi i bosna.
ono šta su njemci i francuzi radili međusobno i koliko dugo, čini hrvate i srbe i muslimane bebicama
marinkoM8 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 02-09-08, 16:00   #14 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-07-08
Poruka: 900
Savana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono neštoSavana ima ono nešto

Ja u klin , ti u ploču.Ti u ploču ja u klin.
Eto to ti je patalogija.Argumenti nisu bitni .
Naravno da ne mogu a i ne treba da postanu isti entitet.I ne trebaju.Razlike treba da spajaju a ne razdvajaju.
Nije ,ne može nisu reči koje će doprineti trajnom tešenju.
Odgovori sa citatom
Star 02-09-08, 16:35   #15 (permalink)
Nježni predator

Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
jedinstvena bosna (danas) je po meni utopija.
nema jedinstvenosti bez decentralizacije. isto tako jedinstvenost ne vodi ravnopravnosti
ravnopravnost ne postoji nigdi u životu pa zašto bi i u bosni.
istina je šta je rečeno da tribaju generacije proć da se neke stvari rješe.

mislin da je najbolji švicarski model.
znači kantoni, koji bi bili razgraničeni po nacionalnoj osnovi iako ne isključivo. ti kantoni ne moraju biti u teritorijalno jedinstveni. ni švicarski kantoni nisu. granice su samo administrativne pa ne mora biti teritorijalni integritet.
naravno ukidaju se federacija i republika srpska i značajne ovlasti se prebacuju na kantone.
parlament je jedan sa sustavom jedan građanin jedan glas.
predsjedništvo kolektivno da osigura jednaku zastupljenost sva tri naroda.

ako je mogla švicarska uspit zašto ne bi i bosna.
ono šta su njemci i francuzi radili međusobno i koliko dugo, čini hrvate i srbe i muslimane bebicama

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-09-08, 23:45   #16 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,427
Casey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Trajno rješenje je podjela. Neka Hrvatska, Srbija i Iran sjednu za stol i riješe to ko ljudi.
Odgovori sa citatom
Star 03-09-08, 00:21   #17 (permalink)
profa

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 26
Poruka: 7,050
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Ma bravo C. Doista sjajno

Kaj, Hrvatskoj Hercegovina, jer tamo su nakon raspada Yuge svi veliki Hrvati naglo postali, a ove u Bosni ko jebe.

Bravo
Odgovori sa citatom
Star 03-09-08, 00:55   #18 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,427
Casey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Nisam ja spominjao nikakve teritorije. O tome neka pričaju predsjednici triju država.
Odgovori sa citatom
Star 03-09-08, 06:34   #19 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 26-02-07
Poruka: 1,092
tonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznat

Bosna, država u kojoj još sljedečih 20 godina nema pomirenja među narodima. Bosna, podložna vanjskim utjecajima država oko njih koje samo podgrijavaju žeravu.
Bosna, država u kojoj se ništa ne radi već živi od pomoći.
Bosna je država koja će biti teški problem Evropi, ''bure baruta'', ''balkanska krčma'', nastavak svih nerješenih problema bivše Yu.

Bosna nije Švicarska, Bosna mora postati građanska država bez razdvajanja na ......., ali kad počnete razmišljati o Bosni glava boli tu se rješenja ne vide, svaki prijedlog propada, nitko se tu ne može još uvik zadovoljiti, svi tražu sve.
Po meni bar za sada nerješivo.
Odgovori sa citatom
Star 03-09-08, 07:35   #20 (permalink)
Nježni predator

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Nisam ja spominjao nikakve teritorije. O tome neka pričaju predsjednici triju država.
Svi znamo kako je završilo kad su u Karađorđevu "pričali" o Bosni Tuđman i Milošević.
Zaključili su da je Bosna tigrova koža i da ju se ne može djeliti ako se neke pjege ne izbrišu.
Milošević je tad lansirao neku tezu o humanom preseljenju, pa su izveli pilot projekt preseljenja i razmjene kuće stanovnika Hrvata iz vojvođanskog sela Hrtkovci i Srba iz požeške Kule.
Razmjena je završila katastrofalno.
Vojvođanski ratari koji su proizvodili ljubenice i papriku su se našli u šumskom selu drvosječa, a slavonske drvosječe koji su živjeli od krađe šume su se našle u vojvođanskoj ravnici gdje drveta nema.

Strah me i pomislit kako bi to izgledalo kad bi za stol sjeli mađarski, srpski, slovenski i talijanski predsjednici i raspravljali o podjeli Hrvatske.
Mogao bi se čak pojavit i crnogorski pa tražit Dubrovnik.

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bih, hrvati, muslimani, rijes enje, srbi

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:25.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114