| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje u Politika forumu; Citat: Pravi autor: Pravaš A što očekivat od dotura Ive. Paktiranje sa četnikom ("Tog 18. novembra 1991. pao je ... |
| Vidi Rezultate Anketa: Trebaju li srbi u Hrvatskoj imati autonomiju? | |||
| Da | | 12 | 11.76% |
| Ne | | 55 | 53.92% |
| Ne znam | | 6 | 5.88% |
| PRIJE BI CRKA NEGO OMOGUCIJA AUTONOMIJU!!! | | 29 | 28.43% |
| Glasači: 102. Vi nemožete glasati na ovoj anketi | |||
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #111 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje Citat:
Ja mislim da je krajnje vrijeme da već dobiješ i neku javnu opomenu. Nazvanje vukovarskih branitalja ustašama je već i kažnjivo djelo. Sve mi više ličiš na srpskog provokatora, a sve manje na Hrvata.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski Zadnji Uredio Maslow : 08-08-08 u 20:15. | |
| | |
| | #112 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 19-12-07
Poruka: 246
![]() | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje O čemu ti pričaš? Ovo boldano je rekao Stanimirović ako nisi znao. VK (VOJSKA KRAJINE) LIST SRPSKE VOJSKE KRAJINE broj 7-8, X-XI.1993. Obnova zdravstvenih ustanova u Vukovaru 1991.-1993. BOLNICA U PRAVOM RUHU 18. novembra 1991. oslobođena je bolnica u gradu na Vuki, poslednjem ustaškom uporištu. Mesec i po dana kasnije rođena je u njoj prva beba, početkom marta "Trudbenik" osposobljava Hitnu medicinsku pomoć, a šest meseci kasnije počinje sanaciju kompletne zgrade "nove bolnice". Za dve godine osposobljeno je oko 70 odsto kapaciteta i oko 250 ležajeva, a vrednost radova je oko 5,5 miliona maraka. Tog 18. novembra 1991. pao je i poslednji bastion, poslednje uporište ustaške vlasti u Vukovaru - vukovarska bolnica. Njenim padom oslobođen je i sam grad Vukovar, nekada grad lepotan. Ljudska mašta ne može da zamisli ono što se tada u gradu moglo videti kao stvarnost. Rečju, grad koga više nema, koji pruža sliku pakla, pun dima, paljevine, leševa, smrada, a ponajviše nepreglednih ruševina. Nekada jedna od lepših građevina u gradu, sa novim zdanjem podignutim pre 15 godina, važila je za jednu od najopremljenijih bolnica u bivšoj Jugoslaviji. Sada je praktično nema, jer je prema konturama u obilju ruševina teško prepoznati da se nalazimo baš na njenim temeljima. Nekada je imala kapacitet od 450 bolesničkih ležajeva, sva potrebna odeljenja, sa subspecijalističkim i pratećim službama. Sada od toga nema ništa, jer je 75 odsto objekata srušeno i uništeno. Srećni smo bili što smo ponovo na svojoj grudi zemlje, a srce su pritisli tuga i bol pred naveselom slikom koja se pružala oko nas. Rat je i dalje besneo u našoj blizini, što nas je teralo da radimo brzo na obnovi i pružamo pomoć ranjenicima, koji su to od danas s pravom očekivali. Bilo je teško u zimskom periodu živeti bez vode, struje, grejanja, te bez ijednog stakla na prozorima. Veliku pomoć i razumevanje ispoljili su pripadnici JNA, te bratski gradovi Srbije. Raščišćavani su prilazi bolničkim objektima, uz uporedne radove na osposobljavanju grejanja, zastakljivanju suterenskih prostora, bušenju arteškog bunara, osposobljavanju elektroinstalacija, servisiranju i popravci zatečene medicinske opreme Posle nepunih mesec i po dana počinju u našoj bolnici da se leče prvi pacijenti i rađaju prve bebe, da bi 13. januara 1992. obavili crkveno osvećenje bolnice, kao prvog delimično obnovljenog objekta u Republici Srpskoj Krajini. Radovi se obavljaju još intenzivnije, a prvi i najveći donator za bolnicu Vukovar - beogradski KMG "Trudbenik" oglasio se već marta 1992. godine osposobivši zgradu Hitne medicinske pomoći sa rehabilitacijom. U junu 1993. "Trudbenik" počinje sanaciju kompletne zgrade "Nove bolnice", uz minimalnu naknadu. U naprednim mesecima, velikim trudom i požrtvovanjem pojedinaca, nabavljen je repromaterijal po celoj Jugoslaviji, uz pomoć darodavaca i sponzora, te bez novca i finansijske pomoći započeo je veliki građevinski zahvat koji je trajao narednih šest meseci. Uporedno se radilo na obnovi potpuno uništenog voznog parka, osposobljavanju centralnog vešeraja, kuhinje i laboratorije. Počeli su radovi i na obnovi zgrade transfuziologije i izgradnja nove zgrade patologije. Radovi su pri kraju, a novi objekti biće pušteni u rad prilikom obeležavanja druge godišnjice oslobođenja Vukovara. Nabavljenim su aparati za hemodijalizu i ta radna jedinica takođe počinje sa radom za drugu godišnjicu oslobođenja, s obzirom na to da su radom oko montaže opreme u toku. Inače, Vukovar nije do sada imao Centar za hemodijalizu. Bolnica je u sastavu Zdravstvenog centra "Sveti Sava" Vukovar. Do sada je obnovljeno 70 odsto kapaciteta. Osposobljeno je 250 bolničkih ležajeva, stanica HMP, rehabilitacija, hirurgija (sa dve operacione sale), ginekologija (dve operativne sale i porodilište), interno odeljenje sa centrom za hemodijalizu (koji je u završnoj fazi), neuropsihijatrija sa EER i EMG kabinetom, ORL odeljenje, očno odelenje, pedijatrija, Radna jedinica za patologiju i transfuziologiju i kožno-venerične i infektivne bolesti, kabinet sa RTT sa ultrazvukom, medicinsko-biohemijska laboratorija i tehnička služba. Vozni park sada ima 10 automobila, dva kombi-vozila i minibus. Vrednost do sada izvedenih radova, nabavljene opreme, voznoga parka i nezavršenih investicija iznosi 5,5 miliona nemačkih maraka. Ako se uzme u obzir da smo od tih sredstava oko 5 odsto dobili od republičkih institucija, možemo biti izuzetno zadovoljni postignutim, jer je bolnica objekat koji je na sebi svojstven način vratio život i sigurnost u Vukovar. Zdravstveni centar "Sveti Sava", osim bolnice na terenu, u svom sastavu ima dom zdravlja, 25 ambulanti, 10 zubnih ambulanti, osam apoteka sa centralnom apotekom u bolnici. U celom Zdravstvenom centru ima 620 zaposlenih, a 70 zdravstvenih radnika visoku stručnu spremu. Prioritetna obaveza nam je dalje osposobljavanje odeljenja za plućne, te kožnovenerične i infektivne bolesti. Započeti su radom i na obnovi "stare zgrade", a pok je šest meseci. Nadamo se da će i na ovom poslu biti uspeha i da će bolnica u skoroj budućnosti biti kompletirana, sa svim potrebnim odeljenjima i medicinskom opremom. Prim. Dr. Vojislav Stanimirović Zadnji Uredio Pravaš : 08-08-08 u 20:19. |
| | |
| | #113 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 28-04-07 Lokacija: ...Novi Sad... Godina: 23
Poruka: 4,497
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje Joooj ma ko ovde traži autonomiju??? Maslow, a i Hrvati znaju biti provokatori,to sam ovde najviše osetila.....
__________________ Ako je patnja prisutna, najbolje je da je prihvatiš, jer ona neće nestati ako se pretvaraš da ne postoji. Ako je radost prisutna i nju bolje prihvati, čak i po cenu straha da ce jednog dana nestati. |
| | |
| | #114 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje Ma pogodio sam ja da je tip Čedo, na osnovu argumenata kojima se služi. Ni jednom Hrvatu nebi palo na pamet da citira Stanimirovića. Javno se ispričavam forumašici Lulu ako sam ju negdje provocirao. Nije bilo namjerno. Što se ostalih tiče: Tko sije vjetar, žanje Buru.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski Zadnji Uredio Maslow : 08-08-08 u 20:54. |
| | |
| | #115 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 28-04-07 Lokacija: ...Novi Sad... Godina: 23
Poruka: 4,497
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje ![]()
__________________ Ako je patnja prisutna, najbolje je da je prihvatiš, jer ona neće nestati ako se pretvaraš da ne postoji. Ako je radost prisutna i nju bolje prihvati, čak i po cenu straha da ce jednog dana nestati. |
| | |
| | #116 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,388
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje Citat:
![]()
__________________ Original, a first form from which varieties arise An authentic work of art as opposed to an imitation or reproduction Why should I try to sound like ya'll sound | |
| | |
| | #117 (permalink) | |
![]() | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje Citat:
![]() Zadnji Uredio Pravaš : 09-08-08 u 02:50. | |
| | |
| | #119 (permalink) | |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje Citat:
Prestani s vrijeđanjem! - anthlon - Daj molim te... postoji podforum sa vicevima, pa se tamo parkiraj...
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane Zadnji Uredio anthlon : 09-08-08 u 08:37. | |
| | |
| | #120 (permalink) |
![]() | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje Svatko imalo upućen u događanja za vrijeme Domovinskog rata zna da je Stanimirović bio ministar u onoj kvazivladi JAO Krajine. Kužiš? Pa ga to malo dalje zaintrigira pa potraži na internetu druge podatke. Jer ipak je taj zastupnik u Saboru a tereti ga se za četništvo. Razumiješ sad? @damfiskić - vidim da si se ušlagirao, samo popi puno vode, bit će bolje! Prestani s vrijeđanjem! - anthlon - Zadnji Uredio anthlon : 09-08-08 u 08:46. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:26.