| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje u Politika forumu; Zašto bi jedan pravi Hrvat morao znati tko je bio Stanimirović. Uopće me ne zanim tko je bio ravnatelj ... |
| Vidi Rezultate Anketa: Trebaju li srbi u Hrvatskoj imati autonomiju? | |||
| Da | | 12 | 11.76% |
| Ne | | 55 | 53.92% |
| Ne znam | | 6 | 5.88% |
| PRIJE BI CRKA NEGO OMOGUCIJA AUTONOMIJU!!! | | 29 | 28.43% |
| Glasači: 102. Vi nemožete glasati na ovoj anketi | |||
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #121 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje Zašto bi jedan pravi Hrvat morao znati tko je bio Stanimirović. Uopće me ne zanim tko je bio ravnatelj bolnice u JAO Krajini.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #122 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,388
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje Citat:
![]() stanimirović je sanaderov najvirniji koalicijski partner ![]()
__________________ Original, a first form from which varieties arise An authentic work of art as opposed to an imitation or reproduction Why should I try to sound like ya'll sound | |
| | |
| | #124 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje Dobro priznajem da se malo pravim grbav. Mene bi manje začudilo da je SDP pravio koaliciju sa SDS-om, ali to nije htio ni Račan. Sanader se folira za desničara, a već drugi put ide u koaliciju s SDS-om. Sanader je intelektualac, pa zna da je zemlja okrugla. Na desnu stranu možeš stići i tako da kreneš na lijevo, samo što moraš jako puno hodat.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #125 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-07-08 Lokacija: Beograd Godina: 57
Poruka: 900
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje Opste gledano Srbi u Hrvatskoj su stradalnici.Zasto tako mislim.Znam dosta Srba koji su bili sasvim lojalni gradjani tada rep.Hrvatske.Nisu smatrali da su na tudjoj teritoriji ,ziveli su pristojno , u proseku mozda i bolje nego u samoj Srbiji.Cak i u vreme NDH , su Hrvati koji su bili u domobranima javljali Srbima kada se spremaju ustaske kaznene ekspedicije.Mnogo zivota je tada spaseno.(primer , okolina Karlovca) Medjutim U opstem ludilu devedesetih,prvenstveno groznoj propagandi od strane Milosevicevih medija , pripomognuti ludim glavama koje su isle spasavati Srbe od ustaskog noza desilo se to sto nije moralo. Mislim da bi bilo izvesnog stradanja sada opet zahvaljujuci ludim glavama pojedinaca u Hrvatskoj ali bi se to svelo na ipak pojedinacne slucajeve.Koliko to zaista ne moze niko proceniti.E sada to je mozda moje naivno gledanje jer je mozda u Tudjmanovoj glavi postojao plan za propterivanje Srba.Ali to moze biti samo pretpostavka i to verovatno necemo nikad saznati. Ogranicavajuci se na temu topica i procenjujuci broj Srba danas u Hrvatskoj ,bez obzira sto se izvestan broj , ako ovde na lazu oko 70.000 uglavnom starijih osoba vratilo i koji ce uskoro nestati , autonomiji Srba u Hrvatskoj nema mesta.Nekada DA danas NE.
__________________ Lepša duše dublje jeca |
| | |
| | #126 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje Slažem se s većinom napisanog teksta, ali nije mi jasno kako si ti zamišljao tu eventualnu autonomiju. Gdje su to Srbi u Hrvatskoj imali dovoljnu kritičnu masu da bi mogli imati autonomiju bez vojne intervencije i etničkog čišćenja? Koja bi to eventualna županija imala srpsku većinu? Najmanja teritorijalna jedinica treba imati 200.000 stanovnika. Ne mora biti ovakav raspored županija kao sad, ali moraju imati teritorijalni integritet.
| | |
| | #127 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,388
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje posljedica izgubljenog rata
__________________ Original, a first form from which varieties arise An authentic work of art as opposed to an imitation or reproduction Why should I try to sound like ya'll sound |
| | |
| | #128 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje Pitanje je bilo kako bi bilo da nije bilo rata? Kulturnu autonomiju imaju sada, a imali su ju i onda.
| | |
| | #129 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-07-08 Lokacija: Beograd Godina: 57
Poruka: 900
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje Koliko sam upoznat , Srbima je nudjena autonomija planom Z4.Ja licno nikad nisam ni smatrao da je potrebna autonomija.To se i vidi iz prvih recenica mog posta.Ne mogu ti konkretno odgovoriti kako sam to zamisljao jer nisam ni razmisljao.Razmisljali su oni koji su to nudili.Ali danas je besmisleno o tome i razgovarati a kamoli davati autonomiju.
__________________ Lepša duše dublje jeca |
| | |
| | #130 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Dali srbima u Hrvatskoj treba omogućiti autonomiju?- vase misljnje Z4 je nudio srpske škole, dvojezične nazive, lokalnu upravu dobijenu na izborima.... Pa to imaju i sad.
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:24.