U Jugoslaviji mi je bilo bolje iz samo jednog razloga:
bio sam mlađi, bio sam mlad.
Gotovo sve ostalo je na strani Hrvatske.
Hrvatska
Jugoslavija
Raspravljate o temi Hrvatska ili Jugoslavija u Ex-Yugoslavia forumu, dio Politika foruma; Di vam je bilo ili je bolje? Ako hocete napisite zasto......
U Jugoslaviji mi je bilo bolje iz samo jednog razloga:
bio sam mlađi, bio sam mlad.
Gotovo sve ostalo je na strani Hrvatske.
A tada sam bio dijete za vrijeme Juge, bez briga i odgovornosti. Manje sam toga razumio...
"When I looked for good, then evil came unto me; And when I waited for light, there came darkness." Job 30:26
kad je jugoslavija propala ima san 12 godina tako da me ništa bitnoga ne veže sa njon
dakle
HR
-
Slazem se da je bilo bolje zato sto smo,izmedju ostalog,bili i mladji.Neke stvari ni danas ne sijaju,a neke nisu ni onda,sto znaci da nema idealnog resenja.Medjutim cini mi se da je onda sve bilo nekako mnogo normalnije(nije bilo toliko droge po ulicama,nogometne utakmice su bile bolje,bilo je drzavnih praznika koliko hoces,kao da je bilo vise i para,a samim tim i muzike,ljudi su bili manje nezadovoljni,nista nije bilo toliko neizvesno,....)Danas smo u jednom polu-kapitalistickom sistemu gde se masa stvari nije resila,imamo nezadovljne djake,penzionere,nezaposlene,...Ni tamo ni vamo.Glasam za Yugu.
svasta
Ima jedan čovjek čudan, ime mu je Franjo Tuđman.
Prije svakog spavanja, mijenja ime Dinama!
to sto je nekomu mozda u jugoslaviji i bilo bolje danas placaju nase generacije. koliko se go.nar broz zaduzio mogu samo nagadati..
Da je senzibilitet,a ne razum, dominantna osobina, dominantna vrsta bili bi psi,a ne ljudi.