I što će to vratiti? Dati zadovoljštinu? Što točno?
Raspravljate o temi ICJ (International Court of Justice) će suditi Srbiji za genocid u Hrvatskoj u Ex-Yugoslavia forumu, dio Politika foruma; Javno - Hrvatska - Haag će suditi Srbiji za genocid u Hrvatskoj Međunarodni sud pravde (ICJ) u Den Haagu odbacio ...
Zadnji Uredio anthlon : 18-11-08 u 12:49
I što će to vratiti? Dati zadovoljštinu? Što točno?
Far too many people are LOOKING for the right person, insted of
trying to BE the right person.
Gloria Steinem
A dobro Teica, to je jedna kap zadovoljštine u moru problema koje muče ovu Lijepu našu državu......
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
To bi značilo da sam i ja kao i svaki drugi gradjanin Srbije optužen za genocid.
Sud se smatrao nenadležnim za genocid Srbije u BiH.Nenadležan za bombardovanje Srbije.Nije li malo licemerno da je odjedamput postao nadležan.Da li se Nemačkoj ikada sudilo za genocid ili bilo kojoj državi na svetu uključujući i NDH.Da li se sudilo Austriji ili Bugarskoj za počinjena zlodela.Da li se ikada sudilo Americi za zlodela i milionske žrtve širom sveta.Sada se sudi Srbiji.Zašto.Ubili su onog koji je bio odgovoran.I nastavlja se sudjenje onima koji su tamo.I to nije dovoljno nego hoće sudit jednom celom narodu.
Tužba povlači i protiv tužbu i ja se samo pitam uz pijatet svim nevinim žrtvama i stradalnicima čemu to sve vodi.
Kakvo zadovoljstvo može iz toga proisteći.Ko će biti zadovoljan - Tigar, Dark, mala Milica iz Zemuna.
Ne, biće zadovaljan onaj koji je možda mogao sprečiti ali nije.Neki su mrtvi ali ima i živih.Njima treba suditi jer su otvorili kutiju koju nisu smeli otvarati.
Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.
To što se sud odlučio da je nadležan znači samo da su napokon naši guzičari napravili posao kako treba. To što vaši nisu je drugi par problema. Pozivaš se na zločine Njemačke i SAD-a koji su nekažnjeni, to znači da su se srpski zločini također trebali zaboraviti?! Trenutno trpite posljedice onoga kojeg ste godinama podržavali. (ne mislim direktno na tebe, nego na većinu građana)
Slažem se s tobom da su sile dobrim dijelom odgovorne za krvoproliće na ovim prostorima, ali mislim da je došlo vrijeme i da je vrijeme da se sazna tko je što radio u direktim sukobima.
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
industrial,
Nemoj me pogrešno razumeti.Ja jesam za to da svako mora odgovarat za počinjene zločine.Ali pravda ne može biti selektivna.To je suština.Ko je dobro odradio posao je drugo pitanje.Da je tužba odbijena ja ne bih smatrao da su srpski političari odradili dobar posao.
I po stoti put moram ponoviti.Miloševića i njegovu politiku niko nije godinama podržavao.Njegov uspon je bio samo u jednom momentu.Sve drugo je bila borba za njegovo skidanje sa vlasti.I to ti mogu mnogi, pogotovo beogradjani potvrditi.
Vukovar,Sarajevo,Srebrnica - pa ko to noramalan može opravdati.Ali ponavljam ti nije Srbija jedini krivac.Nikad ne odričem zločine i smatram da svako treba odgovarati ali pre svega pred sopstvenim narodom.Tu vidim grešku Srbije.Umesto da sudi Miloševiću koji je bio uhapšen, oni su ga prebacili u Hag.Trebalo mu je pre svega ovde suditi pa ga onda isporućiti.Ali nije samo Srbija ta koja ima svoje zločince.Zato smatram da je sve ovo licemerno.Prema svima, ne samo Srbiji nego i samoj Hrvatskoj.
Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.
savana, razumijem te
ali vjerovatno se nikad necemo sloziti oko ovoga
jer ljudi ovdje su trpili granate, bombe, i sl. sranja godinama dok ljudi u srbiji to nisu trpili. i tu je glavna razlika.
jednostavno ljudi traze i mrvu zadovoljstine a ovo je prvi korak k tome...vjerovatno ce ovaj proces trajati jaaaako dugo
a njemacka je priznala svoje zlocine koliko ja znam unatoc tome sto je i tamo bilo ljudi koji nisu podrzavali naciste
Svi su ratovali, svi su činili zločine, svi su krivi.
NIJE BAŠ TO TAKO!
Pokušaj bar jednom pojmiti uzročno posljedičnu vezu događanja iz devedesetih, pokušaj bar jednom realno usporediti obime zločina, pokušaj bar jednom shvatiti tko je koga napao, na čijem teritoriju se vodio rat.
Pokušaj ...
I sad kad će se konačno provoditi suđenje za samo dio zločina koji je učinjen na području Hrvatske to ne vodi ničemu!?????
Ne trebamo li tom retorikom ukinuti pravosuđe uopće?
Što imaju roditelji od toga da se sudi ubojici ili silovatelju njihovog djeteta? Može li im suđenje vratiti dijete? Može li zacijeliti rane?
Iskreno sumnjam da će ovo suđenje, kad konačno i dođe do njega, donijeti neke velike rezultate ali sam čvrsto na stajalištu da ga je odavno trebalo provesti.
U svrhu boljeg i lakšeg suživota svih nas.
savana, pravda ne može i ne smije biti niti selektivna niti paušalna. zato srbija svoj obraz može spasiti - a ovo suđenje, posljedično, možda potakne baš to - suđenjem svim pojedincima imenom i prezimenom, krivima za ratne zločine.
Zadnji Uredio ševa : 18-11-08 u 14:33
Za vrime bivše Yu svi Hrvati su bili Ustaše. Ko je zapiva
Marjane, Marjane,
ča barjak ne viješ.
Ča barjak ne viješ
milu trobojnicu.
Milu trobojnicu
crven, bili, plavi
to je barjak pravi
naš barjak Hrvatski
za to se išlo u prdekanu, verbalni delikt genocidnog naroda.
Mislim da će me shvatiti oni kojima je ovo upućeno i koji znaju što se događalo za vrime bivše Yu.
Bez zadnjih misli ovo pišen i bez ikakvih zlih namjera, a pogotovo ne želim da se itko uvridi.
Zadnji Uredio tonini : 18-11-08 u 14:34
SAMO MORU VIRUJEM!