| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi JUGOSLAVIJA SE RASPALA ZBOG NAFTE u Politika forumu; Kakvo ti je to zakljucivanje? Nisam znao da su i u Kanadi muslimani...( prema tvojoj logici)... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #13 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,388
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: JUGOSLAVIJA SE RASPALA ZBOG NAFTE nafte ima svugdi na planeti. pa čak i u bosni ![]() oće li bit isplativo je vadit to ćemo još vidit nekako sumnjan ka i za piramide
__________________ Original, a first form from which varieties arise An authentic work of art as opposed to an imitation or reproduction Why should I try to sound like ya'll sound |
| | |
| | #14 (permalink) |
| No End In Sight | Re: JUGOSLAVIJA SE RASPALA ZBOG NAFTE evo danas vijest sa Tuzla L!VE >> www.tuzlalive.ba >> powered by VISIT.ba , inace tuzlanske vijesti... MALEZIJCI ZAINTERESIRANI ZA TUZLANSKA NAFTNA LEŽIŠTA Malezijska kompanija koja se bavi istraživanjem i eksploatacijom nafte i zemnog plina zainteresovana je za istrživanje u Tuzli te je o namjerama investiranja izvijestili općinske i kantonalne vlasti. Malezijska kompanija nije jedina koja je pokazala interes za istraživanje nafte na tuzlanskom području ali je u odnosu na druge kompanije pokazala veći stepen incijative. „Malezijci su spremni uložiti desetine miliona maraka u istraživanje a potom i u eksploataciju, jer na osnovu podataka koje su prikupili smatraju da postoji znatana količina nafte na ovom području“, navodi Mustafa Burgić, savjetnik premijera Tuzlanskog kantona u oblasti industrije. Nedavno su i druge inostrane kompanije pokazali interes za istraživanje kojim bi se utvrdilo da li postoji dovoljna količina nafte koja bi opravdala ulaganje u eksploataciju.
__________________ malosutra.org |
| | |
| | #15 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-07-08 Godina: 24
Poruka: 518
![]() | Re: JUGOSLAVIJA SE RASPALA ZBOG NAFTE nekak mi to nikako ne drži vodu da je raspad jugoslavie bio zbog nafte ima miljone drugih razloga a taj je brijem među zadnjima jer nafte ima u jako velikim količinama za sljedećih 150 godina i više a još uvijek i nastaje a ako niste znali nafta se isto tako može poprilično jednostavno dobit od ugljena, a ugljena stvarno ima u velikim količinama a njegova potrošnja, potražnja i proizvodnja je sve manja cijena nafte je samo napuhana nema realne osnove a to da bude ovolika kolika je
__________________ zajebancija osnovni preduvjet dobrog života |
| | |
| | #17 (permalink) | |
| wayward | Re: JUGOSLAVIJA SE RASPALA ZBOG NAFTE Citat:
je da, baš budu Malezijci vadili, samo preko Amera mrtvih (osim ako ne budu vadili za Amere )
__________________ ....oooO............... .....(....)...Oooo.... ......)../.....(....)... .....(_/.......)../.... ...............(_/...... おとわるいなー | |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-07-08 Lokacija: Beograd Godina: 57
Poruka: 900
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: JUGOSLAVIJA SE RASPALA ZBOG NAFTE Postoji jedno osnovno pitanje o kome se malo zna i malo govori.To pitanje je da li je nafta uopste organskog porekla, kako smo to svi ucili u skolama. Ako ta teorija nije tacna a postoje ozbiljne indicije da nije onda nafte ima prakticno svuda ali njena nalazista su mnogo dublja i navodno jedino Rusi imaju tehnologiju kojom mogu da dopru do nje.Ako se pretpostavi da je to tako onda otpadaju i razlozi da je nafta uzrok raspada SFRJ.
__________________ Lepša duše dublje jeca |
| | |
| | #19 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: JUGOSLAVIJA SE RASPALA ZBOG NAFTE ja sam video jedan brojac i kaze da na svetu ima nafte za jos oko 30 godina. Dobro, dobro sada ćete vi meni koje napravio brojač i tako dalje. ajd evo link peak oil clok FirewireHR
__________________ "Ako govoriš oprezno, jezik je tvoja vrlina, a ako govoriš kako ti padne na pamet, jezik je tvoja nesreća." "Bolje svašta jesti nego svašta govoriti." |
| | |
| | #20 (permalink) |
| Nježni predator | Re: JUGOSLAVIJA SE RASPALA ZBOG NAFTE Nije mi jasno odakle si iskopao tu informaciju o ruskoj tehnologiji. Postoje velike zalihe nafte na većim dubinama. Problem je što je u krutom stanju zbog prevelike dubine. Današnjim tehnologijama se ne može eksploatirati, jednostavo zato što je preskupo.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:10.

)