Stranica 2 od 4 PrvoPrvo 1234 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 11 do 20 od 40

JUGOSLAVIJA SE RASPALA ZBOG NAFTE

Raspravljate o temi JUGOSLAVIJA SE RASPALA ZBOG NAFTE u Ex-Yugoslavia forumu, dio Politika foruma; Kakvo ti je to zakljucivanje? Nisam znao da su i u Kanadi muslimani...( prema tvojoj logici)...

Mamojebac Avatar od korisnika DinoB
    Datum registracije
    06-01-07
    Poruka
    16,268
    Liked
    10 times

Re: JUGOSLAVIJA SE RASPALA ZBOG NAFTE

Kakvo ti je to zakljucivanje?

Nisam znao da su i u Kanadi muslimani...( prema tvojoj logici)
    Da ga hoće joj nano, da ga hoće joj nanice, da ga hoće zabit Džeko, jooj nano nanice!!!

Datum registracije
    06-01-07
    Poruka
    16,268
    Liked
    10 times

i da dodam, Tuzla je i prije i posle rata bila i ostala najveci multietnicki grad na prostorima ex-yuge...
    Da ga hoće joj nano, da ga hoće joj nanice, da ga hoće zabit Džeko, jooj nano nanice!!!

dr.sc. Foruma
    Datum registracije
    20-08-07
    Poruka
    3,485
    Liked
    2 times

nafte ima svugdi na planeti.
    pa čak i u bosni
    oće li bit isplativo je vadit to ćemo još vidit

nekako sumnjan
    ka i za piramide
    -

Datum registracije
    06-01-07
    Poruka
    16,268
    Liked
    10 times

evo danas vijest sa Tuzla L!VE >> www.tuzlalive.ba >> powered by VISIT.ba , inace tuzlanske vijesti...

MALEZIJCI ZAINTERESIRANI ZA TUZLANSKA NAFTNA LEŽIŠTA

Malezijska kompanija koja se bavi istraživanjem i eksploatacijom nafte i zemnog plina zainteresovana je za istrživanje u Tuzli te je o namjerama investiranja izvijestili općinske i kantonalne vlasti.

Malezijska kompanija nije jedina koja je pokazala interes za istraživanje nafte na tuzlanskom području ali je u odnosu na druge kompanije pokazala veći stepen incijative.

„Malezijci su spremni uložiti desetine miliona maraka u istraživanje a potom i u eksploataciju, jer na osnovu podataka koje su prikupili smatraju da postoji znatana količina nafte na ovom području“, navodi Mustafa Burgić, savjetnik premijera Tuzlanskog kantona u oblasti industrije.

Nedavno su i druge inostrane kompanije pokazali interes za istraživanje kojim bi se utvrdilo da li postoji dovoljna količina nafte koja bi opravdala ulaganje u eksploataciju.

Banned
    Datum registracije
    02-07-08
    Starost
    27
    Poruka
    1,021
    Liked
    0 times

nekak mi to nikako ne drži vodu da je raspad jugoslavie bio zbog nafte
    ima miljone drugih razloga a taj je brijem među zadnjima
    jer nafte ima u jako velikim količinama za sljedećih 150 godina i više a još uvijek i nastaje
    a ako niste znali nafta se isto tako može poprilično jednostavno dobit od ugljena, a ugljena stvarno ima u velikim količinama a njegova potrošnja, potražnja i proizvodnja je sve manja
    cijena nafte je samo napuhana nema realne osnove a to da bude ovolika kolika je

Forumaš Plave Krvi Avatar od korisnika GajbaPive
    Datum registracije
    04-01-06
    Starost
    28
    Poruka
    3,207
    Liked
    47 times

di ima dima ima i nafte...
    prodajem domaci bagremov med 40kn/tegla. zagreb i zapadni dio zagreba. mail: drasko2002@gmail.com

30215 Avatar od korisnika pharaoh
    Datum registracije
    10-06-05
    Starost
    6
    Poruka
    8,075
    Liked
    59 times

Citat Pravi autor: DinoB Pogledaj Poruke
    evo danas vijest sa Tuzla L!VE >> www.tuzlalive.ba >> powered by VISIT.ba , inace tuzlanske vijesti...

MALEZIJCI ZAINTERESIRANI ZA TUZLANSKA NAFTNA LEŽIŠTA

Malezijska kompanija koja se bavi istraživanjem i eksploatacijom nafte i zemnog plina zainteresovana je za istrživanje u Tuzli te je o namjerama investiranja izvijestili općinske i kantonalne vlasti.

Malezijska kompanija nije jedina koja je pokazala interes za istraživanje nafte na tuzlanskom području ali je u odnosu na druge kompanije pokazala veći stepen incijative.

„Malezijci su spremni uložiti desetine miliona maraka u istraživanje a potom i u eksploataciju, jer na osnovu podataka koje su prikupili smatraju da postoji znatana količina nafte na ovom području“, navodi Mustafa Burgić, savjetnik premijera Tuzlanskog kantona u oblasti industrije.

Nedavno su i druge inostrane kompanije pokazali interes za istraživanje kojim bi se utvrdilo da li postoji dovoljna količina nafte koja bi opravdala ulaganje u eksploataciju.

je da, baš budu Malezijci vadili, samo preko Amera mrtvih (osim ako ne budu vadili za Amere )

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Postoji jedno osnovno pitanje o kome se malo zna i malo govori.To pitanje je da li je nafta uopste organskog porekla, kako smo to svi ucili u skolama.
    Ako ta teorija nije tacna a postoje ozbiljne indicije da nije onda nafte ima prakticno svuda ali njena nalazista su mnogo dublja i navodno jedino Rusi imaju tehnologiju kojom mogu da dopru do nje.Ako se pretpostavi da je to tako onda otpadaju i razlozi da je nafta uzrok raspada SFRJ.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Akademik Foruma Avatar od korisnika saban sajnovic
    Datum registracije
    14-12-07
    Starost
    51
    Poruka
    5,862
    Liked
    1 times

ja sam video jedan brojac i kaze da na svetu ima nafte za jos oko 30 godina. Dobro, dobro sada ćete vi meni koje napravio brojač i tako dalje.
    ajd evo link
    peak oil clok FirewireHR

Nježni predator Avatar od korisnika Maslow
    Datum registracije
    08-04-06
    Starost
    49
    Poruka
    7,275
    Liked
    5 times

Nije mi jasno odakle si iskopao tu informaciju o ruskoj tehnologiji.
    Postoje velike zalihe nafte na većim dubinama.
    Problem je što je u krutom stanju zbog prevelike dubine.
    Današnjim tehnologijama se ne može eksploatirati,
    jednostavo zato što je preskupo.
    Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati.
    Jerzy Kosinski

Lajkaj nas na Facebooku