| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Ostavka T. Nikolića - raskol u SRS Srbije? u Politika forumu; Potpredsjednik Radikala je prije nekoliko dana podnio ostavku na sve stranačke funkcije i na funkciju predsjednika kluba Radikala u Parlamentu. ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) | |
| Moderator Foruma | Ostavka T. Nikolića - raskol u SRS Srbije? Potpredsjednik Radikala je prije nekoliko dana podnio ostavku na sve stranačke funkcije i na funkciju predsjednika kluba Radikala u Parlamentu. Do neslaganja sa predsjednikom stranke Šešeljem je došlo oko Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije i EU. Nikolić je bio spreman za ratifikaciju ovog ugovora u Narodnoj skupštini ali su očigledno iz haške ćelije stigle drugačije direktive. Vijesti.net - Tomislav Nikolić podnio ostavku na mjesto čelnika SRS-a Citat:
Ili ipak predviđate da će se "nesporazum" izgladiti?
__________________ Morao sam promijeniti potpis. | |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-07-08 Lokacija: Beograd Godina: 57
Poruka: 900
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ostavka T. Nikolića - raskol u SRS Srbije? Dugo se vec to kuva i evo konacno se i to desilo.Prvo je to ucinila Maja Gojkovic , sada Toma Nikolic.Sad se ceka konacan rasplet i izjasnjavanje Aleksandra Vucica. Time su radikali definitivno sisli sa politicke scene. Ostalo je sve jos uvek u eri pretpostavki i nagadjanja tako da bi trebalo sacekati neko vreme da se situacija slegne.Do pomirenja definitivno nece doci.
__________________ Lepša duše dublje jeca |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: Ostavka T. Nikolića - raskol u SRS Srbije? Znači da Šešelj i iz Haaga ima tako veliki utjecaj i svoje bezrezervne poslušnike koji su stali na put reorganizaciji radikala u modernu desnu stranku. Ovakva radikalna stranka i ekstremi na njenom čelu su veliki teret Srbiji na putu ka europskim integracijama. Nadam se da će ovakve stranke ipak pasti na margine i da će imati ulogu dekora u Skupštini. Nikolić kaže da neće sam napuštati stranku niti da ima namjeru osnivati novu, no isto tako se ne namjerava povući iz politike. Po meni to znači da priznaje poraz i miri se sa sudbinom gubitnika bez želje da traži neko novo riješenje!?
__________________ Morao sam promijeniti potpis. |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Moderator Foruma | Re: Ostavka T. Nikolića - raskol u SRS Srbije? Nakon nekoliko prespavanih noći razmišljanja i reakcije su bitno drugačije od prvotnih. Ipak je na pomolu nastajanje nove stranke u Srbiji. Nikolić osnovao svoj klub u parlamentu - Jutarnji.hr Citat:
__________________ Morao sam promijeniti potpis. | |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ostavka T. Nikolića - raskol u SRS Srbije? Vec sam negde rekao da je podrska radikalima od preko 30% samo odraz lose politike koju vodi DS sa svim satelitima koje je skupio da bi uoste mogao da oformi parlamentarnu vecinu. Sam Seselj nije bio ni blizu tim procentima.Njegovi ekstremni stavovi nisu nikad imali neku veliku podrsku. On sam je cak jednom prilikom vadio pistolj i pretio studentima koji su bili okosnica svih demonstracija koje su bile uperene protiv rezima S.M. T.Niklic definitivno ne napusta politiku i samo je pitanje da li ce je nastaviti u okviru SRS sto opet zavisi od broja poslanika koji ce se pridruziti njegovom poslanickom klubu.U svakom slucaju je to neko prelazno resenje do konacnog raspleta. Za drzave u okruzenju T.Nikolic ne predstavlja nikakvu pretnju.Ali zato za samu Srbiju njegovo samostalno delovanje moze doneti boljitak.Vazi za nekropomisnog borca protiv kriminala i korupcije, nije protiv ulaska u EU ali nikako po svaku cenu. Najveca greska koju je napravio je sto je jos davno svoju stranku udruzio sa strankom Seselja koja se tada zvala Srski cetnicki pokret.Od tada je sazreo kao politicar i mislim da ce u buducnosti predstavljati vrlo vazan faktor na politickoj sceni Srbije.
| | |
| | #7 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Ostavka T. Nikolića - raskol u SRS Srbije? Meni to liči na osnivanje DC-a. Kad su Granić i Ožboltica morali izać iz HDZ-a. Ne vjerujem da Šešelj vuče konce iz Haga. Prije bi rekao da su Nikolić i Gojkovićka izgubili potporu vrha stranke. Vrlo brzo ćemo sve saznati.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #8 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ostavka T. Nikolića - raskol u SRS Srbije? Seselj i te kako vuce konce iz Haga.Da nije tako danas bi u Srbiji na vlasti bili radikali.Iako poseduje izuzetni intelekt, Seselj je ortodoksni nacionalista i ta cinjenica automatski taj intelekt baca na dno. Izuzimajuci Seselja, vrh SRS su cinili T.Nikolic, Maja Gojkovic i Aleksandar Vucic. Maja se vec ranije povukla a T.Nikolic je samo cekao dobar razlog, pa da ucini korak koji je napravio. One tri babe koje bacaju kletve su samo slepi poslusnici i ne predstavljaju nista na srpskoj politickoj sceni. SRS sa Seseljem na celu, jedva da ce preci cenzus na sledecim izborima. Sad se postavlja pitanje zasto T.Nikolic ne osnuje svoju stranku.Odgovor je jednostavan.Nema vremena i mora ostati na politickoj sceni.To i pokusava da uradi osnivajuci poseban poslanicki klub.Vrlo brzo ce se situacija razbistriti i videcemo koliko ce taj klub imati poslanika.Ako u tome uspe, relativno brzo moze doci do rekonstrukcije vlade i rasturanje, neprincipijelne kolacije koju je Tadic napravio.Tada u Srbiji nista vise nece biti kao sto je bilo.
| | |
| | #9 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Ostavka T. Nikolića - raskol u SRS Srbije? U Srbiji odavno ništa nije kao što je bilo. Ovakvih scenarija smo se dosta nagledali u Hrvatskoj. Ako ne uspiju smjeniti Šešelja to će biti njihov politički suicid.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski Zadnji Uredio Maslow : 09-09-08 u 10:03. |
| | |
| | #10 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ostavka T. Nikolića - raskol u SRS Srbije? Davljenik se i za slamku vata. Naravno da bi smena Seselja bio odlican scenarijo.Ali nisam siguran koliko je to realno.Klub T.Nikolica vec danas ima 15 clanova i to uglavnom znacajnijih ljudi u stranci.Videcemo sta ce se dalje desavati. U svakom slucaju Seselj je politicki mrtav.Bar ja zelim u to verovati.SRS je u celini veoma razgranata i tu se nakupilo dosta sljama koje je potrebno ocistiti. Moram napraviti i jednu ogradu. Ne podrzavam nijednu stranku.Zestok protivnik sam bi samo S.M i njegove politike i ucestvovao kao zrno peska u svemu sto je rezultiralo njegovoj smeni i hapsenju. Ali buduci da politika na ovim prostorima i te kako utice na zivot pojedinca onda je interes za politiku neminovnost i zla kob svakog od nas pa i mene licno. Zestoko me je pogodila i te posledice trpim.Stoicki dok mogu.
| | |
![]() |
| Tagovi: srbija, srs, tomislav nikolic, vojislav ses elj |
« Uhićen Radovan Karadžić
|
ICJ (International Court of Justice) će suditi Srbiji za genocid u Hrvatskoj »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:09.