| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Položaj Srba u Hrvatskoj u Politika forumu; Potaknut nedavnim otvorenim pismom Srpskog demokratskog foruma o teškom položaju Srba u RH pokrećem ovu temu kako bismo ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) | |
| Moderator Foruma | Položaj Srba u Hrvatskoj Potaknut nedavnim otvorenim pismom Srpskog demokratskog foruma o teškom položaju Srba u RH pokrećem ovu temu kako bismo mogli iznijeti svoj stav i svoja iskustva o ovom problemu. Evo teksta otvorenog pisma SDF-a: Citat:
__________________ Morao sam promijeniti potpis. Zadnji Uredio anthlon : 13-09-08 u 08:08. | |
| | |
| | #2 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 26-02-07 Godina: 57
Poruka: 1,092
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Položaj Srba u Hrvatskoj Teško je o tome govoriti kad na jednoj strani imamo SDSS koji koalira sa HDZ-om i učestvuje u radu vlade, za koji smatram osobno da mu je ''glava'' u Beogradu a ne u Zagrebu. Na drugoj strani imate ljude Srbe koji žive isto kao i mi u ovakvim teškim uvjetima života (nisu napuštali Hrvatsku tijekom rata i doživljavali svašta i ništa), a pitaju se tko su ti koji ih predstavljaju u vladi Republike Hrvatske i koji ''kao'' bore se za nihova prava. Nema posla ni za Hrvate ni za Srbe u Hrvatskoj. Smatram da se ''srpsko'' pitanje mora rješavati na način kao i za ostale manjine u Hrvatskoj bez obzira na veličinu zajednica, manjina je manjina i to ostaje. Ne zaboravim da je bio rat i da ima još huškaća koji otvaraju ratne rane. Jedan primjer. Nedavno je preminuo moj dobar poznanik, Srbin po nacionalnosti, koji je bio od prvog dana u ZNG pa u HV-u, do zadnjeg dana rata. Što mu se dešavalo kasnije o tom nebi, ali me pogodila jedna činjenica da na njegovom posljednjem ispraćaju, na kojem je bilo više Hrvata nego Srba, jer je bio omiljen i poznat, na pravoslavnom groblju nije došao nitko od predstavnika HV-a, bar da su poslali vijenac, jer je i on bio hrvatski dragovaoljac i branitelj, dokazano.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! Zadnji Uredio tonini : 13-09-08 u 08:51. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 01-02-07 Lokacija: Imotski
Poruka: 261
![]() | Re: Položaj Srba u Hrvatskoj srbi u HR imaju ista prava kao i Hrvati cak i jača....zalosno sto se nasi branitelji ubijaju kad vide sto se sve daje onima koji su klali nas narod i palili nasa sela i gradove te se i dan danas setaju slobodno.....srbi imaju ipak i previse prava u ovoj nasoj Hrvatskoj
__________________ ROBERT TEPPER...LEGEND FOREVER! |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Moderator Foruma | Re: Položaj Srba u Hrvatskoj Evo što nam predsjednik kaže o ovom problemu: Net.hr Citat:
Mislim Tonini da se ovaj primjer koji si naveo nije dogodio zbog toga što je u pitanju pripadnik srpske manjine. Sve je više takvih stvari u vojsci bez obzira o kome se radi. Istina je da je bilo Srba dragovoljaca i drugih pripadnika HV i da im nije bilo lako. Mislim da treba razumjeti i poslodavce koji još uvijek imaju nepovjerenja pri zapošljavanju Srba jer su mnoge firme početkom devedesetih imale problema i poslužile su kao baza za stvaranje ćelija petoj koloni u borbi protiv Hrvatske. Izgleda da treba još vremena proći kako bi se stvari vratile u normalu. Ovakva pisma nisu dobar način za to i mislim da mu je svrha priprema birača za naredne izbore, odnosno animiranje srpskog biračkog tijela ka novoj političkoj opciji.
__________________ Morao sam promijeniti potpis. | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 26-02-07 Godina: 57
Poruka: 1,092
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Položaj Srba u Hrvatskoj Mislim da si u pravu, ali o svemu triba prvenstveno razmišljati bez ''zadnjih misli'', Srbi su naša stvarnost kao i sve ostale manjine, a i budučnost, iz tih razloga mislim da ne triba zaboravit što je učinjeno za vime rata, ali život iđe dalje. Pa se onda čudim nekima koji sad na primjer ne govore o koaliciji koja održava HDZ na vlasti (SSDS) ( jer im to odgovara) već samo napišu klali, ubijali, palili i slično. Iz kojih se razloga ne bune protiv koalicije u kojoj su oni, koji su klali, palili i ubijali u našoj vladi. To je standardna špranca za ne vidit šta se događa na nivou vlade, a služi za obmanjivat narod.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! |
| | |
| | #8 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Položaj Srba u Hrvatskoj jadni , zar su opet ugrozeni ![]() Svim HR gradjanima su sva prava zajamcena ustavom RH Srbi u Hrvatskoj imaju sva prava kao i Hrvati.Loše prolaze abolirani četnici povratnici,kojima je RH oprostila navodnu zavedenost,a ljudi kojima su radili zlo nisu i nikada neće.Hrvatska je Srbima omogućila povratak,vratila imovinu,sagradila porušeno,posla nemaju niti Hrvati. Neka prekinu više sa lažnom ugroženošću,pogotovo vi koji niste u Hrvatskoj..Inache doktor Uzelac potpredsjednik i frend od premijera,ima 9x veću plaću od radnika Hrvata koji mu svojim radom daje plaću i još se buni.Fuj.Jedan Hrvatski HSP ima jednog saborskog zastupnika,Srbi imaju tri.Onda još vele da žive u Ustaškoj državi.Tko je tu ugrožen?Sram ih bilo.Udaraju ruku koja ih hrani.Nemaju pojma što je ugroženost,a budu li nastavili provocirati mogli bi je stvarno osjetiti
__________________ Disleksičar upada u banku, i vikne : zrak u ruke!! Pljačka vam materina, ovo je pi*ka!!! |
| | |
![]() |
| Tagovi: hrvatska, nacionalne manjine, prava, srbi |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:07.