| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Ustaše i četnici... u Politika forumu; Citat: Pravi autor: IQUIQUE Ako nemaš ništa pametno za reći, onda šuti. Neznam zasto ova tema uopce postoji ako ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #112 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Ustaše i četnici... Svi mi grešimo na ovaj ili onaj način. Važno je da shvatimo da smo pogrešili. Bora je rekao : zbog ideala ginu ljudi. Ja se nadam da zbog svojih ideala u ljubav prema suprotnom spolu neću da poginem. Ako nas u životu vodi ljubav a ne rat mislim da nebi trebali pogrešiti. Svi smo izgrađeni od iste materije, cela vasiona je od istih atoma. Oprostio sam svima koji su me povredili a nadam se da su i meni ako sam nekog uvredio. Želeo bih da nema granica. ![]()
__________________ "Ako govoriš oprezno, jezik je tvoja vrlina, a ako govoriš kako ti padne na pamet, jezik je tvoja nesreća." "Bolje svašta jesti nego svašta govoriti." |
| |
| | #113 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 05-03-08
Poruka: 13
![]() | Re: Ustaše i četnici... Citat:
Hrvati to nisu mogli dopustit i 1929 godine u italiji osnovan je ustaski pokret jer u toj jugoslaviji tada nije bilo moguce . organizirane su razne akcije kako bi potakli hrvatski narod na ustanak . kako im to nije uspijevalo uz pomoc VMR-o izveli su antentat na srpskog kralja aleksandra kojeg nije ubio hrvat vec makedonac sta su poslje pripisali ustasama. u toj borbi ustaski pokret tada su podrzavali tadasnji komunisti koji su trazili od naroda da podrzi ustaski pokret jer su i sami bili protiv prve jugoslavije koja je bila kraljevina. kasnije ce ti isti komunisti sa ustasama postati zakleti neprijatelji . dakle ustaski pokret je nastao prije fasizma i nacizma nastao je za vrijeme kraljevine jugoslavije te u svojim temeljima osnivanja nema fasisticku osnovu. da skratim , razlika između ustasa i cetnika je ta da su po zavrsetku drugog svjetskog rata ustase u pravilu poubijane ili pogubljene a cetnici su promijenili uniforme te pristupili partizanima , dakle danas imamo zivih cetnika koji od hrvatske drzave primaju partizanske mirovine . | |
| |
| | #115 (permalink) | |
![]() | Re: Ustaše i četnici... Citat:
vidis ja kad pisem ili pricam naprimjer o pokojnom frani tuđmanu osim njegovih gresaka koje je puno imao iznosim i njegove pozitivne osobine ili prave poteze. meni nije ni na kraj pameti pravdat neciji zlocin pa tako ni zlocin ustasa ni partizana, ali ti kad pises o ustasama koji su nesumnjivo pocinili strasne zlocine , ti pises o periodu za vrijeme drugog svjetskog rata i ja se 100% slazem . kad malo bolje razmislis morao je postojat razlog zasto su ustase nastale , ustase u svojim zacecima zasigurno nisu imale zlocinacke elemente koje ti istices vec iskljucivo i samo iskljucivo su nastale kao odgovor velikosrpskoj tiraniji za vrijeme kraljevine jugoslavije u cemu su imali podrsku tadasnjih komunista jer su i sami komunisti bili protiv te kraljevine. ja bi volio pisat o tome periodu jer taj period je nepoznanica a o periodu drugog svjetskog rata sve je receno iako ne uvijek istinito. nebi se mogao slozit sa tobom da se uvazeni povijesnicari ne slazu da je tito bio zlocinac odmah poslje hitlera i staljina jer naprosto to nije istina . možda tito za vrijeme rata i nije bio toliki zlocinac kao hitler i staljin ali zasigurno njegovi zlocini za koje danas sa sigurnoscu znamo da su pocinjeni svrstavaju ga rame uz rame sa njima. isto tako kazes da nije u redu izjednacavat ustase i partizane , pa pobogu partizani su otvorili goli otok , napunili jame po hrvatskoj , blaiburg , krizni putovi i sta je najbolnije od svega po zavrsetku drugog svjetskog rata nisu zatvorili jasenovac vec su se izvijesno vrijeme nastavili njime sluziti u iste svrhe za koje je sluzio ustasama. za to partizansko vrijeme koncetracijskog logora jasenovac sigurno je bilo ubijenih ljudi koji se danas pripisuju ustasama. partizani nisu antifasisti vec komunisti jer komunisti su stvorili partizane koji su spletom okolnosti stali na stranu antifasista a antifasizam im je pokrice za sve strasne zlocine koje su pocinili. sjeti se da je tito imao velikih problema da saveznicima dokaze na koju se stranu opredijelio. na kraju krajeva u ime komunizma u svijetu je ubijeno vise ljudi nego u svim totalitarnim rezimima zajedno u cemu veliku zaslugu imaju i titovi komunisti koji su stvorili partizane. tema o ustasama od 1941 je vise ofucana tema i o njoj je sve receno kako sam prije rekao iako ne uvijek istinito te zasigurno o toj temi mi mozemo samo klapat . malo njih zna kada i zasto su nastale ustase , tadasnje njihovo progamsko nacelo koje sigurno nije imalo fasisticke i zlocinacke osnove pa bi volio ako bi o toj temi mogli razmijenjivat misljenja. hvala na strpljenju. | |
| |
| | #116 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ustaše i četnici... differen nick, same shit U prevodu - baljezgaš. A ja baljezgarije ne komentiram.
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| |
| | #118 (permalink) |
![]() | Re: Ustaše i četnici... Kao prvo - od ovoliko optimizma mi se povraća. Sve žene su pokvarene i zle. I oba puta se zajeba. Znam samo da je u ženskoj prirodi da bude zla, pokvarena, da laže, da planira i provodi podlosti i pokvarenosti... Zašto? Pa zato što je žena. Vrhunski dokaz koliko su žene zlobne i pokvarene. Kaže se "puca ti kurac"... Ukratko - koji je on kurac u Milanu pa da govori o pojačanjima? Naime, žena ne posjeduje pozitivnih osobina Evo ja baš čitam tvoju priču, i ganut sam... ganut sam, ne do suza (to je malo reć) nego do jaja... Uz dodatak - momak traži ono što su mu pokvareni lažljivi lopovi obećali Mrš!!! ovo su samo neke tvoje recenice u postovima od 18.03. do 27.03 dalje zbilja nebi imalo smisla citat tvoje postove i za takve stvari imas na forumu 4816 bodova. ove recenice dovoljno govore o pristojnosti , kulturi pa cak i odgoju i cudi me da si jos tu jer sa takvim pisanjem ne spadas među kulturne ljude. |
| |
| | #120 (permalink) | |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ustaše i četnici... Citat:
Kao drugo - ima li apsurdnije situacije nego kad mi ustašofil govori o kulturi? Kao treće - šta mene zaboli neka stvar misliš li ti jesam li ja kulturan ili nisam? Kao četvrto - different nick, same shit BTW - pravila foruma zabranjuju registriranje pod drugim nickom nakon banna ![]()
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane | |
| |
![]() |
| Tagovi: cetnici, povijest, ustase |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:53.