| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Ustaše i četnici... u Politika forumu; Citat: Pravi autor: damfisk Kao prvo - kakve to ima veze sa temom? Kao drugo - ima li apsurdnije situacije nego kad ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #121 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 05-03-08
Poruka: 13
![]() | Re: Ustaše i četnici... Citat:
ja o tvojoj kulturi ne govorim vec tvoji postovi dovoljno govore o tebi ja nisam ustasofil vec covjek koji bolje od tebe zna povijest i kojeg istina ne boli kao tebe. takvoj nekulturi nije mjesto na ovom forumu. ja zasigurno nisam registriran pod drugim nikom , jedino ako je netko iz firme di ja radim tu registriran. ovo je zadnje jer moje obrazovanje i moja kultura mi ne dozvoljava da dalje komuniciram sa osobom poput tebe. | |
| |
| | #122 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ustaše i četnici... Brzo, riječnik u ruke, pogledat riječ "ustašofil" A tvoje poznavanje povijesti očito je iz tvojih baljezg... ovaj, napisa. Argumentacija ti se uglavnom svodi na trkeljanje tipa "ovo je nekulturno"... "ovo je nepristojno"... "ovo nije u redu"... I onda, je li, mene "istina boli". Ma boli mene ona stvar za tvoje ustašoidne budalaštine. Daj, pročitaj nešto... po mogućnosti, nešto što nije napisao neki preživjeli pripadnik Crne Legije, nego meritoran znanstvenik. Znaš valjda čitat? ![]()
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| |
| | #124 (permalink) |
| Starter | Re: Ustaše i četnici... Huh... Zanimljiva tema. Ali trebalo je da se blize odredi, na koje se misli cetnike i ustase, da li na one iz WW2 ili ove iz, "domovinskog" rata. Aj da se ne lazemo, svi znamo za 800 000 u Jasenovcu, neki mozda ne, ali ja znam za "srbosjek", Petra Brzicu... Znam i da su Cetnici u Srbiji imali obicaj da banu u neko "partizanko selo" i pobiju sav lokalni zivalj. Sve u svemo, svi su kolektivno zavrsili u Blajburgu, oni najtvrdokorniji, koji se nisu priklonili partizanima. A sto se tice ovog rata '90-ih, o tome cemo sa objektivnoscu moci da govorimo tek za nekih 50-60 godina. Pouzdano je da smo mi rat izgubili, doziveli etnicko ciscenje, primili 500 000 izbeglica, bez razloga granatirali Dubrovnik...
__________________ Wish everything is allright Please lord have mercy never let dem from your sight We all did some wrong From bad we go to worse please give I strenght while moving on!!! Zadnji Uredio spaleEagle : 14-04-08 u 23:52. |
| |
| | #125 (permalink) | |
| Moderator Foruma | Re: Ustaše i četnici... Citat:
Između ostalog i da ste provodili etničko čišćenje širokih razmjera i poslali u izbjeglištvo milione ljudi sa prostora bivše države. I vidim da se u temi o ustašama i četnicima poistovjećuješ sa četnicima (kažeš - mi smo ovo ili ono), a nije to dobro. Nisu svi Srbi četnici, ni Hrvati ustaše. Takvu retoriku trebamo izbjegavati.
__________________ Morao sam promijeniti potpis. | |
| |
| | #126 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 26-02-07 Godina: 57
Poruka: 1,092
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ustaše i četnici... Na otoku Žirju ima jama di su četnici vodili Hrvate , klali i bacali u nju samo o tom nitko ne govori. I u jasenovcu je manje od 800.000 ljudi pobijeno. Nisu svi četnici zajedno sa ustašama u Blajburg, malo ih je prošlo taj križni put, mahom su prišli u partizane i partija ih je primila. Jer kom. partija u srbiji brojila je vrlo mali broj ljudi, a 44 i 45 postala je najbrojnija i iz tih razloga se sve ovo događalo u bivšoj Yu jer su je Srbi tili samo za sebe.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! Zadnji Uredio tonini : 15-04-08 u 07:41. |
| |
| | #127 (permalink) | |
| Starter | Re: Ustaše i četnici... Citat:
Ovo prvo mi nikako nije jasno! Kakvo smo mi to "etničko čišćenje širokih razmjera" sprovodili? I koje smo to "milione ljudi sa prostora bivše države" poslali u izbeglisvto i gde? Nisi me razumeo. Pod recju ''mi" sam podrazumevao rec "Srbi", a pod recju vi, rec "Hrvati". Sem toga, moramo prvo odrediti obim i sadrzaj pojmova "Ustasa" i "Cetnik", jer rasprava sa neodredjenim pojmovima nema svrhe! To kaze logika! ![]()
__________________ Wish everything is allright Please lord have mercy never let dem from your sight We all did some wrong From bad we go to worse please give I strenght while moving on!!! | |
| |
| | #129 (permalink) | |
| Moderator Foruma | Re: Ustaše i četnici... Citat:
I onda bi mi koji ovdje svakodnevno boravimo trebali svakome ponaosob objašnjavati elementarne činjenice. Moja vam je prva preporuka da malo pročitate teme koje vas zanimaju na forumu. Steći ćete osjećaj kako diše forum, kako dišu forumaši, a i doći ćete do novih saznanja. Sad bih ja tebe trebao pitati jesi li kad čuo za Goražde, za Srebrenicu, za Vukovar, za Posavinu ...... Neću jer znam da si čuo samo si malo zaboravio.
__________________ Morao sam promijeniti potpis. | |
| |
| | #130 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 26-02-07 Godina: 57
Poruka: 1,092
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ustaše i četnici... anthlon, ovdje si potpuno u pravu, mislim da ti novi koji dolazue na CP, koji je normalno slobodan za svakoga, sa određenom namjerom to rade, posebno oni koji imaju 18 g., a tvrdim da svi oni i dalje misle ''di je srpski grob tu je i Srbija'', i da su svi Hrvati Ustaše. Tako je bilo kroz cilo vrime bivše Yu tako je i sada, tako će biti i u buduće, i nikad neće prestat govoriti laži o Jasenovcu, o broju pobijenih, što je činjenica da su nabijali brojke itd itd. Srbi su prvu pa i drugu Yu pretvorili u tamnicu svih naroda bivše Yu. Mi ovdje na CP možemo i hoćemo raspravljati o našim problemima i dosta smo realni, u dijelu CP-a politika, i ne tribamo dozvoliti nikakve provokacije sa strane a niti ''padati'' na iste.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! |
| |
![]() |
| Tagovi: cetnici, povijest, ustase |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:10.