Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Ex-Yugoslavia
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Ustaše i četnici... u Politika forumu; Citat: Pravi autor: damfisk Kao prvo - kakve to ima veze sa temom? Kao drugo - ima li apsurdnije situacije nego kad ...

Zatvorena Tema

Opcije Teme
Star 28-03-08, 19:54   #121 (permalink)
Starter

Datum registracije: 05-03-08
Poruka: 13
radojko1 se izdvaja iz mase
Re: Ustaše i četnici...

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Kao prvo - kakve to ima veze sa temom?

Kao drugo - ima li apsurdnije situacije nego kad mi ustašofil govori o kulturi?

Kao treće - šta mene zaboli neka stvar misliš li ti jesam li ja kulturan ili nisam?

Kao četvrto - different nick, same shit

BTW - pravila foruma zabranjuju registriranje pod drugim nickom nakon banna

ja o tvojoj kulturi ne govorim vec tvoji postovi dovoljno govore o tebi
ja nisam ustasofil vec covjek koji bolje od tebe zna povijest i kojeg istina ne boli kao tebe.
takvoj nekulturi nije mjesto na ovom forumu.
ja zasigurno nisam registriran pod drugim nikom , jedino ako je netko iz firme di ja radim tu registriran.

ovo je zadnje jer moje obrazovanje i moja kultura mi ne dozvoljava da dalje komuniciram sa osobom poput tebe.
radojko1 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Star 28-03-08, 20:01   #122 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Brzo, riječnik u ruke, pogledat riječ "ustašofil"

A tvoje poznavanje povijesti očito je iz tvojih baljezg... ovaj, napisa.

Argumentacija ti se uglavnom svodi na trkeljanje tipa "ovo je nekulturno"... "ovo je nepristojno"... "ovo nije u redu"...

I onda, je li, mene "istina boli". Ma boli mene ona stvar za tvoje ustašoidne budalaštine.

Daj, pročitaj nešto... po mogućnosti, nešto što nije napisao neki preživjeli pripadnik Crne Legije, nego meritoran znanstvenik.

Znaš valjda čitat?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Star 03-04-08, 10:46   #123 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 04-04-07
Godina: 29
Poruka: 982
jUST_uSER se izdvaja iz masejUST_uSER se izdvaja iz masejUST_uSER se izdvaja iz masejUST_uSER se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Daj, pročitaj nešto... po mogućnosti, nešto što nije napisao neki preživjeli pripadnik Crne Legije, nego meritoran znanstvenik.
...koji? Ovi koje si ti kao mali čitao.... Kosta Stepanović, Branko Ćopić.....???
Star 14-04-08, 23:47   #124 (permalink)
Starter

Datum registracije: 14-04-08
Godina: 19
Poruka: 47
spaleEagle se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku spaleEagle

Huh... Zanimljiva tema. Ali trebalo je da se blize odredi, na koje se misli cetnike i ustase, da li na one iz WW2 ili ove iz, "domovinskog" rata. Aj da se ne lazemo, svi znamo za 800 000 u Jasenovcu, neki mozda ne, ali ja znam za "srbosjek", Petra Brzicu... Znam i da su Cetnici u Srbiji imali obicaj da banu u neko "partizanko selo" i pobiju sav lokalni zivalj. Sve u svemo, svi su kolektivno zavrsili u Blajburgu, oni najtvrdokorniji, koji se nisu priklonili partizanima.

A sto se tice ovog rata '90-ih, o tome cemo sa objektivnoscu moci da govorimo tek za nekih 50-60 godina. Pouzdano je da smo mi rat izgubili, doziveli etnicko ciscenje, primili 500 000 izbeglica, bez razloga granatirali Dubrovnik...
From bad we go to worse please give I strenght while moving on!!!

Zadnji Uredio spaleEagle : 14-04-08 u 23:52.
spaleEagle je offline  
Star 15-04-08, 07:18   #125 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 5,147
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Citat:
Pravi autor: spaleEagle Pogledaj Poruke
A sto se tice ovog rata '90-ih, o tome cemo sa objektivnoscu moci da govorimo tek za nekih 50-60 godina. Pouzdano je da smo mi rat izgubili, doziveli etnicko ciscenje, primili 500 000 izbeglica, bez razloga granatirali Dubrovnik...
Pouzdano je i puno više od ovoga što si napisao.

Između ostalog i da ste provodili etničko čišćenje širokih razmjera i poslali u izbjeglištvo milione ljudi sa prostora bivše države.

I vidim da se u temi o ustašama i četnicima poistovjećuješ sa četnicima (kažeš - mi smo ovo ili ono), a nije to dobro.
Nisu svi Srbi četnici, ni Hrvati ustaše. Takvu retoriku trebamo izbjegavati.
Star 15-04-08, 07:34   #126 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 26-02-07
Godina: 57
Poruka: 1,092
tonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznat

Na otoku Žirju ima jama di su četnici vodili Hrvate , klali i bacali u nju samo o tom nitko ne govori. I u jasenovcu je manje od 800.000 ljudi pobijeno. Nisu svi četnici zajedno sa ustašama u Blajburg, malo ih je prošlo taj križni put, mahom su prišli u partizane i partija ih je primila. Jer kom. partija u srbiji brojila je vrlo mali broj ljudi, a 44 i 45 postala je najbrojnija i iz tih razloga se sve ovo događalo u bivšoj Yu jer su je Srbi tili samo za sebe.

Zadnji Uredio tonini : 15-04-08 u 07:41.
tonini je offline  
Star 15-04-08, 13:34   #127 (permalink)
Starter

Datum registracije: 14-04-08
Godina: 19
Poruka: 47
spaleEagle se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku spaleEagle

Citat:
Pravi autor: anthlon Pogledaj Poruke
Između ostalog i da ste provodili etničko čišćenje širokih razmjera i poslali u izbjeglištvo milione ljudi sa prostora bivše države.

I vidim da se u temi o ustašama i četnicima poistovjećuješ sa četnicima.

Ovo prvo mi nikako nije jasno! Kakvo smo mi to "etničko čišćenje širokih razmjera" sprovodili? I koje smo to "milione ljudi sa prostora bivše države" poslali u izbeglisvto i gde?

Nisi me razumeo. Pod recju ''mi" sam podrazumevao rec "Srbi", a pod recju vi, rec "Hrvati". Sem toga, moramo prvo odrediti obim i sadrzaj pojmova "Ustasa" i "Cetnik", jer rasprava sa neodredjenim pojmovima nema svrhe! To kaze logika!
From bad we go to worse please give I strenght while moving on!!!
spaleEagle je offline  
Star 15-04-08, 15:30   #128 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 04-04-07
Godina: 29
Poruka: 982
jUST_uSER se izdvaja iz masejUST_uSER se izdvaja iz masejUST_uSER se izdvaja iz masejUST_uSER se izdvaja iz mase

Citat:
Ovo prvo mi nikako nije jasno! Kakvo smo mi to "etničko čišćenje širokih razmjera" sprovodili? I koje smo to "milione ljudi sa prostora bivše države" poslali u izbeglisvto i gde?
...momak... mlad si... a da probaš u rubriku teens?
Star 15-04-08, 21:59   #129 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 5,147
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Citat:

Nisi me razumeo. Pod recju ''mi" sam podrazumevao rec "Srbi", a pod recju vi, rec "Hrvati". Sem toga, moramo prvo odrediti obim i sadrzaj pojmova "Ustasa" i "Cetnik", jer rasprava sa neodredjenim pojmovima nema svrhe! To kaze logika!
Ti si već ne znam koji CP forumaš iz Srbije koji se registrira i odmah se zaleti u politiku učiti nas povijesti, otkrivajući nam nove istine koristeći između ostalog retoriku "ko nas bre zavadi" ili "svi su krivi, svi su isti".

I onda bi mi koji ovdje svakodnevno boravimo trebali svakome ponaosob objašnjavati elementarne činjenice.

Moja vam je prva preporuka da malo pročitate teme koje vas zanimaju na forumu. Steći ćete osjećaj kako diše forum, kako dišu forumaši, a i doći ćete do novih saznanja.

Sad bih ja tebe trebao pitati jesi li kad čuo za Goražde, za Srebrenicu, za Vukovar, za Posavinu ......

Neću jer znam da si čuo samo si malo zaboravio.
Star 16-04-08, 08:25   #130 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 26-02-07
Godina: 57
Poruka: 1,092
tonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznat

anthlon, ovdje si potpuno u pravu, mislim da ti novi koji dolazue na CP, koji je normalno slobodan za svakoga, sa određenom namjerom to rade, posebno oni koji imaju 18 g., a tvrdim da svi oni i dalje misle ''di je srpski grob tu je i Srbija'', i da su svi Hrvati Ustaše. Tako je bilo kroz cilo vrime bivše Yu tako je i sada, tako će biti i u buduće, i nikad neće prestat govoriti laži o Jasenovcu, o broju pobijenih, što je činjenica da su nabijali brojke itd itd.
Srbi su prvu pa i drugu Yu pretvorili u tamnicu svih naroda bivše Yu.
Mi ovdje na CP možemo i hoćemo raspravljati o našim problemima i dosta smo realni, u dijelu CP-a politika, i ne tribamo dozvoliti nikakve provokacije sa strane a niti ''padati'' na iste.
Zatvorena Tema
Tagovi: cetnici, povijest, ustase

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 02:10.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114