| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Ustaše i četnici... u Politika forumu; Citat: Pravi autor: tonini i ne tribamo dozvoliti nikakve provokacije sa strane a niti ''padati'' na iste. Neznam, prije bih ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #134 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-08-07 Godina: 25
Poruka: 99
![]() | Re: Ustaše i četnici... Mislim da dečkec ne provocira, nego jednostavno nezna za drugo...Nikad mu nitko nije rekao....samo belosvetski lažovi koji hoće da ukaljaju sveti srpski narod...
__________________ "Normal" is what everyone else is, and you are not. |
| |
| | #135 (permalink) |
| Starter | Re: Ustaše i četnici... Bla... Bole me brige... Oduvek cemo, sto se ovoga tice imati oporecne stavove, a i razlicito ce nas uciti istoricari... Tako da me smara da vise ispravljam krive Drine. Sto se mene tice, znam i za Vukovar, i za sve gore navedene gradove, ali znam i za mnoge druge po kojima je prolivana srpska krv, a o tome se cuti. Daleko bilo da smatram da su svi Hrvati Ustase, da to smatram nikad se ne bih ni logovao na ovaj forum, samo to da naglasim!
__________________ Wish everything is allright Please lord have mercy never let dem from your sight We all did some wrong From bad we go to worse please give I strenght while moving on!!! |
| |
| | #136 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 26-02-07 Godina: 57
Poruka: 1,092
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ustaše i četnici... Povjest se ne razlikuje ali triba je učiti ispravno, onakvu kakva je bila, Ilija Garašanin, Pašić, SANU svi su zagovarali Veliku Srbiju, di je srpski grob tu je Srbija. Hrvati, biskup Juraj Strossmajer, Frano Supilo, Ante Trumbić, Franjo Rački, zagovornici Jugoslavije, sa ''braćom Srbima''. U tome se razlikujemo, Hrvati i Srbi. Srpska vojska je nakon potpisa o ujedinjenju u Kraljevinu Jugoslaviju naprosto okupirala Hrvatsku, a to Hrvati nisu tražili, već ravnopravnost u novostvorenoj državi koje nije bilo. I od tad se vuču problemi koji su tek sad rješeni, što znači da vas slabo uče.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! |
| |
| | #137 (permalink) |
| Starter | Re: Ustaše i četnici... Sto se tice tih grobova, ovo svakako ne znas. Prilikom velike seobe pod Arsenijem Carnojevicem Srbi su iskopali mosti svojih najblizih predaka i poneli ih sa sobom u Habzbursku monarhiju! Pa ti vidi sta svaki grob srpskom pretku znaci... Razlikuje se istorija, sa vase i nase tacke gledista... Necu da rasparavljam, uostalom. To je ko pricati gluvo-nemom. Boli me 'rac...
__________________ Wish everything is allright Please lord have mercy never let dem from your sight We all did some wrong From bad we go to worse please give I strenght while moving on!!! |
| |
| | #138 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Ustaše i četnici... I ne kužim te, sad zato jer su im tamo kosti oni kažu da je to njihova zemlja, ma daj koje su to gluposti. I da jako puno znače te kosti, one su u RH, država kao takva (mislim na Srbiju) može zatražiti te kosti nazad, ali nema kaj tražiti zemlju koja joj ne pripada. |
| |
| | #140 (permalink) | |
| Starter | Re: Ustaše i četnici... Citat:
Nisi shvatio... To za kosti je receno figurativno. Svakako delovi sadasnje Madjarske po kojoj su kosti Srba ne pripadaju Srbiji. Sribiji je trebalo da pripadne njeno, tj Vojna Krajina, u kojoj su ziveli Srbi, a ne deo Hrvatske u kojem su ziveli Hrvati, koja joj ne pripada, kao sto sam kazes!
__________________ Wish everything is allright Please lord have mercy never let dem from your sight We all did some wrong From bad we go to worse please give I strenght while moving on!!! | |
| |
![]() |
| Tagovi: cetnici, povijest, ustase |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:05.