Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Ex-Yugoslavia
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Ustaše i četnici... u Politika forumu; Citat: Pravi autor: saban sajnovic ma nije to bilo za rome, rome su ubijali na licu mesta. Nisu ih hteli ...

Zatvorena Tema

Opcije Teme
Star 09-07-08, 14:06   #221 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-07-08
Godina: 24
Poruka: 518
Juka11 se izdvaja iz mase
Re: Ustaše i četnici...

Citat:
Pravi autor: saban sajnovic Pogledaj Poruke
ma nije to bilo za rome, rome su ubijali na licu mesta. Nisu ih hteli ni da voze. Odma po kratkom postupku. Odnosili se prema nama na strašan način, kao da nismo ljudi. Inače reč Rom znači čovek. Kojeg apsurda
odkud onda toliko tih roma ako su ih tako ubijali kao što ti kažeš
Juka11 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Star 09-07-08, 14:14   #222 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika saban sajnovic

Datum registracije: 14-12-07
Godina: 52
Poruka: 4,363
saban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavansaban sajnovic je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku saban sajnovic

pa za vreme ndh nije na ovim podrucjima ziveo niti jedan rom. To sam cuo od jednog tipa studiro historiju. Nemoj da me drziš za reč to je on meni rekao pa mu verujem na reč. Verovatno u strahu otišli, posle su se vratili na svoja ognjišta.

"Bolje svašta jesti nego svašta govoriti."
saban sajnovic je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Star 09-07-08, 15:35   #223 (permalink)
Starter

Datum registracije: 14-04-08
Godina: 19
Poruka: 47
spaleEagle se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku spaleEagle

Ok. I jedni i drugi su hteli slobodu svog naroda. Ali od koga? Mi se nismo osecali zarobljenima od strane Hrvata. Bili smo, doduse, genocidisani od gistro hrvatske vojske, Ustasa, i to su potvrdili svi, Simon Vizental, cak su se i vlada i predsednik Mesic ogradili od Ustasa, i ideu da polazu venac zrtvama Jasenovca (bez obzira sto je sam Mesic ustasa, al de). Cetnici, ako su i pocinili zlocine, pocinili su nad za njih politicki nepodobnim delom srpskog stanovnistva, a isto su radili i partizani, u cetnickim selima. Ali ni jedni ni drugi nisu imali logore za Hrvate, niti su narucivali srbosjeke, tj. hrvosjeke da bi lakse klali Hrvate, ne. Cetnici su na kraju u paketu sa ustasama zavrsili u Blajburgu, i za njihovu egzekuciju je odgovoran sam iskljucivo gospodin Broz, koji je Hrvat po nacionalnosti. Tako da bi vise bio red da prestanete da se tripujete oko toga, i da izjednacavate jedne se drugima, oni se nikada ne mogu izjednaciti. Sto pre prihvatite istinu, bice vam svima lakse. P.

S:Ovim postom ne zelim ikoga da uvredim, niti sam netrpeljiv prema bilo kojoj naciji. Mrzim samo one koji mene mrze (dakle Ustase). Sa Hrvatima koji nisu Ustase imam totalno normalan odnos. Pozdrav svima. Dodjite na Bir fest u Beograd u avgustu.
From bad we go to worse please give I strenght while moving on!!!
spaleEagle je offline  
Star 09-07-08, 15:52   #224 (permalink)
No End In Sight

Datum registracije: 06-01-07
Poruka: 9,389
DinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobarDinoB je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

Citat:
Pravi autor: spaleEagle Pogledaj Poruke
Ok. I jedni i drugi su hteli slobodu svog naroda. Ali od koga? Mi se nismo osecali zarobljenima od strane Hrvata. Bili smo, doduse, genocidisani od gistro hrvatske vojske, Ustasa, i to su potvrdili svi, Simon Vizental, cak su se i vlada i predsednik Mesic ogradili od Ustasa, i ideu da polazu venac zrtvama Jasenovca (bez obzira sto je sam Mesic ustasa, al de). Cetnici, ako su i pocinili zlocine, pocinili su nad za njih politicki nepodobnim delom srpskog stanovnistva, a isto su radili i partizani, u cetnickim selima. Ali ni jedni ni drugi nisu imali logore za Hrvate, niti su narucivali srbosjeke, tj. hrvosjeke da bi lakse klali Hrvate, ne. Cetnici su na kraju u paketu sa ustasama zavrsili u Blajburgu, i za njihovu egzekuciju je odgovoran sam iskljucivo gospodin Broz, koji je Hrvat po nacionalnosti. Tako da bi vise bio red da prestanete da se tripujete oko toga, i da izjednacavate jedne se drugima, oni se nikada ne mogu izjednaciti. Sto pre prihvatite istinu, bice vam svima lakse. P.

S:Ovim postom ne zelim ikoga da uvredim, niti sam netrpeljiv prema bilo kojoj naciji. Mrzim samo one koji mene mrze (dakle Ustase). Sa Hrvatima koji nisu Ustase imam totalno normalan odnos. Pozdrav svima. Dodjite na Bir fest u Beograd u avgustu.
care moj pogresno svatas neke stvari...bio si veoma mali kako vidim dok su cetnici po bosni klali sve redom...prema tome nema ni jedan jedini argument koji bi isao u njihovu koristi...

sto se mene tice, a i vecine iz ex-yuge, kad bi sve cetnike pobili ne bi se bunio...jer nista drugo nisu ni zasluzili..

sto se srba kao naroda tice u redu su , znam ih dosta..dolazim u srbiju na koncerte,festivale i sl...i uvijek mi je dobro..

ali svako ko ima dozu "cetnika" u sebi je nula za mene...gadi mi se, prezirem ga...

a srbi kao srbi, koji su normlani su super i dosta stvari slicnih imamo, pogotovo starije generacije koje su u neko vrijeme zivile u jednoj drzavi...
Star 09-07-08, 16:00   #225 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 27-06-08
Godina: 25
Poruka: 1,607
edhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: Juka11 Pogledaj Poruke
moje je mišljenje da su Ustaše uspijele u svom naumu danas bi nam svima bilo puno lijepše svi bi bolje živjeli
Cuj, to je tvoje misljenje ,,, ja postujem svacije misljenje na ovom forumu ...

Ali bas me onda zanima gdje bi bila masa stanovnika danasnje Hrvatske, ciji bi bio npr. Zadar, koliki bi to prosperitet donijelo Hrvatskoj kao takvoj, koliko bi dugo opstala takva drzava stvorena na zlocinu, kakva bi bila trgovinska i medjunarodna suradnja sa razvijenim zemljama demokracije i vladavine prava, kakvu bi sliku imao svijet o takvoj Hrvatskoj koja velica samo jednu naciju i jedan narod, a drugi nisu dobro dosli, kako bi ostale zemlje gledale na takvu drzavu, do cega bi takav rezim na koncu doveo Hrvatsku ...

Moje misljenje je pak da su ustase uspjele u svom naumu, danas ne bi ni bilo Hrvatske ...

Nije u redu sto sam ja u osnovnoj skoli tisucudevetstodevedeset i neke godine ucio da su ustase bile oslobodilacki pokret za nezavisnu Hrvatsku i prikazali ih kao svece ,,, ali to je zato sto je 90-tih godina netko interpretirao povijest na svoj nacin kako je stimalo u to vrijeme kad je vodjena nevjerodostojna i nekonzistentna politika tadasnjeg hrvatskog celnistva ...

U danasnje vrijeme kada su politicke i gospodarske okolnosti drukcije, kada je rat ostao iza nas, treba otvoreno, jasno i glasno reci ustase i cetnici su bili zlocinci i treba se okrenuti buducnosti, a ne vracati se na najmracnije razdoblje hrvatske povijesti u vrijeme ustasa i NDH ...
Star 09-07-08, 16:28   #226 (permalink)
Kiss my ass

Datum registracije: 14-08-06
Poruka: 5,840
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Eagle, imaš previše gluposti u jednom postu.

Citat:
Ok. I jedni i drugi su hteli slobodu svog naroda. Ali od koga? Mi se nismo osecali zarobljenima od strane Hrvata.
Jadni Srbi, zarobljeni od strane Hrvata. Evo plačem

Citat:
Bili smo, doduse, genocidisani od gistro hrvatske vojske, Ustasa, i to su potvrdili svi, Simon Vizental, cak su se i vlada i predsednik Mesic ogradili od Ustasa, i ideu da polazu venac zrtvama Jasenovca (bez obzira sto je sam Mesic ustasa, al de).
Zar izraz genocid nije nastao nakon ovog sad rata??

Jao, i onda su još Srbi bili ti nad kojima se on vršio? Oooo pobrkao si lončiće malo žešće.

I čudno je to kako Nijemac dokazuje da su Srbi zarobljeni, ubijani i "genocidisani". Baš Nijemac. Ironija.

Mesić ustaša? Odkad to?

Citat:
Cetnici, ako su i pocinili zlocine, pocinili su nad za njih politicki nepodobnim delom srpskog stanovnistva, a isto su radili i partizani, u cetnickim selima.
.
E sad mi nije jasno. Kako je mogao neki narod počiniti zločine koji je u biti bio zarobljen i "genocidisan"?!

I ova usporedba četnika i partizana kao vojske koja je radila slične stvari mi je u najmanju ruku čudna.

Tko je to "nepodoban"? Šta te čini "nepodobnim"?

Citat:
Ali ni jedni ni drugi nisu imali logore za Hrvate, niti su narucivali srbosjeke, tj. hrvosjeke da bi lakse klali Hrvate, ne.
Ne kužim. Tko nije imao logore? Tko je?

Citat:
Cetnici su na kraju u paketu sa ustasama zavrsili u Blajburgu,
Ma sad ništa ne kužim. Kako to da su četnici koji su u biti bili slična vojska partizanima završili s ustašama u Bleiburgu?

Citat:
i za njihovu egzekuciju je odgovoran sam iskljucivo gospodin Broz, koji je Hrvat po nacionalnosti.
Ne, ne... on se borio protiv nacionalizma i sad da Tita nacionaliziramo, to bi bilo isto kao da kažeš da je Hitler bio komunist. Tito je bio Jugosloven!!! Niti Hrvat, niti Srbin, niti Slovenac nego Jugosloven!

Citat:
Tako da bi vise bio red da prestanete da se tripujete oko toga, i da izjednacavate jedne se drugima, oni se nikada ne mogu izjednaciti. Sto pre prihvatite istinu, bice vam svima lakse. P.
Imaš pravo. Ne mogu. Ali zašto?! Zato što su ustaše bile organizirana vojska, a četnici nisu. Oni su bili kako bi moj frend rekao "pišice" (od pišo)

A ti bi trebao što prije uzeti knjigu iz povijesti u ruke i barem ju površno pročitati.

Citat:

S:Ovim postom ne zelim ikoga da uvredim, niti sam netrpeljiv prema bilo kojoj naciji. Mrzim samo one koji mene mrze (dakle Ustase).
Ustaše su poubijane u Bleiburgu. Tako da nemaš brige.

Citat:
Sa Hrvatima koji nisu Ustase imam totalno normalan odnos. Pozdrav svima. Dodjite na Bir fest u Beograd u avgustu.
Ajd dođemo.
Star 09-07-08, 16:30   #227 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 27-06-08
Poruka: 1,607
edhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznatedhembeg će uskoro biti poznat

Citat:

Cuj, nisu svi Srbi cetnici, ali su svi cetnici Srbi ...
Nisu svi Hrvati Ustase, ali su sve Ustase Hrvati ...

Ti ne mozes reci da je Mesic ustasa, jer to nije istina ...
Ja ti ne zamjerim jer ti zivis u takvim okolnostima da i ne mozes znati pravu istinu ...
Mesic nije ustasa ,,, to je propaganda pojedinih srpskih politicara koji vode Srbiju u krivom smjeru ...

Spominjes neki genocid nad Srbima od strane hrvatske vojske ,,, ti si jos mlad i dosta nezreo da shvatis neke stvari ,,, ti si bio mal za vrijeme rata, ja sam isto bio tek krenuo u osnovnu skolu ,,, i opet te ne krivim jer je u pitanju samo propaganda i krivo informiranje srpske javnosti od strane nekih politicara ...

Shvati, zlocin je zlocin ,,, ustase su zlocinci ,,, cetnici su zlocinci ... Ne znam kakvu sliku imas o cetnicima ,,, ali sjeti se BiH ,,, sta su sve cetnici tamo radili ,,, samo uzmi Srebrenicu ,,, najveci ratni zlocin na prostoru Europe nakon drugog svjetskog rata ...

Ti si dobar decko, nisi nikog uvrijedio ...
I bas mi je drago da nisi netrpeljiv prema bilo kojoj naciji ...
Ja osobno volim sve dobre ljude, bez obzira koje su vjere i nacije ...
Bas bi rado volio doci u kolovozu u Beograd ...
Star 09-07-08, 17:34   #228 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: tužni_micek Pogledaj Poruke
da znam....ne,šalim se,ustaše su jednaki kao i četnici,samo ih možda malo više volim jer su hrvati,ali to nema veze
To ti po onoj logici "poserem dva govna, ali više volim ono koje manje smrdi"?

Citat:
Pravi autor: Juka11 Pogledaj Poruke
moje je mišljenje da su Ustaše uspijele u svom naumu danas bi nam svima bilo puno lijepše svi bi bolje živjeli

Je li se ti baš ono trudiš pisat pizdarije, ili samo lupaš glavom po tipkovnici, pa šta ispadne?

Citat:
Ispran mozak je jedna divna stvar, je li tako?

Citat:
Ma ne vrijeđaš ti nikog - osim možda vlastiti zdrav razum.

A šta se tiče tvog poziva - ne hvala.

Zadnji Uredio damfisk : 09-07-08 u 17:36.
damfisk je offline  
Star 09-07-08, 19:03   #229 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 16-03-07
Poruka: 2,043
Vidolinho se izdvaja iz maseVidolinho se izdvaja iz maseVidolinho se izdvaja iz maseVidolinho se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Vidolinho

Citat:
Pravi autor: edhembeg Pogledaj Poruke
Cuj, nisu svi Srbi cetnici, ali su svi cetnici Srbi ...
Nisu svi Hrvati Ustase, ali su sve Ustase Hrvati ...
Nije istina. Ustaša je bilo i u tzv. Sandžak diviziji gdje je bilo i Bosanaca muslimanske vjeroispovjesti.

A ovaj spaleEagle... Smanji malo odlaske na skupove Šešeljevaca. Škodi ti.

Mesić je Ustaša? On je sve samo ne Ustaša!
Četnici na Bleiburgu? Možda oni koji se nisu dovoljno brzo presvukli u partizanske uniforme.
Simon Vizental? Daj molim te.... Židovska posla i preuveličavanja. Bilo kakve izvještaje iz tog centra treba prihvatiti sa puuuuno podozrenja.
Vidolinho je offline  
Star 09-07-08, 19:08   #230 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Hehehehehe... tek sad vidio da je Mesića nazvao ustašom...

Očito je tamo u Srbiji uvriježeno mišljenje da je ustaša svaki onaj Hrvat koji se javno ne deklarira kao "pokatoličeni Srbin"

Kao što rekoh - ispran mozak je jedna divna stvar...
Zatvorena Tema
Tagovi: cetnici, povijest, ustase

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 02:13.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114