| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Ustaše i četnici... u Politika forumu; Citat: Pravi autor: saban sajnovic ma nije to bilo za rome, rome su ubijali na licu mesta. Nisu ih hteli ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #221 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-07-08 Godina: 24
Poruka: 518
![]() | Re: Ustaše i četnici... Citat:
![]() | |
| |
| | #222 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Ustaše i četnici... pa za vreme ndh nije na ovim podrucjima ziveo niti jedan rom. To sam cuo od jednog tipa studiro historiju. Nemoj da me drziš za reč to je on meni rekao pa mu verujem na reč. Verovatno u strahu otišli, posle su se vratili na svoja ognjišta.
__________________ "Ako govoriš oprezno, jezik je tvoja vrlina, a ako govoriš kako ti padne na pamet, jezik je tvoja nesreća." "Bolje svašta jesti nego svašta govoriti." |
| |
| | #223 (permalink) |
| Starter | Re: Ustaše i četnici... Ok. I jedni i drugi su hteli slobodu svog naroda. Ali od koga? Mi se nismo osecali zarobljenima od strane Hrvata. Bili smo, doduse, genocidisani od gistro hrvatske vojske, Ustasa, i to su potvrdili svi, Simon Vizental, cak su se i vlada i predsednik Mesic ogradili od Ustasa, i ideu da polazu venac zrtvama Jasenovca (bez obzira sto je sam Mesic ustasa, al de). Cetnici, ako su i pocinili zlocine, pocinili su nad za njih politicki nepodobnim delom srpskog stanovnistva, a isto su radili i partizani, u cetnickim selima. Ali ni jedni ni drugi nisu imali logore za Hrvate, niti su narucivali srbosjeke, tj. hrvosjeke da bi lakse klali Hrvate, ne. Cetnici su na kraju u paketu sa ustasama zavrsili u Blajburgu, i za njihovu egzekuciju je odgovoran sam iskljucivo gospodin Broz, koji je Hrvat po nacionalnosti. Tako da bi vise bio red da prestanete da se tripujete oko toga, i da izjednacavate jedne se drugima, oni se nikada ne mogu izjednaciti. Sto pre prihvatite istinu, bice vam svima lakse. P. S:Ovim postom ne zelim ikoga da uvredim, niti sam netrpeljiv prema bilo kojoj naciji. Mrzim samo one koji mene mrze (dakle Ustase). Sa Hrvatima koji nisu Ustase imam totalno normalan odnos. Pozdrav svima. Dodjite na Bir fest u Beograd u avgustu.
__________________ Wish everything is allright Please lord have mercy never let dem from your sight We all did some wrong From bad we go to worse please give I strenght while moving on!!! |
| |
| | #224 (permalink) | |
| No End In Sight | Re: Ustaše i četnici... Citat:
sto se mene tice, a i vecine iz ex-yuge, kad bi sve cetnike pobili ne bi se bunio...jer nista drugo nisu ni zasluzili.. sto se srba kao naroda tice u redu su , znam ih dosta..dolazim u srbiju na koncerte,festivale i sl...i uvijek mi je dobro.. ali svako ko ima dozu "cetnika" u sebi je nula za mene...gadi mi se, prezirem ga... a srbi kao srbi, koji su normlani su super i dosta stvari slicnih imamo, pogotovo starije generacije koje su u neko vrijeme zivile u jednoj drzavi...
__________________ malosutra.org | |
| |
| | #225 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 27-06-08 Lokacija: Istra Godina: 25
Poruka: 1,607
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ustaše i četnici... Citat:
Ali bas me onda zanima gdje bi bila masa stanovnika danasnje Hrvatske, ciji bi bio npr. Zadar, koliki bi to prosperitet donijelo Hrvatskoj kao takvoj, koliko bi dugo opstala takva drzava stvorena na zlocinu, kakva bi bila trgovinska i medjunarodna suradnja sa razvijenim zemljama demokracije i vladavine prava, kakvu bi sliku imao svijet o takvoj Hrvatskoj koja velica samo jednu naciju i jedan narod, a drugi nisu dobro dosli, kako bi ostale zemlje gledale na takvu drzavu, do cega bi takav rezim na koncu doveo Hrvatsku ... Moje misljenje je pak da su ustase uspjele u svom naumu, danas ne bi ni bilo Hrvatske ... Nije u redu sto sam ja u osnovnoj skoli tisucudevetstodevedeset i neke godine ucio da su ustase bile oslobodilacki pokret za nezavisnu Hrvatsku i prikazali ih kao svece ,,, ali to je zato sto je 90-tih godina netko interpretirao povijest na svoj nacin kako je stimalo u to vrijeme kad je vodjena nevjerodostojna i nekonzistentna politika tadasnjeg hrvatskog celnistva ... U danasnje vrijeme kada su politicke i gospodarske okolnosti drukcije, kada je rat ostao iza nas, treba otvoreno, jasno i glasno reci ustase i cetnici su bili zlocinci i treba se okrenuti buducnosti, a ne vracati se na najmracnije razdoblje hrvatske povijesti u vrijeme ustasa i NDH ...
__________________ ...Kada izgubite, ne gubite to iskustvo... | |
| |
| | #226 (permalink) | ||||||||
| Kiss my ass Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,840
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ustaše i četnici... Eagle, imaš previše gluposti u jednom postu. Citat:
![]() Citat:
Jao, i onda su još Srbi bili ti nad kojima se on vršio? Oooo pobrkao si lončiće malo žešće. I čudno je to kako Nijemac dokazuje da su Srbi zarobljeni, ubijani i "genocidisani". Baš Nijemac. Ironija. Mesić ustaša? Odkad to? Citat:
![]() I ova usporedba četnika i partizana kao vojske koja je radila slične stvari mi je u najmanju ruku čudna. Tko je to "nepodoban"? Šta te čini "nepodobnim"? Citat:
Ma sad ništa ne kužim. Kako to da su četnici koji su u biti bili slična vojska partizanima završili s ustašama u Bleiburgu? ![]() Citat:
Citat:
![]() A ti bi trebao što prije uzeti knjigu iz povijesti u ruke i barem ju površno pročitati. Citat:
Citat:
![]()
__________________ Budi iskren prema sebi kako ne bi bio lažan prema drugima. Bacon | ||||||||
| |
| | #227 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 27-06-08 Lokacija: Istra Godina: 25
Poruka: 1,607
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ustaše i četnici... Citat:
Nisu svi Hrvati Ustase, ali su sve Ustase Hrvati ... Ti ne mozes reci da je Mesic ustasa, jer to nije istina ... Ja ti ne zamjerim jer ti zivis u takvim okolnostima da i ne mozes znati pravu istinu ... Mesic nije ustasa ,,, to je propaganda pojedinih srpskih politicara koji vode Srbiju u krivom smjeru ... Spominjes neki genocid nad Srbima od strane hrvatske vojske ,,, ti si jos mlad i dosta nezreo da shvatis neke stvari ,,, ti si bio mal za vrijeme rata, ja sam isto bio tek krenuo u osnovnu skolu ,,, i opet te ne krivim jer je u pitanju samo propaganda i krivo informiranje srpske javnosti od strane nekih politicara ... Shvati, zlocin je zlocin ,,, ustase su zlocinci ,,, cetnici su zlocinci ... Ne znam kakvu sliku imas o cetnicima ,,, ali sjeti se BiH ,,, sta su sve cetnici tamo radili ,,, samo uzmi Srebrenicu ,,, najveci ratni zlocin na prostoru Europe nakon drugog svjetskog rata ... Ti si dobar decko, nisi nikog uvrijedio ... I bas mi je drago da nisi netrpeljiv prema bilo kojoj naciji ... Ja osobno volim sve dobre ljude, bez obzira koje su vjere i nacije ... Bas bi rado volio doci u kolovozu u Beograd ...
__________________ ...Kada izgubite, ne gubite to iskustvo... | |
| |
| | #228 (permalink) | ||||
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ustaše i četnici... Citat:
Citat:
Je li se ti baš ono trudiš pisat pizdarije, ili samo lupaš glavom po tipkovnici, pa šta ispadne? Citat:
Citat:
A šta se tiče tvog poziva - ne hvala.
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane Zadnji Uredio damfisk : 09-07-08 u 17:36. | ||||
| |
| | #229 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: Ustaše i četnici... Citat:
A ovaj spaleEagle... ![]() ![]() Smanji malo odlaske na skupove Šešeljevaca. Škodi ti. Mesić je Ustaša? On je sve samo ne Ustaša!Četnici na Bleiburgu? Možda oni koji se nisu dovoljno brzo presvukli u partizanske uniforme. Simon Vizental? Daj molim te.... Židovska posla i preuveličavanja. Bilo kakve izvještaje iz tog centra treba prihvatiti sa puuuuno podozrenja. | |
| |
| | #230 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ustaše i četnici... Hehehehehe... tek sad vidio da je Mesića nazvao ustašom... ![]() Očito je tamo u Srbiji uvriježeno mišljenje da je ustaša svaki onaj Hrvat koji se javno ne deklarira kao "pokatoličeni Srbin" Kao što rekoh - ispran mozak je jedna divna stvar...
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| |
![]() |
| Tagovi: cetnici, povijest, ustase |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:13.

On je sve samo ne Ustaša!