| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Ustaše i četnici... u Politika forumu; Citat: Pravi autor: Maslow A da se ti nisi malo previše uživio u ulogu supermoderatora? Ne. Citat: Pravi ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #321 (permalink) | ||
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,803
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ustaše i četnici... Ne. Zar je zabranjeno komentirat? A otkad to? Citat:
Također imao kontakte sa ljudima iz Srbije... i to relativno često Citat:
pa eto, to i ja kažem... negdje si primljen ovako, negdje onako... negdje bolje, negdje lošije... uglavnom - to ovisi o čovjeku s kojim se družiš, a ne o mjestu/državi u kojoj si... I zbog toga je bezveze (eto, valjda je to prikladan izraz) onako generalizirat i tvrdit da su "Srbi gostoljubiviji od nas/Slovenaca/ovih/onih"
__________________ I kad se na sve to doda “Dalmacijo, moja ružo procvala” iz 35.000 grla, kad se tribine tresu kao da će se raspasti, onda znaš da si došao na planet Hajduk. Jedan i neponovljiv, unikatan kao što su i navijači Hajduka. Copyright by Davor Burazin Zadnji Uredio damfisk : 15-07-08 u 12:55. | ||
| |
| | #322 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Ustaše i četnici... Kad si već tako univerzalno kompetentan, daj mi reci koliko si puta prespavo u privatnoj kući u Srbiji, Bosni i Sloveniji? Da li si uopće bio kod nekog u kući na ručku ili večeri izvan Hrvatske?
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| |
| | #323 (permalink) |
| Bionic Jive | Re: Ustaše i četnici... Covjek na osnovu svojih iskustava stice dojmove..Tako sam steako dojam koji sam opisao u vezi Zagreba i Beograda... I nisam nigdje generalizirao...Ja sam samo iznjeo svoje dojmove...
__________________ GRAD SOLI "jedna ljubav jedan grad" |
| |
| | #324 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Ustaše i četnici... ja sam spavao jednom u kući na livadi (valjda se sada zove glogovica) nekog vlasnika, al sam otišao pre nego je on došao ![]() a jel bi bio on gostoljubiv da me zatekao tamo i zanima me ko bi bio najtolerantniji. Mislim da su podravci što se toga tiče najtolerantniji. ![]()
__________________ otišo sam iz Bosne, al` Bosna nije iz mene. |
| |
| | #326 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 27-06-08 Lokacija: Istra Godina: 24
Poruka: 1,490
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ustaše i četnici... Koliko vidim citajuci zadnjih par stranica ,,, izaslo se je iz okvira ove teme o ustasama i cetnicima ... I okrenulo se u smjeru Hrvati i Srbi, Hrvatska, Srbija, BiH ... Razumijem sto DinoB pokusava reci ,,, to je jednostavno njegov dojam koji je stekao ,,, nisam primjetio da je nesto generalizirao ,,, nego je govorio o svojim iskustvima na razlicitim mjestima ... Gdje god krenes, u bilo koju zemlju u bilo koje mjesto neces se sigurno jednako ugodno osjecati ,,, negdje ces biti primljen ovako, negdje onako ... Slazem se sa damfiskom da to ovisi o covjeku s kojim se druzis, a ne u drzavi kojoj si ... Barem sto se tice ovdje kod nas u Istri Srbi i Bosnjaci su ovdje jako dobro integrirani u drustvo ,,, i mogu vam reci da je tu kod nas suzivot svih naroda i narodnosti na zavidnoj razini u odnosu na neke druge djelove Hrvatske (sto se moze povezati i s time da se u Istri nije direktno osjetio rat ...) ,,, uglavnom ovdje se svi druze, cijene i postuju bez obzira od kuda su i sta su (postoje izuzeci, ali to je jako mali broj ljudi) ... Kad se vec govorilo o gostoprimstvu ,,, ovdje kod nas je od strane domacih Istrijana (Hrvata) i Srba najvise zastupljeno misljenje da ces najbolje biti primljen i docekan u Bosanskoj kuci, i opcenito odes li u BiH da je to poseban ugodjaj i docek ... Ne zelim da ispadne da nesto generaliziram ali takav je stav mnogih ovdje (ne mora biti tocno) ,,, sto ne znaci da su sada drugi nesto losiji po pitanju gostoprimstva ,,, daleko od toga ... u svemu postoje izuzeci ... Svi narodi i narodnosti uvijek su dobro dosli u Istru i u moju kucu ,,, evo tko god hoce moze kod mene doci na ljetovanje ,,, imat ce besplatno stanovanje, blizu je more ... ![]() A eto ja imam zelju otici u Beograd ... Sto se tice ove teme ustase i cetnici ,,, ja sam svoj stav vec iznio da su i jedni i drugi zlocinci ,,, i mislim da je zlocin zlocin, tu nema opravdanja bez obzira od kojeg je naroda ucinjen (kod svih naroda ga je bilo i bit ce ...) ...
__________________ ...Kada izgubite, ne gubite to iskustvo... |
| |
![]() |
| Tagovi: cetnici, povijest, ustase |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:39.

a jel bi bio on gostoljubiv da me zatekao tamo i zanima me ko bi bio najtolerantniji. Mislim da su podravci što se toga tiče najtolerantniji. 
jer ova tema sve više liči na prepucavanje......