Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Ex-Yugoslavia
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Yugoslavia u Politika forumu; Bilo je to drugo vrijeme i teško ga je porediti s ovim sada. Država je u svakom slučaju ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-09-08, 23:48   #101 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 5,147
anthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosananthlon ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon
Re: Yugoslavia

Bilo je to drugo vrijeme i teško ga je porediti s ovim sada.

Država je u svakom slučaju bila socijalnija od ove sada, no imala je i ozbiljne nedostatke koji su kulminirali krajem osamdesetih i početkom devedesetih.

Sad je svatko svoj na svome, svatko ima svoju lisnicu u svom džepu (mnogi nemaju ni lisnice ni džepa), nekih problema više nema ali su se pojavili novi. Život ide dalje.

Možda je onda bilo više tzv. srednje klase koja je danas u izumiranju pa zbog toga i takva percepcija.

Nekome je bila dobra bivša država, nekome nije - kao i sada ova. Teško je reći koliko je to u postocima.

Odgovori sa citatom
Star 28-09-08, 01:00   #102 (permalink)
o®iđiđi

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,399
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: avelana Pogledaj Poruke
ovak.. rodjena sam u yugi, odrastala jedan dio djetinjstva u yugi, bila pionirka.. zašto mi se cini da su moji prije živjeli opuštenije i lakše ??

Dal je svojevremeno u yugi onda bilo dobro živjet?
to ti je zbog optimizma memorije. svatko se voli sjetiti lijepih stvari iz djetinjstva. nije sve bilo crno, ali nije bilo ni bajka. nije ni danas..
Star 28-09-08, 01:01   #103 (permalink)
Starter

Datum registracije: 18-09-08
Poruka: 18
jozoprvi je zabranio reputaciju

meni je u jugi bilo super. djetinjstvo bez briga, škola, posao isto.
jozoprvi je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-09-08, 01:07   #104 (permalink)
Banned

Datum registracije: 26-06-08
Poruka: 1,325
avelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auruavelana ima spektakularnu auru

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
to ti je zbog optimizma memorije. svatko se voli sjetiti lijepih stvari iz djetinjstva. nije sve bilo crno, ali nije bilo ni bajka. nije ni danas..
neznam, cini mi se da je nac posao bilo peace of cake, i da je nasim starcima bilo lakse stvorit buducnost, izgradit kucu..više se imalo vremena za pjesmu..ples..

al ko šta kažeš, to mi se bice sve cini.. (bila sam djete ,samo 9 godina zivota u yugi..)
avelana je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-09-08, 01:12   #105 (permalink)
o®iđiđi

ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

ma bio sam i ja klinjo i drugačije je ovako, kada gledam s 'naknadnom pameću'..

lakše je bilo naći posao i dobiti stan, ali sistem se urušavao iznutra i izvana. i politički i ekonomski.

možda mi je najviše žao ondašnjeg rocka..
Star 28-09-08, 01:15   #106 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 23-05-07
Godina: 28
Poruka: 1,764
industrial ima ono neštoindustrial ima ono neštoindustrial ima ono neštoindustrial ima ono neštoindustrial ima ono neštoindustrial ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku industrial

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
možda mi je najviše žao ondašnjeg rocka..
evo da se malo nadovežem na rock i temu
Odgovori sa citatom
Star 28-09-08, 01:17   #107 (permalink)
o®iđiđi

industrial -
Star 28-09-08, 01:23   #108 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 28-04-07
Godina: 23
Poruka: 4,498
Lulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavan

Industrial dobar izbor!
Odgovori sa citatom
Star 28-09-08, 01:28   #109 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,867
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Avelana - a se sjećaš kad su te vukli u dućan sa sobom da mogu kupiti dodatnih 10dkg kave (stajao si k'o tutlek iza njih u redu sa svojom košaricom), stajanja u redu i čekanja da detrdžent dođe, jer si ga mogo kupiti parnim ili neparnim danom (a iste šeme i za vožnju automobila), učenja uz svijeću ili petrolejku zbog restrikcije struje, itd... Ja se sjećam. (p.s. ovo sam morao dodati jer sam se sjetio kako je u jednoj fazi inflacija bila tolika, da sam razmišljao da mi je najbolje potrošiti džeparac čim ga dobijem, jer tko zna što će biti ako budem čuvao novce za kraj)

Ali se uglavnom sjećamo super stvari, kao što ni današnji klinci ne će znati koliko su njihovi roditelji morali ispišati krvi da im kupe kilu naranči ili papuče i pribor za školu. Kao i roditelji danas, ondašnji roditelji su činili sve da im djeca to ne saznaju.

Onda smo imali koliko-tolik standard zaduživanjem države, a danas se država isto tako zadužuje, ali su im prioriteti drugi, a socijalu tko je...

Zadnji Uredio Wolf-HR : 28-09-08 u 01:32.
Wolf-HR je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-09-08, 20:41   #110 (permalink)
Banned

Datum registracije: 11-07-08
Poruka: 150
mico75 se izdvaja iz mase

Da je ostala jedinstvena Jugoslavija,trebalo je izvršiti određene reforme.Naprimer uvesti više partiski sistem,preći na tržišnu ekonomiju,odnosno uvesti privatno vlasništvo,ali daleko transparentniji način uz jaču socijalnu politiku,koje sad faktički nema.Kad se neka zemlja raspada uvek neko mora biti kriv,a to su srbi ondnosno takozvana veliko srpska politaka.

Hrvatska je danas zaduženija od bivše Jugoslavije,dug Jugoslavije je bio 18 milijardi dolara,a Hrvatski dug danas iznosi 34 milijarde dolara pa vi usporedite.Kako danas živite u Hrvatskoj vi najbolje znate.Jadran ste dali Nemcima,ceste ste dali pod koncesiju,banke,fabrike.......Umesto da vam unutrašnjost hrani turiste vi uvozite hranu.Najbolje fabrike su vam propale,šta će vam ostat sami zaključite,omladina vam bježi u inostranstvo,ako vas to tješi ni u Srbiji nije bolje.A dok smo bili zajedno,ipak je bilo bolje za većinu.Bil smo kao Jugoslavija priznati u svetu i ličili na neku državu,sad nas niko nejebe ni stručno.

Iz ovog što sam napiso možete sami zaključiti zbog čega je trebalo razbiti Jugoslaviju. Da bi dobili sitne države sa kojim se može lako manipulisati.Pošto nas nisu mogli razbiti izvana,razbili su nas iznutra.

Upitanju je novi svetski poredak,globalizacija,širenje natoa na istok.Zato vi Hrvati molite boga da se rodi nova legenda,a to je TITO.

To je moje mišljenje na ovu temu.Ako sam negde nešto loše napiso,mislim da nisam,unapred se izvinjavam.
mico75 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: yugoslavia

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 02:02.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114