| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Yugoslavia u Politika forumu; Bilo je to drugo vrijeme i teško ga je porediti s ovim sada. Država je u svakom slučaju ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #101 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: Yugoslavia Bilo je to drugo vrijeme i teško ga je porediti s ovim sada. Država je u svakom slučaju bila socijalnija od ove sada, no imala je i ozbiljne nedostatke koji su kulminirali krajem osamdesetih i početkom devedesetih. Sad je svatko svoj na svome, svatko ima svoju lisnicu u svom džepu (mnogi nemaju ni lisnice ni džepa), nekih problema više nema ali su se pojavili novi. Život ide dalje. Možda je onda bilo više tzv. srednje klase koja je danas u izumiranju pa zbog toga i takva percepcija. Nekome je bila dobra bivša država, nekome nije - kao i sada ova. Teško je reći koliko je to u postocima.
__________________ Morao sam promijeniti potpis. |
| | |
| | #102 (permalink) | |
| o®iđiđi Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,399
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Yugoslavia Citat:
nije sve bilo crno, ali nije bilo ni bajka. nije ni danas..
__________________ | |
| | |
| | #104 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 26-06-08
Poruka: 1,325
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Yugoslavia Citat:
al ko šta kažeš, to mi se bice sve cini.. (bila sam djete ,samo 9 godina zivota u yugi..) | |
| | |
| | #105 (permalink) |
| o®iđiđi Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,399
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Yugoslavia ma bio sam i ja klinjo i drugačije je ovako, kada gledam s 'naknadnom pameću'.. lakše je bilo naći posao i dobiti stan, ali sistem se urušavao iznutra i izvana. i politički i ekonomski. možda mi je najviše žao ondašnjeg rocka.. ![]()
__________________ |
| | |
| | #108 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 28-04-07 Lokacija: ...Novi Sad... Godina: 23
Poruka: 4,498
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Yugoslavia Industrial dobar izbor! ![]()
__________________ Ako je patnja prisutna, najbolje je da je prihvatiš, jer ona neće nestati ako se pretvaraš da ne postoji. Ako je radost prisutna i nju bolje prihvati, čak i po cenu straha da ce jednog dana nestati. |
| | |
| | #109 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,867
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Yugoslavia Avelana - a se sjećaš kad su te vukli u dućan sa sobom da mogu kupiti dodatnih 10dkg kave (stajao si k'o tutlek iza njih u redu sa svojom košaricom), stajanja u redu i čekanja da detrdžent dođe, jer si ga mogo kupiti parnim ili neparnim danom (a iste šeme i za vožnju automobila), učenja uz svijeću ili petrolejku zbog restrikcije struje, itd... Ja se sjećam. (p.s. ovo sam morao dodati jer sam se sjetio kako je u jednoj fazi inflacija bila tolika, da sam razmišljao da mi je najbolje potrošiti džeparac čim ga dobijem, jer tko zna što će biti ako budem čuvao novce za kraj) Ali se uglavnom sjećamo super stvari, kao što ni današnji klinci ne će znati koliko su njihovi roditelji morali ispišati krvi da im kupe kilu naranči ili papuče i pribor za školu. Kao i roditelji danas, ondašnji roditelji su činili sve da im djeca to ne saznaju. Onda smo imali koliko-tolik standard zaduživanjem države, a danas se država isto tako zadužuje, ali su im prioriteti drugi, a socijalu tko je...
__________________ Mr. Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character. Zadnji Uredio Wolf-HR : 28-09-08 u 01:32. |
| | |
| | #110 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 11-07-08
Poruka: 150
![]() | Re: Yugoslavia Da je ostala jedinstvena Jugoslavija,trebalo je izvršiti određene reforme.Naprimer uvesti više partiski sistem,preći na tržišnu ekonomiju,odnosno uvesti privatno vlasništvo,ali daleko transparentniji način uz jaču socijalnu politiku,koje sad faktički nema.Kad se neka zemlja raspada uvek neko mora biti kriv,a to su srbi ondnosno takozvana veliko srpska politaka. Hrvatska je danas zaduženija od bivše Jugoslavije,dug Jugoslavije je bio 18 milijardi dolara,a Hrvatski dug danas iznosi 34 milijarde dolara pa vi usporedite.Kako danas živite u Hrvatskoj vi najbolje znate.Jadran ste dali Nemcima,ceste ste dali pod koncesiju,banke,fabrike.......Umesto da vam unutrašnjost hrani turiste vi uvozite hranu.Najbolje fabrike su vam propale,šta će vam ostat sami zaključite,omladina vam bježi u inostranstvo,ako vas to tješi ni u Srbiji nije bolje.A dok smo bili zajedno,ipak je bilo bolje za većinu.Bil smo kao Jugoslavija priznati u svetu i ličili na neku državu,sad nas niko nejebe ni stručno. Iz ovog što sam napiso možete sami zaključiti zbog čega je trebalo razbiti Jugoslaviju. Da bi dobili sitne države sa kojim se može lako manipulisati.Pošto nas nisu mogli razbiti izvana,razbili su nas iznutra. Upitanju je novi svetski poredak,globalizacija,širenje natoa na istok.Zato vi Hrvati molite boga da se rodi nova legenda,a to je TITO. To je moje mišljenje na ovu temu.Ako sam negde nešto loše napiso,mislim da nisam,unapred se izvinjavam. |
| | |
![]() |
| Tagovi: yugoslavia |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:02.

nije sve bilo crno, ali nije bilo ni bajka. nije ni danas..