| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Yugoslavia u Politika forumu; pa normalno je da smo više zaduženi od bivše jugoslavije. Moj babo je kupio novu bubu folcvagen ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #121 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Yugoslavia pa normalno je da smo više zaduženi od bivše jugoslavije. Moj babo je kupio novu bubu folcvagen i platio je u ono vreme 3000DM. Mirovina je imao nekih 85-95dm. Vidi ti danas. Nova buba preko 30000evra. Pito bi babo, jesi ti kupio 20 buba il jednu. Morali bi da uzmemo srednju plaću i standard pa da to sve ispodelimo i predelimo da vidimo za koliko bi 5miliona ljudi vratilo nekadašniji dug a za koliko danas. Jel može neko to da izračuna. Ima tu pametnih ljudi.
__________________ "Ako govoriš oprezno, jezik je tvoja vrlina, a ako govoriš kako ti padne na pamet, jezik je tvoja nesreća." "Bolje svašta jesti nego svašta govoriti." |
| | |
| | #125 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 09-10-08
Poruka: 36
![]() | Re: Yugoslavia Posto su svi narodi bivse YU bili porobljeni(neko iz Male Azije,a neko sa zapada)i posto su tesko,krvavo i nesrecno ziveli;Yuga je mogla biti njihovo srecno i najbolje resenje,ali...Usituaciji kada se trebalo pristupiti promeni Ustava,preambulisati zakone i iz domene ekonomije i zemlju prilagoditi ulasku u EU,to se nije desilo negose uslo u rat iz kojeg su svi izasli kao gubitnici.Za ovu poslednju tvrdnju-vreme ce reci svoje.
__________________ Za sada bez dobrog naslova. |
| | |
| | #126 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 14-10-08
Poruka: 113
![]() ![]() | Re: Yugoslavia Neki kazhu da Yu je bila veshtachka tvorevina. Ja ovde nechu da kazhem ni da, ni ne. Ali puno puta u toj Yu ljudi su chuli to da "narodi samovoljno su ushli u tu drzhavu" iako se zna da nikad nije bio nikakv referandum nekog naroda da li on hteo da udje u okviru SFRJ ili ne. Shto vishe, i u ustavu je pisalo da narodi imaju pravo na otcepljenje, ali chim neki narod pokazuje tu zhelju za otcepljenje, odmah protiv njega okrenula druga strana (sila) joja nije im dozvolila da se otcepe. To je bilo kontradiktorno jel da. Granice iako su bile, nisu uopshte poshtovale. Ljudi (politichari) nisu bili pametni bash nishta da ne bi dozvolili one snage da popale i da srushe sve shto je vishegodishnjim znojem ljudi su to radili i podigli. Politichari mali uchili od istorije. Mozhda buduchi che da uche vishe. |
| | |
| | #128 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 27-10-08
Poruka: 123
![]() | Re: Yugoslavia Jugoslavija je danas država sabijena u par umova koji su u ono vrijeme navikli imati sve i svašta a u današnje to nemogu imati ili je pak to želja mnogih jer se sva pamet jugoslavije skupila u hrvatskoj pa ostale jugo države neznaju kako dalje pa moraju stagnirati
__________________ ...i da mi je dolinom smrti poći,zla se nebojim jer ti si samnmo... |
| | |
![]() |
| Tagovi: yugoslavia |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:11.