Pa jebote tko je i kome nudio da se udje u EU 1990.god???Pravi autor: lucky_strike_08
![]()
![]()
E sto sve nebum cuo??![]()
![]()
![]()
Raspravljate o temi Yugoslavia u Ex-Yugoslavia forumu, dio Politika foruma; Pravi autor: pharaoh pokoj joj duši,umrla je stara,bila je i dobra i loša. Amen...
Show love with no remorse
Pa jebote tko je i kome nudio da se udje u EU 1990.god???Pravi autor: lucky_strike_08
![]()
![]()
E sto sve nebum cuo??![]()
![]()
![]()
pas mater![]()
Nemoj se srditi što ružin grm nosi trnje, nego se raduj što trnov grm nosi ruže.
NIJE NUĐENO 1990,NEGO 1978![]()
evo ljudi da i ja nešto ne napišem...
ja se baš ne sečam yuge jer sam se rodil 1989, ali mi je stari neke stvari pričal i buraz, veli mi stari da je bilo novac na bacanje.... i da se je puno lakše živelo... a suseda je rekla da dok je dobila kredita u banki, da je u dve vrečice nosila novce, i niko ju neje ni pogledal, a sada da to napraviš ostali bi bez toga čim bi zišel iz banke....
više se je policija poštivala, veli buraz, da si nekaj rekel policajcu kaj nesi smel, dobil bi batin, a sada ga moreš zmazati i neki ti nemru nikaj...
a sada dal bi nam bilo bolje, to niko nemre znati....![]()
SOUND . VISION . SOUL
P i o n e e r
Pa i autoput se trebao raditi prema moru i biti u koncesiji nekih 20 godina sa Shellovim pumpama na njemu,pa i to Hrvati nisu htjeli,dajte najte!!!!Mi nismo mogli nista sto Srbima nije bilo u interesu,pa tako i maknut se iz te tvorevine bez rata!!!A sto se tice te ponude ako je i bila,ne vjerujem da je Stari to mogao prihvatiti,jer je ionako njegova politika bila kako vjetar puse,odnosno jebala bi se a da mi ne udje!!!To ne postoji nigdje,ili si za ili si protiv,kakvi nesvrstani,zajebi to!!!Pravi autor: pharaoh
A i ko je onda mogao znati da bu se SSSR raspal i da bu doslo do pada komunizma!!!
Vidi se da ne pratite politiku jako dugo, naime kad je počela tzv jugoslavenska kriza (rat u Soveniji i početak napetih događanja u Hrvatskoj), vodili su se razgovori između Kučana, Tuđmana i Miloševića, zajedno sa europskim predstavnicima (većinom ministri vanjskih poslova) i tada je kao jedna od opcija bila da Juga uđe u EU, a nakon nekog vremena ako to tada budu htjeli Slovenci i Hrvati bi se mogli osamostalit, međutim Kučan nije htio ni čut za to...
A što se tiče 1978.g prvi put čujem da je to nuđeno Jugoslaviji, nuđeno je da uđe u Nato ali u tadašnju EEZ, prvi put čujem...
Meni nikako nije jasno, da za sve svoje probleme, uvijek optužujemo nekog drugog, Budimpešta, Beč, Beograd, za neke sad i Zagreb...kad će to prestat.
Uvijek smo si sami krivi, nitko nas na ništa nije tjerao?!.
Na udruživanje s Ugarskom, sami smo pristali, sami smo pristupili Austriji i Habsburgovcima, nakon toga zajedno smo sa svim drugim južnim Slavenima željeli zajedničku državu, pa me zanima kako nam drugi mogu biti krivi kad smo sve radili svjesno i proračunato...![]()
![]()
Zadnji Uredio lucky_strike_08 : 08-06-06 u 17:26
"Ne vjeruj ženi koja laže"
Ma gle Lucky,da je sve to tako jednostavno onda nebi ni bilo ni ratova niti svakojakih trvenja i nesporazuma!!Ali posto ne zelim filozofirati i politizirati,jer to ne znam niti zelim,a ponajmanje o tim hrvatko-srpskim odnosima,a vjerujem da se moj stav zna,necu se vise ukljucivati u ovu raspravu!!!!
See you!!!![]()
Znam, al samo kažem da često govorimo ono i što ima argumenat i ono što nema, jer u principu sve moramo sami napravit, o čemu god se radi, a ne samo kukat i pravit se pametan, treba zasukat rukave i radit a ne filozofirat i krivit sve oko sebe..Pravi autor: Choky-Zg
"Ne vjeruj ženi koja laže"
ne znam dal si to mozda meni uputio jer sam ja jedina ovdje spominjala austrougarsku, ali jedino koga ja optuzujem su hrvati jer nista nikad sami ne poduzmu, vec uvijek traze neke 'unije', 'saveze' i sui generis jer misle kako ih tamo ceka raj na zemlji...Pravi autor: lucky_strike_08