| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Yugoslavia u Politika forumu; Citat: Pravi autor: zena_zmaj ne znam dal si to mozda meni uputio jer sam ja jedina ovdje spominjala austrougarsku, ali ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 11-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 903
![]() | Re: Yugoslavia Citat:
![]()
__________________ "Ne vjeruj ženi koja laže" | |
| | |
| | #22 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Yugoslavia E, gazda... koja tema za raspravu... Pa mislim da ovome možda mogu raspravljat oni koji su dovoljno stari da su iskusili jednu i drugu državu. Ja se osobno ne smatram takvim, jer sam ja u Jugi bio malo dijete i meni je bilo OK, ali zato što kao dijete i ne znaš kako ti je, ako živiš u manje-više normalnoj i sređenoj obitelji. A ono dijete kojem je djetinjstvo bilo teško, to je bilo zato što im je obitelj takva, bez obzira u kojoj državi. Lijepo ili ružno djetinjstvo nema (skoro) nikakve veze sa državom u kojoj ga provodiš. E, sad da li bi nam bilo bolje ili lošije - pa mislim da je to isključivo retoričko pitanje. Mislim da Jugoslavija kao takva nikako nije mogla opstat iz jednog jednostavnog razloga - svi ti narodi nikako nisu mogli živjet zajedno. Srbi su dominirali pa smo mi poželjeli samostalnost. Da je slučajno bilo obratno - da smo mi dominirali - onda bi Srbi poželjeli samostalnost. Jugoslavenska privreda nije bila onako snažna, moćna, konkurentna kao što se priča - zato što je bila temeljena na "socijalističkom" ekonomskom modelu, gdje nitko nije radio 100% a love je uvijek bilo jer se posuđivala iz inozemstva ili štampala na Topčideru, kredita je bilo a nitko ih nije vraćao jer se dugovi nisu prisilno naplaćivali - pa koja je to jugoslavenska banka zbog nevraćenog kredita nekog izbacila iz stana, ili neku firmu otjerala u stečaj ? O sportskim uspjesima je glupo govorit - to je sport, a ne život... a živit u Jugoslaviji samo da bi imali jak sport - pa to je bedastoća. Mislim da je bolje pitanje - da li je moglo doć do razlaza bez krvavog rata? To je ono pitanje koje sve nas muči... jer do razlaza je 100%, 1000%, 1000000% moralo doć kad-tad... Eh, da... netko je ranije usporedio privrednu snagu Jugoslavije i Čehoslovačke - ta usporedba je totalno nepriklada. Čehoslovačka je prije 2. svj. rata bila druga najrazvijenija zemlja NA SVIJETU (iza SAD). I sovjetska okupacija je samo unazadila čehoslovačku privredu. Dok je Jugoslavija prije 2. svj. rata bila katastrofa samo takva, i socijalistička vlast je višestruko unaprijedila industriju i privredu, ali je čak i takva spižđena Čehoslovačka bila višestruko jača od takve unaprijeđene Jugoslavije. Dakle, ostavite se usporedbi Jugoslavije i Čehoslovačke. To su totalno drugačiji narodi, zemlje i povijesne okolnosti.
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane Zadnji Uredio damfisk : 09-06-06 u 13:23. |
| | |
| | #25 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Yugoslavia Citat:
| |
| | |
| | #27 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 08-12-05
Poruka: 19
![]() | Re: Yugoslavia Dragi moji! Da smo ostali u Jugi, ne bi bilo rta. Da smo ostali u Jugi, bili bi stogodina ispred naprimjer madžara. Da smo ostali u jugi, ne bi bilo miloševića. S obzirom da se milošević pojavio, nismo mogli ostat u jugi. A da smo kojim slučajem ostali u jugi sa miloševićem, bili bism crnogorci, al bez rata, jer smo u jugi. A što fali danas crnogorcima? Juga? |
| | |
| | #28 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 08-12-05
Poruka: 19
![]() | Re: Yugoslavia Citat:
Da smo ostali u jugi ne bi bilo rata. ITD... | |
| | |
| | #29 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 3,606
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Yugoslavia ček, vidim da bi se neki htjeli vratit u jugu, di ste vi bili 91. ? jeste vi uopće Hrvati? stanje u državi je loše iz drugih razloga a ne iz razloga odvajanja od juge, pa mi smo u jugi bili najrazvijeniji molim da se neki malo informiraju, onda skuliraju i onda svoje mišljenje kompromitiraju
__________________ Dotepenci, dobit ćete po pički! |
| | |
| | #30 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 10-08-06
Poruka: 98
![]() | Re: Yugoslavia Bilo bi bolje,najvažnije da ne bi bilo uzaludno mrtvih,a to je najbitnije,a da ne govorimo o solidarnosti i prava radnika.Danas su radnici poslušne životinje velike i "poštene"privatizacije Tuđmana i njegovih novostvorenih kapitalista bez kune u džepu.svašta |
| | |
![]() |
| Tagovi: yugoslavia |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:22.

) i đole balašević