Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika > Ex-Yugoslavia
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ex-Yugoslavia Raspravljate o temi Yugoslavia u Politika forumu; Citat: Pravi autor: zena_zmaj ne znam dal si to mozda meni uputio jer sam ja jedina ovdje spominjala austrougarsku, ali ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-06-06, 19:33   #21 (permalink)
Uvaženi forumas

Avatar od korisnika lucky_strike_08

Datum registracije: 11-01-06
Poruka: 903
lucky_strike_08 se izdvaja iz mase
Re: Yugoslavia

Citat:
Pravi autor: zena_zmaj
ne znam dal si to mozda meni uputio jer sam ja jedina ovdje spominjala austrougarsku, ali jedino koga ja optuzujem su hrvati jer nista nikad sami ne poduzmu, vec uvijek traze neke 'unije', 'saveze' i sui generis jer misle kako ih tamo ceka raj na zemlji...
Nisam, jer nemam razloga, s obzirom da se slažemo po tom pitanju..
Odgovori sa citatom
Star 09-06-06, 13:20   #22 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 14,103
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

E, gazda... koja tema za raspravu...

Pa mislim da ovome možda mogu raspravljat oni koji su dovoljno stari da su iskusili jednu i drugu državu. Ja se osobno ne smatram takvim, jer sam ja u Jugi bio malo dijete i meni je bilo OK, ali zato što kao dijete i ne znaš kako ti je, ako živiš u manje-više normalnoj i sređenoj obitelji. A ono dijete kojem je djetinjstvo bilo teško, to je bilo zato što im je obitelj takva, bez obzira u kojoj državi. Lijepo ili ružno djetinjstvo nema (skoro) nikakve veze sa državom u kojoj ga provodiš.

E, sad da li bi nam bilo bolje ili lošije - pa mislim da je to isključivo retoričko pitanje.

Mislim da Jugoslavija kao takva nikako nije mogla opstat iz jednog jednostavnog razloga - svi ti narodi nikako nisu mogli živjet zajedno. Srbi su dominirali pa smo mi poželjeli samostalnost. Da je slučajno bilo obratno - da smo mi dominirali - onda bi Srbi poželjeli samostalnost.

Jugoslavenska privreda nije bila onako snažna, moćna, konkurentna kao što se priča - zato što je bila temeljena na "socijalističkom" ekonomskom modelu, gdje nitko nije radio 100% a love je uvijek bilo jer se posuđivala iz inozemstva ili štampala na Topčideru, kredita je bilo a nitko ih nije vraćao jer se dugovi nisu prisilno naplaćivali - pa koja je to jugoslavenska banka zbog nevraćenog kredita nekog izbacila iz stana, ili neku firmu otjerala u stečaj ?

O sportskim uspjesima je glupo govorit - to je sport, a ne život... a živit u Jugoslaviji samo da bi imali jak sport - pa to je bedastoća.

Mislim da je bolje pitanje - da li je moglo doć do razlaza bez krvavog rata? To je ono pitanje koje sve nas muči... jer do razlaza je 100%, 1000%, 1000000% moralo doć kad-tad...

Eh, da... netko je ranije usporedio privrednu snagu Jugoslavije i Čehoslovačke - ta usporedba je totalno nepriklada. Čehoslovačka je prije 2. svj. rata bila druga najrazvijenija zemlja NA SVIJETU (iza SAD). I sovjetska okupacija je samo unazadila čehoslovačku privredu. Dok je Jugoslavija prije 2. svj. rata bila katastrofa samo takva, i socijalistička vlast je višestruko unaprijedila industriju i privredu, ali je čak i takva spižđena Čehoslovačka bila višestruko jača od takve unaprijeđene Jugoslavije.

Dakle, ostavite se usporedbi Jugoslavije i Čehoslovačke. To su totalno drugačiji narodi, zemlje i povijesne okolnosti.

Zadnji Uredio damfisk : 09-06-06 u 13:23.
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-06-06, 13:26   #23 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 24-04-06
Godina: 33
Poruka: 144
žorž se izdvaja iz mase

žao mi je juge samo zbog dvije legende: danilo bata stojković (pokoj mu duši ) i đole balašević
za drugo me zaboli........
žorž je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-06-06, 14:00   #24 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 22
Poruka: 17,987
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

damfisk ja sam otvorio temu jer sam vidio da ovdje ima dovoljno starih ljudi koji mogu o tome pričati pa me zanima da ispričaju što znaju, vidiš da se ne upuštam u rasprave
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-06-06, 14:11   #25 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,427
Casey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: Kristijan
damfisk ja sam otvorio temu jer sam vidio da ovdje ima dovoljno starih ljudi koji mogu o tome pričati pa me zanima da ispričaju što znaju, vidiš da se ne upuštam u rasprave
Nisu tu bitne godine. Danas se osjećaju posljedice loših postupaka u prošlosti. Danas svi govore da je privatizacija loša (s pravom), a mnogi od njih su bili jako mladi kad se ona odvijala. A danas postoji mnoštvo dokaza iz kojih desetogišnjak može zaključit da je privatizacija bila loša. Tako i za Yugoslaviju....
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-06-06, 19:38   #26 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 06-05-06
Godina: 24
Poruka: 218
lenny se izdvaja iz maselenny se izdvaja iz maselenny se izdvaja iz maselenny se izdvaja iz mase

ne postoji
lenny je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-06-06, 16:34   #27 (permalink)
Starter

Datum registracije: 08-12-05
Poruka: 19
komadant mark se izdvaja iz mase

Dragi moji! Da smo ostali u Jugi, ne bi bilo rta. Da smo ostali u Jugi, bili bi stogodina ispred naprimjer madžara. Da smo ostali u jugi, ne bi bilo miloševića. S obzirom da se milošević pojavio, nismo mogli ostat u jugi. A da smo kojim slučajem ostali u jugi sa miloševićem, bili bism crnogorci, al bez rata, jer smo u jugi. A što fali danas crnogorcima? Juga?
komadant mark je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-06-06, 16:35   #28 (permalink)
Starter

Datum registracije: 08-12-05
Poruka: 19
komadant mark se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: komadant mark
Dragi moji! Da smo ostali u Jugi, ne bi bilo rata. Da smo ostali u Jugi, bili bi stogodina ispred naprimjer madžara. Da smo ostali u jugi, ne bi bilo miloševića. S obzirom da se milošević pojavio, nismo mogli ostat u jugi. A da smo kojim slučajem ostali u jugi sa miloševićem, bili bism crnogorci, al bez rata, jer smo u jugi. A što fali danas crnogorcima? Juga?
Ispričavam se na greškama:

Da smo ostali u jugi ne bi bilo rata. ITD...
komadant mark je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-06-06, 17:05   #29 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 3,606
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi

ček, vidim da bi se neki htjeli vratit u jugu, di ste vi bili 91. ?

jeste vi uopće Hrvati? stanje u državi je loše iz drugih razloga a ne iz razloga odvajanja od juge, pa mi smo u jugi bili najrazvijeniji

molim da se neki malo informiraju, onda skuliraju i onda svoje mišljenje kompromitiraju
Odgovori sa citatom
Star 10-08-06, 11:42   #30 (permalink)
Banned

Datum registracije: 10-08-06
Poruka: 98
istrijan_

Bilo bi bolje,najvažnije da ne bi bilo uzaludno mrtvih,a to je najbitnije,a da ne govorimo o solidarnosti i prava radnika.Danas su radnici poslušne životinje velike i "poštene"privatizacije Tuđmana i njegovih novostvorenih kapitalista bez kune u džepu.svašta
istrijan_ je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: yugoslavia

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 02:22.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114